Atatürk’ün sansürlenen mektubu 1931

mektuplar

.

Atatürk’ün 1931 yılında Yalova’dan yazmış olduğu yıllarca gizli kalmış mektupları.İslam dini ve Müslümanlık hakkında ki düşünceleri okullarda nasıl bir DİN dersi verilmesi gerektiğine yönelik emirleri.

“..Arap yarımadasının kumsal çöllerinden (İkra,Bismi,Rabbi) safsatasını esas tutmuş olan Araplar uygar dünyada bilhassa Türk zengin uygar bölgesinde bu ilkel ve cahiliye devrinin simgesine dayanarak yapmadıkları tahrifat kalmamıştır..”

“..en nihayet Muhammed’in halifeliği unvanını taşıma maskaralığında bulunanları emir ve iradelerine boyun eğdirmişlerdi.”

“..efendiye sahibe köle demek ve esir önemsiz değersiz insanlara efendi demek tarihin ifade etmenizi istediği gerçeklik midir”

“…bu yolda yürürken Camii Ezher kaçkınlarından yardım mı dileyeceksiniz”

(Din dersi içerikleri düzenlenirken devrin en önemli din adamlarından olan Ezher mezunu Zakir Kadiri’ye atıf)

“..Bana bu kadar çok söz söyleten nedeni açıklayayım,Camii Ezher kaçkınını bulan sizsiniz.Eseri diye Ankara’dan ayrıldığım son günde önÜme koyduğunuz örümcek Arapça yazılı paçavraları okuduğunuz zaman derhal itirazımı serdetmiştim.Bunu nazarı dikkate alacağınızı vaad etmiştiniz..

.

.el yazması1alyazması2elyazması03elyazması04

Atatürk’ün sansürlenen mektubu 1931” üzerine 12 yorum

  1. Yaşadığı dönemdeki tarih kitaplarını okuduk İstiklal mahkemeleri’ni ve inkılapları da biliyoruz Atatürk zannetti ki gelecek nesli Dinden uzak yetiştiririm fakat gelecek neslin ona hayır dua okumayacağım e hesaba katmadı Alak Suresi ile alay ederken Tebbet suresinden habersizdi

  2. eğer zaten bilginiz olsaydı bunun atatürk’ün el yazısı olmadığını anlayıp bir şey demezdiniz o yüzden bir şey demeyeceğim inanmıyorsanız gidip araştırın

    • Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bir 15 senesi, din ile uğraşmak ile geçmiş. Laiklik desen, zaten yeter, kimin ne olduğunu gösterir. Bu alemi yaratan, bu alemin kanunlarını koymuş. Sen onun kanunları yerine, batının saçma kanunları ile devlet kur.

  3. Safsata demek Safsata bir düşünceyi ortaya koyarken ya da anlamaya çalışırken yapılan yanlış çıkarsamadır. Arapların bu ayeti esas alırken ayeti yanlış anladıklarını ve katliamlar yaptıklarını söylüyor. Diğerinde de Muhammedin halifeliğini taşıyanların insanları zorla yönettiklerini yazmış. Doğruda 4 halifeyi halk seçerken niyeyse daha sonra halk seçmedi ve kendi kendilerini seçtiler. Yazılar okunmuyor kağıtta ne dendiği dahi anlaşılmayan bir yazı olduğu için kendiniz kafanızdan da birşeyler yazıyorsunuz belliki ve birşeyleri kesip alarak anlamını çok iyi değiştiebilirsiniz. Aynısını ben kuranda da yaparım.

    • Onu demek istediyse çözümü sunarken de bizler dinimizi tabiattan doğadan alırız demezdi.Kuran araplar tarafından yanlış anlaşılıyor, bizler doğrusunu öğreneceğiz demesi gerekmez miydi? Atatürk 1930 dan sonra materyalist bir anlayışa geçmiştir.1930 dan sonra din ile ilgili dini öven tek sözü yoktur.

        • Tolgahan Sarp orda kastetdiği Kuranın kerim demektir. Alak süresi ilk inen süre Yaratan rabbin adıyla oku. (Muhammed) Anlamı budur.

          • 1- Yaratan Rabbinin adıyla oku!
            2- İnsanı bir kan pıhtısından yarattı!
            3- Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir.
            4- O Rab ki kalemle yazmayı öğretti.
            5- İnsana bilmediği şeyleri öğretti.
            6- Hayır! Doğrusu (kâfir) insan azgınlık eder.
            7- Kendisinin muhtaç olmadığını zannettiği için.
            8- Muhakkak ki dönüş mutlaka Rabbinedir.
            9-10 – Namaz kıldığı zaman, bir kulu engelleyeni gördün mü?
            11- Gördün mü (ne dersin?), ya o (kul) doğru yolda olur,
            12- Veya kötülüklerden sakınmayı emrederse?
            13- Gördün mü, ya bu (adam, hakkı) yalanlar, yüzçevirirse,
            14- O adam, Allah’ın kendini gördüğünü hiç bilmiyor mu?
            15-16 – Hayır, hayır! Eğer o, bu davranışından vazgeçmezse, and olsun ki biz, onu perçeminden, o günahkâr ve yalancı perçeminden tutup cehenneme sürükleriz.
            17- O zaman o taraftarlarını yardıma çağırsın.
            18- Biz de Zebanileri çağıracağız.
            19- Hayır, sakın onu dinleme de, secde et ve yaklaş!

    • Mektubunun devamını okumadan saftayı ne maçla kullandığını göreceksiniz. Laf ebeliğine hiç gerek yok. 12 apotr becerememiş bir isa çıkarmaya. Onun gibi olmayın isayı yaratan apotrların yaptığı hatalara düşmeyin diyor. İsayı ne zamandır apotrlar yarattı diye sormak gerekmiyormu. İsayı tanımıyor mUhammede çöllerdeki yaver diyor. Ömere köleden daha alçak bir ırk diyor buna göre yeniden düzenleyin belgelere dayansınki kimse ittiraz edemesin milli bir türk islamı çıkartalım heyetinizin kurulma amacı budur diyor daha ne olcak acaba ya islamdan uzaksınız yada harbi gerizeklıya yatmakta üstünüze yok.

  4. ATEİST BİR YAHUDİ İŞTE CEZASINI BULMUŞTUR ŞÜPHESİZ MÜSLÜMAN HALKA YAPTIKLARININ VEBALİNİDE ALARAK

Yorum bırakın