Atatürk’ün yazdığı Tarih Kitabı ve Peygambere hakaretler!

iŞTE YILLARCA MÜSLÜMAN  TÜRK MİLLETİ’NİN EVLATLARINA OKULLARDA OKUTTUKLARI SÖZDE TARİH KİTABI..  YAZAR M.KEMAL

.




atatürk tarih atatürk tarih atatürk tarih atatürk tarih atatürk tarih


İşte yukarı da kendinizin de gördüğü ve bu milletin evlatlarını kendi dinlerinden kendi peygamberlerinden soğutmak maksadı ile okullarda din dersi ve tarih dersi diye okuttukları o iğrenç kitaplar.

.

Evlatlarımızı dinden diyanetten İslam’dan ve Kur’an’dan koparabilmek için yıllarca bu kitaplar ile zehirlemeye çalıştılar.

.

Yukarıda da açıkça okuyabileceğiniz gibi devrin okullarında verilen tarih ve din bilgisi ortadadırİslama ve onun peygamberine yapılan ithamlar aşağılamalar yermeler alay etmeler hepsi kitapta açıkça görülebilmektePeki bu kitap kimin eseri? İşte halkı Müslüman olan ve öyle sıradan bir halk değil cihan imparatorluğu yaşamış ve İslamın mukaddesatı uğruna can almış can vermiş bir milletin evlatlarına torunlarına anlatılan İslam ve peygamberi…

Bu şekilde evlatlarımız yıllarca zehirlenmiş  İslam aşağılanmaya çalışılarak karalanmaya çalışılmış. Peki asıl amaç ne? Toplumu zehirlemek ve ondan iman ve Kur’an ahlakını söküp atmak, cibiliyetsiz soysuz inançsız ahlaksız  köksüz insan yığınları onlar için asıl amaç. Böylelikle yüzlerce yıl İslam karşısında mağlup olan dağılan ve gerileyen haçlı zihniyetli ve siyonist ortaklı batı Anadolu halkına yaptığı bu muamele ile İslama karşı zaferini de ilan ediyordu..

Ey karanlık devir ;

Yaptıklarınız yanınıza mı kalacak sanmaktasınız. Ne o kitaplar ile ne inkılaplarınız ile ne istiklal mahkemeleriniz ile ne dar ağaçlarınız ile faşizanlığınız ne kanun ve asker gücünüz Müslüman TÜRK milletini dininden bayrağından vatanından ve maneviyatından vazgeçirmeye yetmedi ve yetmeyecek… Bu millet dün de iman Kur’an bayrak vatan kavgası verdi bugün de veriyor yarın da verecek asla teslim olmayacak.

M. Kemal’in, “Lise Tarih” kitabı için 1930 yılında eliyle yazdığı birçok sayfanın arşivlerde bulunduğu tarihçiler için malumdur. Işte bu kitap için kaleme aldığı yazıların orjinal el yazmaları

 

elel2

el3

Bu el yazmaları Anıtkabir Kütüphanesi’ndedir. Fotokopisi, Türk Tarih Kurumu’nda ve Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Askeri Tarih ve Stratejik Etüdler Başkanlığı arşivindedir

“Kuran sureleri Muhammede açık semada peyda olmuş bir şimşek gibi günün birinde, birdenbire bir taraftan inmiş değillerdir. Muhammedin beyan ettiği sureler uzun bir devirde dinî tefekkürlerinin (düşüncelerinin) mahsulü olmuştur. Muhammet bu surelere birçok çalıştıktan ve tedkikler (incelemeler) yaptıktan sonra edebî bir şekil vermiştir. Mamafi (Bununla birlikte) kendisini tahrik eden batınî amilin (etkenin) yukarda söylediğimiz gibi tabiatın üstünde bir vücut olduğuna kani idi. (Yani “Allah var” zannediyordu). Muhammedi harekete geçiren ilk amil samimî heycanlar olmuştur. Muhammet daha sonra irticalen dinî hitabede bulunan bir vaiz oldu. Vaizlikten nebiliğe, nebiliktende nihayet allahın Resulü haline geçti. Içinde yaşadığı insanların manevî menfaati için ve büyük bir hakikat namına mücahedeye atılmış olan Muhammet, sonunda dinî bir imparatorluğun mutlak reisi ve bütün dünyaya hakim olmak iddiasını besliyen muharip bir dinin müessisi sıfatı ile ömrünü bitirdi. Bu iki netice münhasıran Muhammedin kendi manevî ve fikrî kuvvetinin mahsulü idi.”

Atatürk’ün yazdığı Tarih Kitabı ve Peygambere hakaretler!” üzerine 378 yorum

  1. doğru diyen 9 köyden de kovulur 10 da , konu söyle doğruları ARAP BEDEVİSİNİN ZIRVALADIĞI SAÇMALIKLARA BAK YOK AYDAN ORTADAN İKİYE AYRILMIŞTA DAĞI YOK ETMİŞTE FALAN FİLAN. BU KADAR KUTSAL BİLGİLERİ TAŞIYACAK OLAN BİR İNSAN DEĞİL BİR TANRIDIR YA DA OĞULUDUR, TÜRKLERE GEL DE ANLAT. Z I R V A L I K ……

    • Senin kavminde boyle demisti Isa as.a ve bunu ispatlamak icin carmiha germeye kalktilar da Rabbimiz onlarin oyunlarini baslarina gecirdi.Munafik casus Yahudayi Isa kiligina sokup kendi elleriyle iskence yaptirarak..Zalumlere Rabbimizin laneti yagsin..!

        • Yarasi olanlar sayfada gocunup duruyorlar kudurmus enikler gibi..Yazilanlarin hepsi dogrudur fazlasi yok eksigi vardir.Onlarda baska sayfalarda ..Sayfanin yazarindan Alllah razi olsun.!

    • Atatürk bu mantığı kabul etmemiş çünki sayısız kardeş karısı deme sübyan deme evlen neymiş efendim korumak içinmiş zaten tüccar ve zenginmiş neden bir kadın sığınma evi açmamış o kadar kadınla evlenmekle birter mi o kadar kadını elinde tutabilmek için kuran kerim,i kadınları kapatmaya yönelik doldurmuş da doldurmuş işte neymiş efendim şeriyatta hırsızın kolu kesilecek miş Allah o kadar acımasız cellat mıı ki öyle yap desin kendi yarattiği varlığa bence de Atatürk haklı mantık kabul edilebilecek gibi değil

      • Ne diyorsun sen kitapsiz herif? Turkiye zaten musluman. Öküz herif. Islam dusmanligi seni kör etmis. Gormuyormusun minareleri. Duymuyormusun ezanlari. ALLAH diyen cumhurbaskanini. Onu savunan milyonlari. Ha bi 25% dinsiz kitapsiz ateist veya baska dinden vs olabilir. Ama 75% muslumandir bu ulkenin. Hadi ..edit..

        editör

      • Yallah Yunanistana Ataputunuzda Oralı.Ulan Bu Topraklar Ataput Doğmadan da Müslüman Türk Toprakları idi.İslam Şeriatı Hakim idi.Senin Ataputun Ateistti ve bu Aziz Necip Millet ki; Asırlarca Müslüman Türk Olarak İslama,Kurana ve Aziz Peygamberine Canı Gönülden Bağlı idi ve Hala Öyleyiz Kıyamete Kadarda Öyle Olacagız…Yunan,Yahudi,Mason Artığı Ateistler Sizi….

    • Sahte tarihci misiroglunun sinir ve ruh hastaliklari hastane raporu vardir. Serefsizin yunanin kendisidir ancak halki yanlisa götürür. Gercek tarihcuden ögrenin su tarihi.

  2. bundan onceki yorumumu yayinlamadiniz ama okumussunuzdur, onlara soylemek istedigim ataturk u takdir etmeyenlerin vatan haini gunahkarlar olarak gordugumu soylemek istiyorum. cok bilmis sayfa yoneticileri

  3. bugunun turkiye sinde islam dan anladigimiz. cocuklara tecavuz, hirsizlik, cinayet, hayvanlara tecacuz katliam, ahlaksizligin her turlusu serbest, imamlarin haci hocalarin birbirini duzmeleri serbest. ama ATATURKun yazdigi islamiyete karsi:)) hadi anam anca gidersiniz allah dusmanlari sizi

      • Sahte tarihci misiroglunun sinir ve ruh hastaliklari hastane raporu vardir. Serefsizin yunanin kendisidir ancak halki yanlisa götürür. Gercek tarihcuden ögrenin su tarihi. Bu kitabi atatürkün yazdigini ispatlayin yukaridaki yazilar okunmuyor bile.

    • bugünkü türkiye,bir asırdır atatürkün eseridir…13 yaşındaki zasa zasa gaburu tanırmısın?..budapelte güzeliydi,abd vatandaşıydı..atan onu tıklamıştı.>>
      facebook.com/turkiyedebulusalim/videos/407450799807623

  4. ulan köpek soyları sizler böyle yaptıkca bizler atamıza daha çok sarılıyoruz şerefsizler sizler sizin gibi yobazları kandırırsınız şu düştüğünüz duruma bakın hem peyganber efendimizi hem de atamızı düşürdüğünüz duruma bakın şerefsizler ….

  5. ulan soysuzlar sizler ancak sizler gibi koyunları kandırırsızın şerefsiz köpek soyları peyganber efendimize ve atamıza yakıştırdığınız şu kelimelere bak hele daha büyük küfürler ederimde kendime yakıştıramıyorumu…..

  6. Kandiramazsiniz, siz fetöcüler. Sizin siyasetiniz geçmedi, geçmiyecek. Yalancinin mumu yatsiyadek, boşuna dememiş atalarimiz. Işte sizin mumunuz söndü, bu yaptiklariniz da o sönmüş mumdan kalan kör, siyah tüstü. Tarihe gömülürsünüz inşallah kara çiban gibi.

    • Ulan kendini bilmez hadsizler o senin taktiginiz dediğin kişiler varya seni bugüne kadar getiren yiğit alim darda kalanların yardımcısı Cedd-i Osman’dır senin tapınma sözcüğünde kullandığın kelimeler binevi sizi anlatıyor öyle bir kuyruk aciniz varki koskoca Alimlere laf atiyorsunuz siz bir Fatihin Bir Yavuzun bir Süleymanın bir Abdülahamidin atının bastığı toprak olamazsınız haddinizi bilin

    • Niye sen ve ATA LAR İN o 600 ve 300 SENE BİZANSLILAR İLE Mİ TÜRKÇÜLÜĞÜ VE İSLÂMI SAVUNDUNUZ…?SEN BİZANS YADA RUM SPERMİNDEN Mİ ÜREDİN..?

  7. İBRÂHİM (ABRAHAM) MAVALI
    Hani İbrahim, “Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” demişti. (Allah ona) “İnanmıyor musun?” deyince, “Hayır (inandım) ancak kalbimin tatmin olması için” demişti. “Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır. Sonra onları parçalayıp her bir parçasını bir dağın üzerine bırak. Sonra da onları çağır. Sana uçarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
    Bakara (İnek) Suresi, ayet 260)
    İbrâhim(Abraham), Allah’a “ölüleri nasıl dirildiğini göster diyor. ALLAH “bana inanmıyor musun?” Diye soruyor. İbrahim de “inandım ama kalbim iyice tatmin olması için” diyor.
    Tuhaf değil mi? Düşünebiliyor musunuz? İbrâhim Allah ile konuşuyor ama hâlâ delil istiyor.

    • İbrahim aleyhisselam inanıyor fakat mutmain olmak için böyle diyor. Ne var bunda? Pek çok gâvur müslüman oluyor. Sen de imana gel.

  8. atatürk alkol yüzünden öldü ispatı var araştırın cahiller inkar etmeyin artık ke’mal ında nahaptını biliyoz dinmize göre işki haram ben haram işleyeni neden seveyimki peygamber efendimiz bir gün yürürken bir tane kafir görüyor tırnaklarını serçe yüzük orta işaret baş parmağı şeklinde kestiğini görüyor evde ise tırnaklarını birer parmak atlayıp kesiyo sırf kafire benzememek için alkolü kafirler bulmadımı evet adam kafirlere benzemişmi evet o zaman oda kafir hem savaşta atatürk kendi başınamı aldı savaşı anca atatürkü övün diğer askerlerimiz hiç bişey yapmadıda o yüzden övmüyorsunuz demi bi vido bırakçam izleyin izleyinde türkiye eskiden nasılmış nasıl hale gelmiş kim getirmiş öğrenın bilip bilmedende konuşmayın https://www.youtube.com/watch?v=_lV5MeLLw28&t=385s

    • Cocuklara ve hayvanlara tecavüz etseydi de alkol almasaydi müslüman mi olacakti. Sirozun tek sebebi alkol degil önce onu ögren. Hayatini arastir da sonra konus

    • sadece bir şey sorucağım sana osmanlı imparatorluğu 600 yıl hüküm sürdükten sonra tek bir adam tek bir grup ile sonrsınsan bütün türkiyeyi yanına alarak isyanlar basıtıralarak harşkülade planlarla sayıca az oldugu orduları yenerek askerin silahı ekmeği olmadığı halde Allahın yardımı ile(a.v) bu üğlkenin resmi dili hale türkçe iken bu adam bu kadar akıllı zeki bir o kadar kurnaz bir o kadar başka millete de saygılı düşmanı dahi olsa bayrağını çiğnemeyen adam kalkıp böyle bir kitap yazarak bütün islam alemini karşısına alır mı alkollüyken mi yadı bu kitabı kardeşim eline klavyeyi alan veya eline kalem alan heres kitap yazar ben buraya iki uyduruktan bişi yazsam eminim ki inanan en az bi 10 kişi olacaktır bir kitleye sahip olan bi insan yazarsa kaç kişi inanır siz düşünün.allaha ısmarlıyorum sizi unutmayın ki kurt her zaman kurttur it her zaman ittir.

    • gerçekleri öğrenmek istiyorsan aç Kuran ‘ı oku kardeşim. böyle konuşma dinden çıkarsın mazallah. kendine yazık ediyorsun.

    • sanırım zekada bayagı yoksunuz ben hıc bır zaman boyle kıtap okumadım okutmadılar da ne ben nede babamlar babamlar 1930 yılların ınsanı kıcınızdan uydurup yazılan kıtapları anca ataturk dusmanı yazar bu kıtaplarıda o kaldırtmıstır yukarda allah var vucudunuza felc vurucaktır yalan konusmayın yalan konusma allah cok sert carpar bırdaha dıze gelemezsın kı konusma bıle edemezsın

  9. Bu yazının içerisinde küfür ve hakaret yapıldığına dair bir cümle, kelime göremedim. Küfür ve hakaret kelimesini gören varsa bir cevap yazsın. Bizde öğrenelim. Ben iyi küfürün ve hakareti yandaş iş adamlarından öğrendim. Kim mi? “Milletin a… koyacağız” diyen bir iş adamından hemde.. Ben yazıyı okudum, hatta bu tarih kitaplarını da alıp okuyacağım. Çocuklarıma da okutacağım. Gelecek nesillerin sizin gibi bilim ve teknoloji düşmanlarına kaptırmayacağım.

    Mustafa Kemal Atatürk, hayatı boyunca 4.289 adet kitap okumuştur. Bu kitaplardan 161’i doğrudan dinle ilgilidir. Bunlardan ise 121’i doğrudan İslam diniyle, 21’i diğer dinlerle, 19’u da din, toplum ve siyasetle ilgilidir.

    Atatürk’ün okuduğu kitap sayısı kaçmış? 161 tanesi dini kitapmış. Dünyada Türklerin manevi anlamda babası olan birisinden bu kadar korkan yobazlar ve şeriatçılar nedense ağızlarında yaratıcının adını sürekli alarak geziyorlar. Kim mi bu tipler? Elbiselerinden ve giyim tarzlarından anlarsınız. Dışarıda açık olan bayanlara sarkıntılık yaptıklarında anlarsınız. En iyi örneği ise Türklere Arapça Kuranı ezberleterek beyinlerini sulandırmaya çalıştıklarını görürsünüz. Mesela bende cemaatlerin içerisine girmiştim. Bunlar bir gün beyinleri sulandırmak için yani insanların beyinlerini ele geçirmek için abuk sabuk hareketler yapıyorlar. İyi ki içlerinden kurtulmuşum. Ben gerçeğini söyleyeyim. Bu şeriatçılar ve yobazlar aslında kim? Feto’nunda kaynağı olan Osmanlıcılık yanlısı Saidi Nursi, Saidi Kürdi, Bediüzzaman denen ve kendini peygamber ilan eden Kürtçüdür. Risalei Nurlar, Mektubatlar vs birçok abuk sabuk yazılar olup en ilginci ise kendisini peygamber ilan etmesi. İnsanlığa faydası olmayan bilim ve teknoloji üretemeyen en önemlisi kendi çıkarlarına insanları kullanıyorlar. Tabi bunların içine girenlerde ceplerini düşünüyorlar. Allah için yaptıklarını sanıyorlar. Tekrar ediyorum. Bu zihniyet Ümmetçilik adı altında Arap Milliyetçiliği yaymakta ve Türklüğe düşmanlık yapmaktadır. İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı’na bile düşmanlık yapanlar bile bu insanlardır. 15 Temmuz’da da Türk Bayrağı nı yere serip üzerinde namaz kılanları gördük. Ne amaçladıklarını anladık? Kurtuluş Savaşı zamanında Mehmet Akif camilerden halkı savaşa çağırırken Saidi Kürdi denen sahte peygamber İngilizler tarafından işgal altında olan İstanbul da halifenin yani padişahın dibinden ayrılmıyordu. Çünkü cebine para giriyordu. Bu Şeriatçıve Kürtçü gruplarında arkalarında Amerika ve Avrupa Birliği var. Çünkü bunları besleyen bunlardır. Irak ve Suriye deki IŞID militanlarıdır. IŞID, geçmişe baktığımızda bildiğiniz paralı askerlerdir. Yani lejyoner denir bunlara. Bu gün İslamı da kendi çıkarı için kullanan bu gruplar Batı’nın askerleridir. Boşuna iş yapmıyorlar. Yıllardır Feto’ya hoca deyip peşinde koşanlar kimlerdi? Nedense hala mecliste Fetocular dolu..

    Eğer Atatürk e düşmansanız onun Harf İnkılabı ile Türk alfabesini kullanmayın. Dedelerinizin mezar taşlarını okumanız gereken Arap harflerini öğrenin. Türk alfabesi bizim alfabemizdir. Ortaasya daki Esik Kurganı’ndaki Esik Tabağı’nda yer alan Runik harflerdir kaynağı. Etrüskler bu harfleri Ortaasya’dan İtalya’ya götürmüşlerdir. Etrüskler Türktür. Latin alfabesi diyecek angut varsa gidip tarih kitabı okusun. Ayrıca Atatürk’e düşmanlık besleyenler dediğim gibi bu kafa ile daha çok yırtınırsınız.

    • Hakaret olmadığını iddia ediyorsun. Sence bir insana tecavüzcü demek hakaret değil midir? Mustafa Kemalin okuduğu dini kitaplardan bahsetmişsin. Mustafa Kemalin okduğu bir dini kitap ise ateist bir adamın zayıf (islamiyette hüküm olarak kabul edilmeyen) rivayetler üzerinde yazdığı bir İslam tarihi kitabıdır. Şu yazdığı tarih kitabında okuduğu o kitabın etkileri açıkça görülüyor. Said Nursi için Osmanlıcılık yanlısı demişsin Said Nursi osmanlıcı değil İslamcıdır. Ayrıca dindar bir cumhuriyetçi olduğunu kendisi ifade etmiştir. Said nursinin kürtçülük yaptığını iddia etmişsin Said Nursinin Türkçülük ve Kürtçülük akımlarının ne kadar yanlış olduğunu ifade ettiği eserini okuman gerekiyor. Kendini peygamber ilan ettiğini söylemişsin Yazdığı hiç bir eserde, kitapda ya da herhangi bir sözünde peygamberlik iddasına rastlayamassın tamamiyle iftiradır bu söylediğin. Said Nursiyi Kurtuluş harbine destek vermedi diye eleştirmişsin. Ruslarla yapılan savaşlarda (Cumhuriyetten önce) talebeleriyle birlikte bizzat savaşmış esir düşmüş gazi olmuş bir insan için bu ifadeler çok da doğru değil. Latin alfabesi meselesine gelirsek illa bir Türk alfabesi arıyorsan Göktürk ve Uygur alfabelerini kullanman mümkün Latin alfabesinin bir Türk alfabesi olmadığını söyleyenlere gidin Tarih Kitabı okuyun demişsin ama Latin alfabesinin Türk alfabesi olması tarihsel bir gerçek değildir.

      • Sence bir insana tecavüzcü demek hakaret değil midir? den sonra yorumunu okumayı bıraktım. Oradaki tecavüz, cinsel anlamdaki tecavüz değil. az aklınızı belinizden yukarılara çıkartın.

      • Ha nursi denen şahısın yazdığı kitaplara görmeden onun yazdığına inanıyorsun ama eğer varsa o kitapları MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN yazdığını düşünüyorsun. Bu bağnazlık, bu gerikafalılık, bu açık açık düşmanlıktan başka bir halt değildir.

      • Helal olsun bazı şeyleri bilmek gerekiyor biz dedelerimizin mezar taşını okuyamayacak kadar aciz bırakıldık.

        • öğren kardeşim kim engel oluyor. sen soy ağacını da Allah bilir e-devletten öğrenmişsindir :)))

      • okuduğunu anlamayan herif nerenden uydurdun tecevüzcü dediğini kitabı yazan kişi ne diyor orada kervanlara tecavüz edildi diyor…. sen ve senin gibiler aklı fikri uçkurunda olanlar nasıl anlıyor görüyoruz. insan gibi okumuyorsunuz sadece işinize geldiği gibi hareket ediyorsunuz. sen ve senin gibiler hiç bir zaman insan olamayacaksınız. ” OKU ” Daha ilk emri yerine getiremiyorsunuz. Hayatını Türkiye’ye Vatanına adamış bir kişiye hakaretler ediyorsunuz. Bu kişi ki tekke ve zaviyeleri kapatarak sadece ve sadece Allah’a Kul olmamızı sağlamıştır.

  10. Dunya bir mayin tarlasi gibidir
    Icinde her gunahtan bir mayin vardir
    Musluman rabbinin rahmet edip gonderdigi kuran isiginda yolunu bulandir
    Musluman yolunu kaybedip mayina basanlara derman olandir
    Musluman savasi baslatan degil savasi durdurandir

    Eyy alemi muslimin vakit geldi cihat vacip oldu
    Mazlumun goz yaşlari arşi buldu
    Musluman kani oluk oluk irmak oldu
    Mevsim geldi kiş oldu

    Hazirmisin bahara koşmaya
    Hazirmisin allahu ekber diyerek coşmaya
    Oyleyse, abdestini al, gozlerini kapat ve kalbinden hissederek şoyle dua et

    Allahim benim, zürriyetimden hayatta olan, ölmuş ve dogacak olanlarin
    Işledikleri ve işleyecekleri kusur ve gunahlarin affi icin, ben kendim ve onlar adina topraga dusen yagmur taneleri adedince
    tovbe ettim estagfirullah Ya Hayy
    tovbe ettim estagfirullah Ya Gaffar
    tovbe ettim estagfirullah Ya Rahman
    tovbe ettim estagfirullah Ya Rahim

    Ve, euzu besmele cek ve allahin adiyla, ilk indirilen fatiha suresini yoruluncaya kadar tekrar tekrar oku.

    Iste ozaman ruhunda bir ateş yanacak ki, kufre duşenlerden nefret etmek yerine onlara merhamet edeceksin

    Vaktini kinamakla ve dert yanmakla deyil dertlere derman olarak degerlendireceksin

    Ahir zamanda cihat silah ile degil ilim ile yapilir

    UNUTMA, SEN SEHIT OGLUSUN
    SANA SEHADET NASIP OLMASSA
    ELBET, SEHITLERE KOMSU OLURSUN.

    Nizam-i alem askeri

  11. Allahin aleminde allaha küfredenler
    Hergun yeniden dogan guneşe hükmedemezler
    Hakki örtenler, ölünce dirilemezler
    Biz bir ölür bin dogariz
    Her güne başladigimizda allaha hamd ederiz
    Hamd ederiz ki, bize bir gün daha savaşmayi nasip ettigi için
    SEFER BIZIM ZAFER ALLAHINDIR (c.c.)

    Nizam-I Alem askeri

  12. dinsiz olmak vatansever olmasına mani değildir zira dinsizlerinde üzerinde yaşayacağı toprak parçasına ihtiyaçları vardır.yani bu kimseyi doğru insan yapmaz….buradaki mesele bir insanın baştan aşağı seneryolarla hakimiyeti ele alıp dindar yani halkı müslüman olan bir millete zorla garbın kültür ve ahlakını dayatması inançlarını yok saymasını inanç önderlerini katletmesi dinsel yaşantıyı kaldırıp ibedetten soğutması. inançsız bir toplum oluşturma çabasıdır. kaldıki biz aslen inancıyla katiyyen ilgilenmiyoruz.özel yaşantısıda bizi ilgilendirmez lakin lanse edilenle ortadaki karakter apayrı olduğu için özel hayatta işin içine giriyor….. başından itibaren zaten avrupa latin milletlerinin hanedanı osmaniyeyi hilafeti islamiyeyi bitirmek değilmiydi amaçları savaşmakla olmayacağının farkına varıp içimizdeki çürük elmalardan ve türkleşmiş azınlıklardan bir zümre oluşturup destek ve çabalarıyla iktidarı ele geçirp ınkılap adı altında istenilenleri yerine getirmesidir kemalizmmm. ki bir daha avrupa hiristiyan alemine tehdit oluşturacak islam devleti kalmasın ve müslümanlar bir daha asla yücelmesin sömürülsün ezilsin. bugün biz bunu yaşıyoruz canım kardeşimmmmm.kamal atatürkün giydirdiği fötr bizi daha medeni yapmadı getirdiği harfler bizi ilim ve fende daha ileri de götürmedi getirdiği medeni kanunlara adam akıllı uyan da yok.özel yaşantısından örnekle madde bağımlısı asi bir genç nesil yetiştirdik .

  13. Çağımızın insanı kitap okumaktan münezzeh kalmıştır. ki hal böyle olunca okuduğunu anlama denen bi sanatı da icab edememek tedir .lütfen okuduğunuz ve isaretlediginiz o bolumleri bütünüyle okuyup anlamaya çalışın.yanlisa gittiğiniz i göreceksiniz.musluman mahallesinde salyangoz satilmaz derler yani bu kitabı bunca yıl okutan insanlar kafirmi

    • kitap okumak başlı başına çok bişey ifade etmez.okuma hızının artmasından başka.tereciye tere mi satmaya çalışıyon canım kardeşim .on kerede okusan yüz kerede okusan senin olmasını istediğin sonuç çıkmaz burdan .kullanılan kelimeler kurulan cümleler gayet net ve basit .önce si ve sonrasıda aynı fikri doğruluyo .sen neyi ispatlamaya çalışıyon .bu kitabı okutanlar burada ki fikirleri destekleyen şahıslar zaten kendilerinin meteryalist olduklarını açıklıyorlar başka eserlerinde konuşmalarında vs vs. evet müslüman dilinde bunlara KAFİR hemde buz gibi KAFİR deniyor..

      • kitap okumak başlı başına çok bişey ifade etmez kuranı kerimi niye neden ve tekrar tekrar okuyorsunuz o zaman kafir yoktur ya türk sündür ya gavur

  14. beyler ağlamadan önce bir gerçeği kabul edin hepiniz topsunuz ve boşu boşuna -1 iq yorumlarınız ile bir birinizi kırmayın o yüzden kabul edin allah yok din yalan muhammedde en büyük yalancı + pedo

  15. Atatürk’ün İslam Düşmanı Bir Şarkiyatçının Hz. Muhammed Hakkında Yazdığı Bir Kitaba Gösterdiği Tepki

    “1930 yıllarında, İslam düşmanı bir şarkiyatçının Hz. Muhammed hakkında yazdığı bir kitabı tercüme eden bir yazar, eserini Atatürk’e takdim eder. Atatürk kitabı inceledikten sonra tarihçi Prof. Dr. Şemsettin Günaltay’ı çağırtır ve kitap hakkında fikrini sorar. Günaltay’ın cevabı:
    – Ele alınacak bir şey değil, bir facia olur Paşam.
    Atatürk Günaltay’ın sözünü bitirmesini beklemeden yerinden fırlar ve yanında bulunan Başvekil İsmet Paşa’ya dönerek:
    – Bu paçavrayı toplatın ve tercümeyi yapanı da devlet hizmetinde kullanılmamak üzere hükümet kapısından uzaklaştırın, der.”

    1930 yılında Hazreti Muhammed’i küçük düşürmeye yönelik ifadeleri içeren bu kitap ve yazar hakkında Atatürk’ün, şu açıklamayı yaptığı kaydediliyor: ”Muhammed’i bana, cezbeye tutulmuş sönük bir derviş gibi tanıttırmak gayretine kapılan bu cahil adamlar, onun yüksek şahsiyetini ve başarılarını asla kavrayamamışlardır. Anlamaktan da çok uzak görünüyorlar. Cezbeye tutulmuş bir derviş, Uhud Muharebesi’nde en büyük komutanın yapabileceği bir planı nasıl düşünür ve tatbik edebilir? Tarih, gerçekleri değiştiren bir sanat değil, belirten bir ilim olmalıdır. Bu küçük harpte bile askeri dehası kadar siyasî görüşüyle de yükselen bir insanı cezbeli bir derviş gibi tasvire yeltenen serseriler, bizim tarih çalışmamıza katılamazlar. Muhammed, bu harp sonunda çevresindekilerin direnmelerini yenerek ve kendisinin yaralı olmasına bakmayarak galip düşmanı takibe kalkışmamış olsaydı, bugün yeryüzünde Müslümanlık diye bir varlık görülemezdi.”

    Kaynak: Atatürk ve Din Eğitimi, Ahmet Gürbaş

    • Atatürk nutuk ta peygamberimize ve İslam dinine alenen hakaret sözleri var hem Atatürkçü sunuz hemde nutuk okumamissiniz . Aynen şöyle yazar; Biz parti programimizi hayattan ve fenden aldık bizim parti programimizi gökten indiği sanılan dogmalarla bir tutulmamalidir diye gecer.

  16. Kimsenin arkasindan konusmaya gerek yok ozelliklede ölüp giden. Birisi ben sadece gozlerimle gorduklerime inanirim bazen gozler bile yaniltir insani …
    Ama yinede insan teredute dusuyor bazilari oyle bir seyin olmadigini soyluyor bazlari ise ataturkun kotu oldugunu soyluyor cogu insan boyle dusunuyorsa belliki boyle bir sey varmis ki konusuyorlar bende oyle dusunuyorum zaten
    SONNNN…

  17. Gökten inildiğine sanılan diyen birisinin bunları yazma olmadığını artırıyor
    Burada şu görünüyor
    Dinsiz olması vatanperver olmasına mâni midir
    Diye bir soruyu ortaya çıkıyor
    Yada
    Vatansever olmak için müslüman olmak mı gerekiyor

    • dinsiz olmak vatansever olmasına mani değildir zira dinsizlerinde üzerinde yaşayacağı toprağı parçasına ihtiyaçları vardır.yani bu kimseyi doğru insan yapmaz….buradaki mesele bir insanın baştan aşağı seneryolarla hakimiyeti ele alıp dindar yani halkı müslüman olan bir millete zorla garbın kültür ve ahlakını dayatması inançlarını yok saymasını inanç önderlerini katletmesi dinsel yaşantıyı kaldırıp ibedetten soğutması. inançsız bir toplum oluşturma çabasıdır. kaldıki biz aslen inancıyla katiyyen ilgilenmiyoruz.özel yaşantısıda bizi ilgilendirmez lakin lanse edilenle ortadaki karakter apayrı olduğu için özel hayatta işin içine giriyor….. başından itibaren zaten avrupa latin milletlerinin hanedanı osmaniyeyi hilafeti islamiyeyi bitirmek değilmiydi amaçları savaşmakla olmayacağının farkına varıp içimizdeki çürük elmalardan ve türkleşmiş azınlıklardan bir zümre oluşturup destek ve çabalarıyla iktidarı ele geçirp ınkılap adı altında istenilenleri yerine getirmesidir kemalizmmm. ki bir daha avrupa hiristiyan alemine tehdit oluşturacak islam devleti kalmasın ve müslümanlar bir daha asla yücelmesin sömürülsün ezilsin. bugün biz bunu yaşıyoruz canım kardeşimmmmm.kamal atatürkün giydirdiği fötr bizi daha medeni yapmadı getirdiği harfler bizi ilim ve fende daha ileri de götürmedi getirdiği medeni kanunlara adam akıllı uyan da yok.özel yaşantısından örnekle madde bağımlısı asi bir genç nesil yetiştirdik .

      • Bu mantıkla KURAN-I KERİM’DE geçen Nisa Suresi’nin 43. ayetinde geçen “namaza yaklaşmayın” kısmı.

        O halde KURANA VE İSLAMA DA İNANMAYALIM!!!

        • namaza nasıl yaklasmayın dıyor ayetın tamamını okusana mustafa kemaal pasa…
          NİSA-43 için 40 meâl bulundu. Ahmet Tekin (4/NİSÂ-43: Ey iman edenler, sizler sarhoş ve zihinsel uyuşukluk halindeyken ne söylediğinizi bilinceye kadar, cünüp iken de, yolları mescitten geçenler hariç, gusledinceye kadar namaza, mescide yaklaşmayın. Eğer hasta, yaralı olur veya yolculukta bulunursanız yahut herhangi biriniz ayakyolundan gelirse veya hanımlarınızla ilişkiye girmiş, su da bulamamışsanız, o zaman abdest alma veya gusul etme niyetiyle temiz bir toprakla teyemmüm edin, yüzlerinizi ve ellerinizi-kollarınızı meshedin, namazınızı kılın. Allah çok affedicidir, kullarını daima koruma kalkanına alır.)

    • Gökten 8ndigi varsayılan kitapların dogmalari diyor cimbizla laf çekme ve dogma nin anlamı dogrulugu tartışmasız kabul edilen demektir. Hadi şimdi git kumdan oyna bu beynin ona musait.

    • Kimse vatansever değildir demiyor İslam inancı ile mücadele etmiştir hatta çok sert mücadele etmiştir müslüman olmadığı ile ilgili söz ve davranışları vardır Atatürkçü arkadaşlar Atatürk muslumandi diye ısrar ediyor. Olay bu doğru olanı kabullenmiyorlar. .. Ama müslüman olmadığı nin delilleri o kadar net ve çok ki ne kadar çaba gösterseler nafile. gerçekleri bütün halkın öğrenmesi için artık zemin müsait hale geldi inanıyorum ki Sayın başkanımız bunların önünü açacaktır. Atatürk’ü koruma kanunu artık günümüzde çağdışı duruyor kaldırılması gerekiyor. Komünist demir perde ülkelerinde bile böyle bir kanun yok.

  18. Bir tek sen mi biliyorsun Atatürk’ün bu kitabı yazdığını, salak?
    Atatürk tarih yazarı mıydı? Tarih olarak da dinler tarihini mi seçmişti?
    O adamdan Allah razı olsun.
    Bu ülkede kimse, onun kadar İslam’a hizmet etmedi.
    İster inansın, ister inanmasın; bu onun sorunu.

    • allahım sen akıl fikir ve şuna ya. en sevmediğim tiplerdensiz ya neymiş atatürk dini hizmet etmiş ulan daha 5 yıl öncesine kadar hiçbir kadın başörtüsüyle hiçbiryerde çalişamıyor ve dahi okuyamıyordu. sen neyin hizmetinden bahsediyorsun. sacma sapan bi şapka kanunu getirerek sapka güya çagdaşlaşmak için önemli bir adımmış ama bana sorarsanız o küçük beyinini saklamak için yapmış inkılabı aman ne inkılap.sırf sapka yerine sarık takıyo diye kaç kişi cezalandırıldı ve dahi idam edildi sen biliyor musun onun yüzünden küçücük çocuklara okullarda maymundan havadan sudan geldik diye kaç sene okutturdular sırf kuran dersleri veriyor diye kac ınsan madur duruma düştü biliyo musun ki 1936 yılında kahvehanelerde radyodan kuran dinlenmesi dahi yasaktı sen şimdi geçmiş hizmetten bahsediyorsun.

    • Siz varya insani güldürmek ten öldürürsünüz bre ahmaklar biz hiç Ulu Hakan Abdülhamid Han Hz için müslüman di diye bir akim ortaya koyuyormuyuz biliyoruz ki müslüman olduğu için sorgulamıyoruz iste siz kemalist zihniyetler atanizi müslüman ilan etmek için elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz ama sunu bilinki Allah herkesi yaptığı şeyle mukafatlandiracak Elhamdülillah.

  19. Ne yani herşeyi bilen Allah Türkçe bilmiyor mu? Yada ilerleyen zamanlarda yarattığı Dünyada Türkçe konuşacak bir toplum olacağından habersiz miydi? evreni yaratan kusursuz bir yaratıcı Allah var ama Türkçe bilmiyor 😁😁 komik… Elin arabı sövse amin der milletimiz… BİLİNÇLİ OLARAK YAPALIM HER ŞEYİ. günümüz de insanlarla uğraşmak zor, cahili ve aptalıyla daha da zor….

    • ne kadar da aptalsın sen o küçük beynini böyle işlerle yorma. oku bakalım yorumları hangimiz allah türkçe bilmiyor demişiz beyinsiz. biz burda verilen degerden bahsediyoruz. allah isteseydi kuranı türkçede indirebilirdi ama arapça indirdi elin amerikalısı da olsa kuranı arapça okumanın bi değeri vardır. peygamber efendimizden bu yana kuran arapça okunur isteyen anlamına bakar burdaki deger bizim dinimizin kitabının dili arapçadır ha bu degildir kuran türkçesi olamaz elbette olur ama şöyle ki arapcasını yok saymadan

      • Arapça indirilmesinin nedeni o dönem arapların boktan bir millet olmalarıdır. Ne yapıldıysa iflah olmayan bu millete son peygamberimiz HZ. MUHAMMED S.A.V aracılığıyla KURAN-I KERİM gönderilmiştir.

        Yani arapça olma nedeni Araplara gönderildiği içindir.

  20. yau adamın kafir olduğunu kur’an söylüyor zaten başka tartışmaya negerek var maidesuresi:44.ayet: kim ALLAH ın emirleriyle hükmetmezse o kafirlerin ta kendisidir….
    sizde kafirin peşinden gitmeyin yakmayın kendinizi

    • kim, Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse, o taktirde işte onlar, kâfirlerdir. Bunun nlamını iyi bilmek gerek.

    • Ataturkun yazdigi kitaplar arasinda tarih kitabi yok nerden bulduysaniz bizde bilelim eger yoksa bu tur yazilari Ataturk yazdi diye yazmayin

      • inan hiç zor değil google amca yaz MEDENİ BİLGİLER diye bak atanın nasıl tarihe meraklandığını bi gör.ayrıca atatürkün emriyle 1930 yılında yazılan milli eğitim kitabı 1950 ye kadar ortaokullarda okutulmuştur onuda google amcama bi sor cevaplasın sana.

        • Sen fetöcülerin Atatürk’ü karalamak için yalanlarinimi savunuyorsun yoksa fetöcümüsün Atatürk’ün sayesinde medeniyet olarak ve güç olarak bütün Arap devletlerin onundeyiz üstün zekası bütün dünya tarihi tarafından kabul edilen bu adam sizin uydurmalarinizlami karalanacak dünya takdir etti siz bir takdir etmediniz İngiliz mandacilari sizi o zaman da sizin dexeleriniz kurtuluş mücadelesine karşı idiler

        • Al o zaman:

          Mustafa Kemal yine kitaptan 2 yıl sonra 1932 yılında İstanbul’un 9 hafızını özel olarak hazırlamıştır. Onlara camilerde önce Kuran’ın Arapçasını sonra Türkçesini nasıl okuyacaklarını bizzat kendisi göstermiştir. Eline Kuran’ı alıp tane tane Kuran’ın nasıl okunması gerektiğini göstermiştir hafızlara.

          Cemil Sait Bey‘in tercümesi olan Kuran-ı Kerim, 1932‘de Atatürk tarafından Hafız Yaşar Okur‘a ithaf edilerek imzalanıp hediye edilmiştir.

          /**/*/*/*Bu yüzden İslam alemi Atatürk’ü “Son İslam Mücahidi” ve “İslamın Kılıcı” olarak adlandırmıştı./**/*/*/*

    • Kuranı türkçe okumadığınız için mi bir türlü anlayamıyorsunuz. Atatürk Hz.Muhammed (s.a.v) sonra islama en büyük hizmeti yapan kişidir.

    • Elin Avrupalisi ingilizi FA_K YOU dediginde hemen cevabini vermesini biliyoruz. Ama arabca kufur edildiginde cevab veremiyecek kadar cahil kaldigini kabullenmiyoruz.? Dunya siyonizmin yahudizmin daha neler nelerin pesinden giderken islama ve muslumanlara karsi kenetlenirken hic ses cikmiyor. Neden? Sonrasi hicmi hic tartisma göturmeyen; kiyamete kadar gecirliligini koruyan Ilahi emirler ve uyarilarla indirilmis olan kitap tartisilma konusu oluyor. Yani “KURAN”. Bu Allaha karsi ne curet yahu? Allah dilemis arabca indirmis. Allah öyle murad etti, onu tartismak hangi yarattiginin haddine? Bilenide bilmeyende birseyler yaziyor yaziyor? 46 senedir bir fiil avrupadayim hala dahada burdayim. Dunyaya ot gelmis odun gideceklerden bahsetmeyin. Mahmut kardes… Ve digerlerinede kardes diye hitab ediyorum. Konuyu iyi analiz edin. Dagarcikta birseyler varsa ne ala, yoksa konuyuda daha fazla uzatmaya gerek yok. Mevzu-u Islam ve Kuran olunca akan sular durur. Herkese Esenlikler temennisiyle…

  21. Allah iyiliklerini en uygun şekilde ödüllendirecek ve kötülüklerini cezalandıracaktır inşallah bunu görmek bize de nasip olur amin..(ödüllendireceğini pek sanmıyorum ama Allah’ın işini sorgulamamalıyız)

  22. Yahu birseyi merak ettim:
    Kur’an Türkceye cevrilemez, Arapca olmali… Ezan Türkce olamaz, Arapca kalmali… Cuma günleri (Uluslararsi ve dolayisiyla Türk usulü) is günü olamaz, araplardaki gibi tatil olmali… v.s…v.s…
    YAHU SiZLER KARILARINIZI TÜRK USULÜ DEGiL DE ARAP USULÜ iLE Mi PiPiLiYORSUNUZ?
    Nt: Bu cok masumane bir soru oldu ama, affola 🙂

    • Siz nasıl yapıyorsunuz, batılı haçlıların, köpekler gibi çatışdığı gibi mi çatışıyorsunuz?

      • ahmeeeeet, bak simdi ya konuyu iyi kavradin da “köpek”lerden bahsediyorsun, ya da hala avanak numarasi yapiyorsun. Yazdiklarima bakarsan, araplarin, “oglancilik” kültüründen bahsettigimi görürsün… Hacli, macli, kicli, killi, kilsizlari karistirmasana yahu! Sagolasin sorumun cevabini verdigin icin, delikanli adammissin, sevdim seni.

    • İyi olan Türk usüllerine ey vallah,Hatta Cahiliye döneminin iyi taraflarıda alınabilinir….Biz Arabın Kötü geleneğini değil…Allahın emirlerini arapça olarak alıyoruz.Zira Arap dilini Allah seçmiştir ve en güzel Dil ve yazıdır….Türkçesine Lanet olsun Olmasada olabilir.

      • Bre zındık arap dilini allah secti ne demek allah dini sapitmis kavimlere gonderir o zaman ki araplar i az cok bilirsiniz diri diri bebek gommek vs. Gonderildigi kesime uygun olmasi acisindan arapca gonderildi incil i de allah gondermistir sonradan degistirilmistir o ayri lakin incil gonderildignde arapca miydi hayir , gelelim turkce olmasina turkce olmamasinin bir sebebidir senin bu denli cahil kalman turkce olmmasinin sebebidir senin dinini ogrenmemen mustafa kemal e dinsiz diyebilmen mustafa kemal 1 agustos 1930 da meclisi ayaga kaldir toplu fatiha okutmustur sen mustafa kemal in dine bilimsel yaklasmasini dinsizlik kabul ediyrsan fatiha okutmasini da dindar ilan etmelisin senden istegim yasini basini almissin biraz acip kitap okuman

        • Yuh be kardeşim. Yukardaki leri okuyup nasıl hala mustafa kemalin dindar olduğunu idda edebiliyorsunuz? Bu kadar mı akıldan istifa ediyorsunuz

          • Kaynak: Atatürk ve Din Eğitimi, Ahmet Gürbaş
            ———————————————————————
            İslam dininin dünya insanlığı için büyük bir inkılap olduğunu ifade eden Atatürk’ün, Hazreti Muhammed’in vefatının yıldönümü dolayısıyla 1930 yılında yaptığı bir konuşmada da İslam dininin insanlık için bir inkılap oluşunu ve korunması gerektiğini şu cümlelerle açıkladığı kaydediliyor: ”Büyük bir inkılap yaratan Muhammed’e karşı beslenilen sevgi, ancak onun ortaya koyduğu fikirleri, esasları korumakla tecelli etmek gerekti. Peygamber ölür ölmez düşünülecek şey, bir an evvel onu toprağa tevdi etmek değil yapmış olduğu inkılâbı emniyet altına almaktı…”
            (…/…/1930)

        • bre zındık,sen ne türk ve nede müslümansın,al atanıda yunanistana git veya al atanıda,ermenistana git.beğenmiyorsan,fıransaya git.ben elhamdu lillah,müslüman türküm..senin gibi hainleri ülkemde görmek istemiyorum.>>>
          facebook.com/turkiyedebulusalim/videos/407450799807623

      • Gerizekalı herif TÜRÇESİNE LANET OLSUN DERKEN yine Türkçe yazıyorsun beğenmiyorsan defol git erkeksen siktir olup gidersin beğenmediğin Türkçenin konuşulduğu ülkeden.

        • -ha siktir ol git fitneci soytarı…sen zaten türk ve müslüman olamazsın.yunan veya ermeni tohumusun.köpeklik yapma.atanıda al siktir ol git.soytari..mecbur en yazıyorum..hsrf inkilabını kafirler yaptı.ben yapmadım..

  23. ALINTI:
    ilham Ağustos 1, 2016 7:17 am

    dua yi ne yi ne oltugu pice mi yabicagig ulan orosbu cocugu suriyeliyi kardes kabul edmesin ama selanuikli yunanimi atan kabul edersin

    >>Al sana da benden:
    Arapcayi da Türkce gibi yazip konusuyorsan, kolla gerini derim, cünkü yazdiklarini araplar ya anlamayacaklar, ya da yanlis anlayip ARKANA takilacaklar…
    ULAN HiC Mi OKUL GÖRMEDiN BE MAGARA ADAMI 😉

  24. Yukarıda resim olarak sunulan kitap sahtedir. Orijinal kitapta sayfa numaraları alttadır.
    Kitabı Atatürk değil, o zaman da Diyanet İşleri Başkanı olan A. Hamdi AKSEKİ yazmıştır. Devlet Basımevinde basılmıştır.
    Orijinal kitapta S.A.V. Efendimiz övülmekte ve kendisinden başka arkasından gidilecek fani olmadığı anlatılmaktadır.
    Siz bu kitabı Atatürk’ e sövmek için özel mi bastırdınız. ALLAH’ tan korksanız yalan söylemez ve iftira atmazsınız. Demek ki siz ALLAH’ tanda korkmayan şeytanlarsınız.
    Merak etmeyin, Kutsal Dinimizin ve Sevgili Peygamberimizin sizin korumasına ihtiyacı olmadığı gibi ülkemizin kurtarıcısı M.K. Atatürk’ ü yermenizin de bir anlamı yoktur. CAHİLLER dünde bu günde her zaman dinden beslenecek yol ararlar. Dertleri imanları paradır. Bunu da bilmeyen yoktur.

    • Ya okumanda problemlem var yada okuyup yorumlamanda nazmı bey neresı ovgudur bunun bırde musluman dıyosunz. Kendı ımanınızıda sakata sokmayın. Sapka gıymedıgı ıcın bınlerce muslumanı alımı katleden benmıyım konya olaylarına bakın. Bizi anlatılan tarih yalandır.

      • Emre okumanda problem mi var şu yıkardaki resimler sahte kitaptan diyor ATATÜRK yazmadı diyor.Hay Allahım ne kadar cahilsiniz

      • Emre yanlış biliyorsun TARİHÇİ Sinan MEYDAN belgeleriyle açıklıyor okursanız öğrenirsiniz.Diğerlerinin anlatımı tamamen rivayet ve uydurma. Ben de maalesef 40 yıldır benzer ifadeleri duyup anlam veremiyordum.Okudum Gerek meclis tutanakları gerek Genel Kurmay tutanakları gerek se müfettişlerin hazırladığı raporlar gösteriyor ki bu söylenenler tamamen yanlış. Bu şekilde söylemelerinin amacı, Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i kötülemektir.

    • boş konuşuyorsunuz,bilgi sahibi olmayan insan ,fikir sahibide olamaz.ATATÜRK kafirdi diyenler ,ATATÜRK ün başarılarılarına,fikirlerine,düşüncelerine okumamış,anlamamış kişilerdir sadece kulakdan dolma sözlerle fikir beyan edenlerdir.PEYGAMBERİMİZ (SAV) İLE ,ATATÜRK Ü Karşılaştırıp,değerlendirmeyin!!Birisi dinimizin lideri,ALLAHIN ELÇİSİ,DİYERİ DE ülkemizi düşmanlardan kurtarıp CUMHURİYETİ kurup bizlerin bu güne gelmesini sağlayandır,ATATÜRK Liderlik yapıp ülkeyi kurtarılmasına vesile olmasaydı,ne din kalırdı nede bunları konuşabilirdiniz,lütfen geçmiş değerlerimizi bu kadar aşağılayıp ,düşmamları güldürmeyin…..

  25. ALINTI:
    Saygılarla Ağustos 12, 2016 1:51 am
    Atatürk müslüman ise neden onca Şeyhi ,imami , ……> devam ediyor.

    >> Top bende:
    Nedenini sen de biliyorsun: SiZiN GiBi APTALLARIN (dikkat abdal degil) ÖNÜNÜ KESMEK iCiN…
    YALNIZ iYi YAPMIS DiYEMEYECEGiM, CÜNKÜ GÖRÜLÜYOR Ki VERDiGi EMEKLER BOSA GiTMiS.
    AYRICA “TÜRK MiLLETi ZEKiDiR” DiYE BiR YANILGIYA DA DÜSMÜSTÜR. HANi ATATÜRKCÜYÜM AMA, YANLISLARINI DA iFADE ETMEM GEREKiR,
    RAHMETLi AZiZ NESiN iLERiYi ATATÜRK’TEN DAHA FAZLA GÖREBiLEN BiR KiSiLiKMiS NE YAZI Ki, LAKiN ONUN DA YANILMA PAYI %10 iMiS. YANi %60 DEGiL DE %50 CiVARINDA iMiS “APTAL TÜRK” SAYISI!

  26. YAHUDİ İSLAM DÜŞMANI DİKTATÖR M.KAMAL ATATÜRK İSLAMI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN ÇOK SAVAŞTI NE KADAR MÜSLÜMANLARA ZULÜM ETSEDE DÜŞÜNEMEDİĞİ BİR ŞEY VARDI O DA YÜCE ALLAHIN İSLAMI KIYAMETE KADAR HAKİM KILACAĞI KORUYACAĞIDIR ALLAH KATINDA TEK DİN İSLAMDIR HZ.MUHAMMED S.A.V DE ALLAHIN RESULÜDÜR ELHAMDÜLİLLAH SADECE ALLAHIN DEDİĞİ OLUR

    • Elhamdülillah hepimiz muslumaniz,hepimiz bu milletin çocuğuyuz,Ataturk’e laf atmadan önce,o dönemi çok iyi okumak gerek!!o donemin,muslumanlari Suriye,arabistan,misir gavur Avrupalıların hilafet vaadiyle bize arkadan ihanet şebekesi kurmuş,ihanetin gerekçesi olarak hilafeti istemeleride dini ne kadar güzel kullandıklarının en iyi kanıtıdır bence.iste sırf bu yüzden,bir daha sirtimizdan vurulmamak için bu ülkeye laiklik şarttır,ataturk döneminde,kendi iç huzurunda İslamiyeti yaşayan hiçbir vatandaşa zulüm yapilmamistir,ama İslamiyeti kullanarak halkı galeyana getirmek isteyen kendini bilmezlerinde yeni turkiye’de yeri yoktu

    • Özkan GÜLER’ in Eylül 4, 2016 10:50 pm ATATÜRK ile ilgili Askere Din Kitabı ile ilgili yorumuna cevaptır:
      Türkiye’ de yaşayıp, ülkenin milli imkanlarından istifade eden sizin gibiler için söylenecek sözler vardır.
      Atatürk’ ün Yüce Yaratanımız, S.A.V. Efendimiz, Kutsal Kitabımız için hiçbir zaman en küçük bir sözü olmamıştır. Bilakis onun sayesinde dinimiz kısa sürede olsa din bezirganlarının elinden kurtarılmıştır. O günde, bu günde, onun da, bizimde sözümüz dini kullanarak Müslümanı kandıran, dini sömüren, dinden geçinen ve dinimizi tartışılır hale getiren din simsarlarınadır.
      Sizin gibi alnı secdeye gelen ama okuyup araştırmayan din kardeşlerimizi de çok kolay kandırırlar.
      Dini geçmişini, uzak ve yakın tarihini, milli kültürünü, milli ahlakını, edebiyatını, sanatını, eğitimini bilmekten uzak, cumhuriyet dönemini yok sayan, kendi geçmişine kin ve nefret besleyen, merak edip Çanakkale’ ye gidip yakın tarihini yerinde görmeyen, 1914-1918-1922 ekseninden haberi olmayan, Atatürk’ ü hiç tanımayan (büyük dedelerinden Şeyhülislam Feyzullah Efendi, Şems-i Tebrizi’ nin soyuna dayanır, yakın tarihteki büyük dedeleri Şeyh Molla Hasan -1590 /1690, babası Yörük, anası Türkmen’dir. Soyu Oğuz Türklerine dayanır), Nutuk okumayan, Anıtkabir’ e gitmeyen, yaşamında bir sayfa bile memleketin son Osmanlı Padişahı ve ihtilaf devletlerinden nasıl kurtarıldığını bilmeyenin, Osmanlı’ dan kalan borçların 1788 yılında başlayıp 1989 yılında bittiğinden haberi olmayanın memleketini, yaşını, tahsilini, kaç kitap okuduğunu ne olduğunu sormayalım ama babası, dedesi ve dedesinin babası kimdir mutlaka sorulması gereklidir.
      Bu yanıt, buradaki içini kötülük bürümüş, yalan, iftira ve kandırmaya maruz kalmış olan tüm kişilere ve size ve yardımcı olacaktır sanıyorum.
      Lütfen yayınlansın.
      Nazmi ÖLMEZYİĞİT

  27. bu uydurulmuş tarih yazılarını biz neden okumadık bize neden okutulmadı cevap vereyimmi çünkü bunu atattürk deyil siz tarikatçılar iftira atıp milleti yoldan çıkarmak için uyduruk yazdıgınız kitaplar ve sizlerin fikirleri çünki sizler kandınizi mesih ilan edip saf okumaz okuyupta anlamaz halkı kandırıyorsunuz iftiracı yalancılar siz allahtan korkmadan böyle iftiralar atıyorsunuz işte bu sunuz atatürk adam gibi adam kimsenin ibadetiylede diniylede oynamayan sade ve deyerli bir müslümandı anladınızmı yalacılar ve yalancılara inana ahmaklar

      • Bu Kitap ta yazanlari sen okudun mu? En azindan sizin uyduruk kitabinizdan cok daha mantikli ve acik bir dille yazilmis, bu kitapta yazilan yanlis kuranda yazilan yalanlardan daha azdir yobaz arap yalakasi seni. .

    • Atatürk müslüman ise neden onca Şeyhi ,imami , hakkı haykiran insanları asti neden basortusune karşı idi neden tekke ve zaviyeleri halifeligi saltanatı kaldırıp Siyonist batililarin heryere götürdüğü demokrasi anlayışını benimsedi NEDEN? ??

      • Her sakalliyi musluman saniplease her dedigine inananlardan misin? Tayyip Fethullahi asacak o zaman Tayyip e demi din dusmani diyceksiniz, asil din dusmanlari sizin gibi karacahillerdir.

      • Osmanlı selcuklu devletini neden devam ettirmediyse o yüzden elhamdülillah imanimizi sadece Allah’a sorgulayabilir.o yüzden kimseyi dinsizlik le suçlamayiniz yoksa dinden çıkarsınız….

  28. ne ararsın tanrı ile aramda
    sen kimsin ki orucumu sorarsın
    hakikaten gözün yoksa haramda
    başı açığa niye türban sorarsın

    rakı şarap içiyorsam sanane
    yoksa sana zararım içerim
    ikimizde gelsek kıldan köprüye
    ben dürüstsem sarhoşkende geçerim

    esir iken mümkünmü ibadet
    yatıp kalkıp atatürke dua et
    senin gibi dürzülerin yüzünden
    dininden de soğuyacak bu millet

    işgaldeki hali sakın unutma
    atatürke dil uzatma sebebsiz
    sen anandan yine çıkardın amma
    baban kimdi bilemezdin şerefsiz

    sizin gibilere engüzel cevap bu olsa gerek

    • sanami kaldi benim anamin babamin kim olacagini belirlemek piç kursu ?
      koskoca allah dururken atapiç kim ? o olmasa babam belli olmazmis bizim babalarimiz belli olurduda sizin babalariniz belli olurmuydu bilmem

      • Annene grupmu yapmış atatürk amk cocugu ne bu siddet aç kitap oku sapık peygamberin sübyen seviyo

        • bizim peygamberimiz bize sizin atalarınız gibi hakaret etmeyi öğretmedi tek bildiğiniz hakaret kişi sevdiği ile beraberdir sen atanla beraber olacaksın biz de efendimizle beraber olucaz inşallah Allahın kimseye ihtiyacı yok ister inanın ister inanmayın ama gerçek elbet sizi yakalayacak ve cayır cayır yakacak.O gün korkudan gözleriniz dışarı fırlayacak ama iş işten geçmiş olucak.

        • Sıkıcı denen şerefsiz ahlaksiz sen kimsin be ateıst kominist kemalist kafir sen ki kime laf atarsın ALLAH-Ü TEÂLÂ bu alemi onun yüzü suyu hurmetine yarattı. Hem H.Z. MUHAMMED( S.A.V) çok eşle evlemmesi arap kültürünü değüldür. Kadınların iffet ve namuslarını kurtarmaktır. Sizin inanmadığınız YÜCE DİN-İ İSLAM’I yaymaktir ama sen ve senın gibi mallar bunlardan yararlanarak YÜCE PEYGAMBER’İMİZ(S.A.V)’E ve dinimize küçültürsünüz.

        • Sıkıcı denen şerefsiz ahlaksiz sen kimsin be ateıst kominist kemalist kafir sen ki kime laf atarsın ALLAH-Ü TEÂLÂ bu alemi onun yüzü suyu hurmetine yarattı. Hem H.Z. MUHAMMED( S.A.V) çok eşle evlemmesi arap kültürünü değüldür. Kadınların iffet ve namuslarını kurtarmaktır. Sizin inanmadığınız YÜCE DİN-İ İSLAM’I yaymaktir ama sen ve senın gibi mallar bunlardan yararlanarak YÜCE PEYGAMBER’İMİZ(S.A.V)’E ve dinimize küçültürsünüz.

      • Selamunaleykum kardesim
        Bir muslumana biyle cevap yakismiyor kendine gel kim neye inaniyorsa kim kime tapiyorsa tapsin bosver sen imanini koru kardesim
        hayat.rehberi@outlook.com.tr adresi benim adresim burdan yada bu adresi yazip facebook tan bana ulasabilirsin ayrintili bir sekilde konusmak isterim senle allaha emanet ol

    • biz neyin ne olduğunu biliyoruz şu an tam senin dediğini atan bize yaptı şu an kimin eli kimin cebinde değil herkes istediği insanla yatıp kalkıyor atanın yolunda olup laikliği sevenler buna sende dahilsin sevdiğinle beraber olursun inşallah ahirette atanın gördüğü azaptan sende tadarsın inşallah.

    • dua yi ne yi ne oltugu pice mi yabicagig ulan orosbu cocugu suriyeliyi kardes kabul edmesin ama selanuikli yunanimi atan kabul edersin

  29. ATATÜRKÜN Yazdığı Kitapları

    Medeni Bilgiler
    Arıburun Muharebeleri Raporu
    Atatürk’ün Hatıra Defteri
    Mustafa Kemal Atatürk’ün Karlasbad Hatıraları
    Zabıt ve Kumandan İle Hasbıhal
    Cumalı Ordusu
    Takımın Muharebe Eğitimi
    Geometri
    Taktik Meselenin Çözümü ve Emirlerin Yazılmasına İlişkin Öğütler
    Bölüğün Muharebe Eğitimi
    Taktik Tatbikat Gezileri
    Nutuk
    Bölüğün Muharebe Eğitimi
    Cumalı Ordugahı
    Takımın Muharebe Eğitimi
    Taktik Ve Tatbikat Gezisi
    GEOMETRİ
    Subay Ve Komutan İle Konuşmalar sizin dediğinizi her kim yazmışşa atatürkle uzaktan yakından alakası yok kur’nı tercüme ettiren o capaonyada sabah ezanı okunan ilk yere dünyada ilk ezan orada okunur kendi parasıyla cami yaptırdı bu kitap ancak ve ancak Atatürkke çamur atmaya çalışan götün tekinin hazırladığı bir şey senin gibilerde inanıyor.

    • O TAPTIĞIN BİLE ELİMDEN ALAMAZ SİZİN GİBİ ARAP DÖNMELERİNİ.CENGİZHAN VE TİMUR ATALARIM AZ BİLE ETMİŞ SİZLERE.

  30. ataturk olmayacaktı sızın savunduğunuz hacı hocalara kalacaktı ıngılızlerın almanların Fransızların hımayesıne gıreceklerdı adın Ahmet Mehmet yerıne nıkola sarkozı olacaktı kımın dolu olduğunu bılmeyecektı sız ve sızın gıbı gerı kafa zıhnıyetıne bu yakışırdı gunumuze gelelim ınanıyorlar zevkı sefa ıçınde yaşıyorlar ınsanlara kuru ekmekle şukretmeyı ogretıyorlar lan ınançlı görünen hukumet soytarıları dınını camıde ogreneceksız yoksa samanı bıle yunanıstandan ıtal edersınız devlet bılımle ılımle yoneteceksınız sız de adam olacaksınız ınanıyorsanız kalbıle ınanın tabı halen kalbınız beynınız aynı anda çalışıyorsa

  31. Adam Ne demiş Deveyi Diken Adamı S…… Demiş. Atatürk bunları S… mediya ondan böyle G…. leri kalktı bunların.

    • Mustafa Kemâl’in aleyhine pek çok yalan vardır. Yahudi olduğu, Mason olduğu,
      anasının fahişe olduğu, tek gözünün cam olduğu, dinsiz olduğu gibi… Hepsi yalandır.
      Mustafa Kemâl sapına kadar TÜRK idi.
      Onun kadar Türkçü, turancı, mlliyetçi, vatanperver İSLAM’ı koruyan insan az bulunur.
      Mustafa Kemâl Atatürk hayatının hiçbir döneminde mason olmamıştır.
      1909’ta İttihat ve Terakki’ye mektup yazıp teşkilatın masonlukla ilgisini
      kesmesini istemiştir. 1935’te de mason derneklerini kapatmıştır. Mustafa Kemâl
      Atatürk’ün İslâmiyet üzerine söylediği güzel sözler, Eerbakan’dan da,
      İrdoğan’dan da daha fazla ve daha derindir. O sadece din istismarına ve
      yobazlığa karşı idi. Lâikliği ide bu mânâda kullanmıştır.
      Bu tarih kitabını Atatürk yazmamıştır. Atatürk’e dalkavukluk ve yalakalık
      yapanlar yazmıştır.
      Mustafa Kemâl’in telgrafla Peygamberimizin kabrinin yıkılmasını önlediği
      doğrudur. Murat Bardakçı, Engin Ardıç ve Kadir Mısıroğlu’nun yorumları
      yanlıştır. Mekke Şehir Planlaması projesinde ekipbaşı olan Orol Ataman,
      bu telgrafın metnini Medine Müzesi’nde görmüştür. Okuyun.

      http://www.angelfire.com/mn/atakam/ndex/mezar.html

      Atatürk’ü anlamak için de bakın:

      http://www.angelfire.com/rnb/atadiyar/index1.html

      • Sen nerede yaşıyorsun kardes bende gelim:))adamın kendi ağzından çıkan sizlere mi inanalım sanami???youtube da biraz dolaş gokten indigi sanilan yaz yeter

  32. 1930 ve 1950 yıllarında ezan turkce okunuyor ve kuran-ı kerim ogretmek ve okumak yasaklanıyor islam adamları zehirlenerek ve idamla öldürulüyor iste bunlar zulüm kimse bana mustafa kemali öğmesin.

    • Sen bulunduğun ortamdan duyduklarrınla gelme araştır ve belgenin gerçekliğine dair araştırmalar yap dedipin tarijihte atatürk yoktur ve 1939 da ölmüştür. Atatürkü kötüleyecek gerçek velgeler olsa rte niz onu okutur merak etmeyin Elhamdülillah müslümanım ve kitab ım kuran ı kerim, peygamberim hz muhammed sav dır şimdi araştır

    • Öğmüyoruz zaten övüyoruz hangi delillere dayandirilarak söylüyorsunuz bunları acaba? Kulaktan dolma bilgilerle demi? Ezan Türkçe okunmuş diye dinden mi çıktık ne var bunda? Senin öldürüldü dediğin din adamlarınin dini kullanarak insanlara zarar vermediklerini nerden biliyorsun? Bırakın şu kulaktan kulağa tarihçiligini. Bir tane kitap okumaz benim ülkemin insanı ama herkesten iyi tarih bilir. O dönemde yaşadılar heralde. Tevellüt kaç Tevellüt ???

      • M. Kemal Atatürk’ün “Islam’ın Türkleştirilmesi Projesi”ne dair gelişmeler dönemin gazete sütunlarında

        ***

        M. Kemal, Meclis kürsüsünde “Gökten indiği sanılan kitaplar…”[1 a] demek suretiyle Kur’an-ı Kerim’in Allah Teala tarafından vahyedildiğine inanmadığını açıkça beyan etmiştir. 1930 yılında “Lise Tarih” kitabı için kaleme aldığı metinlerde bu düşüncesini daha tafsilatlı olarak görüyoruz:

        “Kuran sureleri Muhammede açık semada peyda olmuş bir şimşek gibi günün birinde, birdenbire bir taraftan inmiş değillerdir. Muhammedin beyan ettiği sureler uzun bir devirde dinî tefekkürlerinin (düşüncelerinin) mahsulü olmuştur. Muhammet bu surelere birçok çalıştıktan ve tedkikler (incelemeler) yaptıktan sonra edebî bir şekil vermiştir.“[1 b]

        Aynı hezeyana Islam düşmanı oryantalist Leone Caetani’nin “Islam Tarihi” isimli eserinde de rastlıyoruz. Esasen M. Kemal’in bu sözleri, sözkonusu kitabın mahsulüdür. Zira M. Kemal, Leone Caetani’den etkilenmiştir. Bu hezeyanlar, 1931 yılında Müslüman çocuklara okutulan “Tarih II. Ortazamanlar” adlı Lise Tarih kitabında da yer almıştır.[1 c]

        Anlaşılan M. Kemal bir “yaratıcıya” inanmıyordu. Ona göre tabiat “herşeyden büyük” ve “her şey” idi.[2] Bu anlayışa göre Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimizin vahiy alması mümkün değildir. M. Kemal’in böyle düşündüğünü çok farklı bir kaynakta da görüyoruz. Bilindiği gibi, M. Kemal 1932 yılında ibadetleri Türkçeleştirmek için Hâfızlardan oluşan bir heyeti Dolmabahçe Sarayı’na davet ediyordu. Işte bu heyette bulunanlardan biri de Hâfız Âsım idi. Hâfız Âsım, Dolmabahçe Sarayı’na davet edildiği gece yaşadıklarını Ali Kemâlî Aksüt’e anlatmış ve bu hâtıralar Mehmed Akif Ersoy’un da uzun bir müddet başyazarlığını yaptığı Sebîlürreşâd dergisinde yayınlanmıştır.

        Işte Hâfız Âsım’ın o gece başından geçenler (Ertuğrul Düzdağ’ın kaleminden) :

        “Kur’ân nihayet serbest vezinde bir şiirdir. Allah tarafından vahyedilmiş olamaz. Muhammed’in kendi sözleridir…”

        Hâfız Âsım Efendi, Dolmabahçe Sarayı’nın büyük salonuna girerken çok heyecanlıydı. Fakat tam içeri girdiği sırada kulağına gelen bu sözleri duyunca, dizlerinin titrediğini hissetti.

        Genç Hâfız Âsım, güzel sesli, güzel yüzlü bir gençti. Musikî bilir, pek güzel Kur’ân tilâvet ederdi. Kendisini çok seven Mehmed Âkif, Mısır’a gitmeden önce, onu dinleyeme doyamazdı.

        Birkaç gün önce de Beyazıt Câmii’nde Âkif’in meşhur “Gece” şiirini bir münâcât âhengiyle okumuş dinleyenleri coşturmuştu.

        Gâzi Paşa ise o günlerde uzun zamandan beri düşünüp bir türlü tatbik edemediği yeni bir inkılâbın hazırlıklarını yapmakta idi. Namazda okunan Kur’ân’ın yerine Türkçe’sini koymanın yollarını arıyordu.

        Bunun için, Dolmabahçe Sarayı’nda her gece kurulan meşhur sofrasında, hepsi zamanın seçkin aydınları olan davetlilerle bu meseleyi konuşuyor, onların bu konudaki tartışmalarını dinliyordu. Bu gecelerde, kendisine adı verilen meşhur hâfızları da saraya getirterek, onlara Türkçe Kur’ân okutmakta ve sofradakilerle birlikte dinleyerek bir karara varmaya çalışmakta idi.

        Işte Hâfız Âsım’ın Beyazıt Câmii’ndeki okuyuşunun güzelliği de kendisine haber verilmiş ve onu da dinlemek üzere çağırmışlardı.

        Hâfız Âsım’ın görünüşü ve edebli tavırları herkesin hoşuna gitmişti. Karşılarına oturttuktan sonra, “Türkçe Kur’ân hakkında ne düşündüğünü” sordular. Âsım, “Kendi bilgisinin bu hususta fikir yürütmeye yetecek seviyede olmadığını” tevâzu ile arzetti.

        Bunun üzerine, “Bir tecrübe edelim” denilerek, kendisine “Isrâ” sûresinin tercümesi verildi ve Âsım, bütün dikkatini ve mahâretini sarfederek okudu. Yapacağı bir yanlışın, kasten yapıldığı zannedilerek, gazabı uyandıracağından korkuyordu.

        Okumasını bitirdi. Herkes beğenmişti. Gerçekten güzel okumuştu. Fakat bu güzel ses ve üslûp, acaba Kur’ân’ın aslını nasıl okuyacaktı? Bunu merak ettiklerinden, Hâfız’a, “Haydi bakalım, şimdi sen de istediğin sûreyi, Arapça olarak oku” dediler.

        O zamana kadar, kendisine gösterilen koltukta, herkes gibi oturan Hâfız Âsım, bu teklif üzerine, hemen vaziyetini düzelterek koltuğa çıktı ve diz çökerek oturdu. Fakat onun bu hareketi, Gâzi Paşa’nın keskin gözünden elbette kaçamazdı. Şehlâ bakışlarını Hâfız’a dikerek:

        “-Kur’ân’ı Türkçe okurken ayaklarını uzatmıştı. Şimdi diz çöktü. Anlaşılıyor ki, önceki okuduğunu Kur’ân saymıyor!” dedi.

        Âsım, ne diyeceğini şaşırmıştı, fakat “Yardımcısıdır doğruların Hazret-i Allah” diyerek:

        “-Paşam, bu bir alışkanlıktır. Hareketimi düşünerek yapmış değilim. Fakat ne yalan söyleyeyim, kanaatim, söylediğiniz gibidir” cevabını verdi.

        M. Kemal Paşa’nın bakışları yumuşadı. Bu mutaassıp câhil gence acıdığı anlaşılıyordu.

        “-Herkes kanaatinde hürdür, elverir ki bu kanaatler samimî olsun, genç adam…” dedi.

        Hâfız Âsım, herhangi bir seçim yapmadan, Kur’ân’ın o anda aklına geliveren bir yerinden okumaya başladı. Okuduğu “Hâkka” sûresiydi.

        Bir miktar okuduktan sonra, kendisini sessizce dinlemekte olan sofradakilerin, huzursuz olup kıpırdadıklarını, birbirleriyle fısıldaştıklarını hissetti. Ne oluyordu?

        Okuduğu âyetleri düşündü:

        “…Innehu le-kavlu Resûlun kerîm ve mâ huve bi-kavli şâirin, kalîlen mâ tu’minûn ve lâ bi-kavli kâhinin kalîlen mâ tezekkerûn, tenzîlun min Rabbi’l âlemîn…”

        Aman yâ Rabbi, ne yapmıştı? Neresini okumuştu:

        “…O Kur’ân elbette şerefli bir Peygamber’in Allah’tan aldığı sözüdür. O, bir şâirin sözü değildir. Ne de az inanıyorsunuz? Bir kâhinin sözü de değildir. Ne de az düşünüyorsunuz? O, Âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir…”

        Gâzi Paşa’nın ayağa kalktığını görerek, sustu. Zaten okuyacak hâli kalmamıştı. Paşa’nın sinirlendiği anlaşılıyordu:

        “-Bu hâfız, sâde hâfız değil, aynı zamanda diplomat. Bizim biraz evvel konuştuklarımızı muhakkak duydu. Şimdi Kur’ân’la bize cevap veriyor.”

        Hâfız Âsım, korku ve endişe içinde idi. Titrek bir sesle kendisini müdafaa etmeye çalıştı:

        “-Paşam, ben hâfızım ama Kur’ân’ın mânâsına maalesef vukufum yoktur. Bilmeyerek size karşı gelecek bir şey yapmışsam, bu benim eserim değil, ancak Allah’ın bir tecellîsidir.”

        Az sonra Dolmabahçe Sarayı’nın ılık havasından 1931 kışının soğuğuna çıkmakta olan Hâfız Âsım Efendi, altı yüz sayfalık Kur’ân-ı Kerîm’in içinden çıkıp, ağzından dökülüveren âyetlere kendisi de şaşıyor; kimse görmeyeceği için, artık korkmadan rahatça bıraktığı gözyaşlarını silerken şöyle mırıldanıyordu:

        “Kur’ân, kendisini müdâfaa ediyor!”[3]

    • Atatürkü anlayamayan cahil sahte müslüman seni.İnsan dinini kendi içinde yaşar arasırada etrafındakilere küçüklere öğretir.Sizin yaptığınız dinimizi kullanarak çıkar uğruna fanatikleştirerek toplumu cahilleştirerek değil.Atatürk bunu bilerek bazı şeylerin önlemini almıştır.Yoksa ülkemiz hacı hocaya kalsaydı çoktan bitmişti bu ülke birşeyleri anlamak istemeyen müslüman müsvettesi seni.Öyle her yazılan çizilene inanma altıncı hislerinle atatürkü anlamaya calış neler yaptıklarına bak.Atatürkü yazılanlara bakarsan alkolik sapık çocuk tacircisi dinsiz herşeyi yaptılar sen inanıyormusun buna.Mustafa Kemal emin olki şu an cennette ama sen ise büyük ihtimal cehennemde yanacaksın buna emin ol.Akşam yatarken birkez daha düşün.

  33. Arkadaşlar herkesin düşüncesi farklı ama yine de size birkaç soru sormak istiyorum,
    Bu yazanların yalan yada doğru olduğunu daha bilmeden nasıl yorum yapabiliyorsunuz?
    Atatürk’ün Türk devleti için ve islam dini için yaptıklarının bilmiyor musunuz?
    Sadece Atatürk değildi diyorsunuz, anlıyorum elbette zaten bu vatanı milletimiz kurtardı ancak tarihi GERÇEKTEN araştırırsanız,
    Eğer Atatürk 19 Mayıs 1919 da Samsun a çıkmasaydı kim çıkıcaktı? Eğer Atatürk Amasya Genelgesini yayımlamasaydı kim yayımlayacaktı? Tek adam ne yapabilir ki dediler. O ,Türk milletinin içindeki alevleri toplayıp büyük bir meşale haline getirdi, birlik ve beraberliği sağladı. Ondan sonra savaşlar oldu. Sizin Atatürk’e birşey yapmadı deme hakkınız yok. Bu yalan yazılara bakıp da sanki tek gerçek buymuş gibi hareket ederseniz millet bu hallere düşer. Atatürk dine karşı değildi tam tersine insanın kendi dinini seçmesine hoşgörülüydü. Yaptığı inkılaplar olmasaydı zaten bu yorumları yazdığınız bilgisayar, telefon ya da tabletler elinizde olmazdı. Çünkü Atatürk olmasaydı sanayi devrimi gerçekleşmezdi. Belki gerçekleşirdi ama çok daha gecikirdi. Yani o olmasaydı biz burda olmaz mıydık diyen arkadaşlara cevabım bu. Evet, olmazdık. Biraz okuyun da gelin.

    • Kardeşim Atatürk Sivas a gitiğinde adam yurduna koyan yoktu. Cumhuriyet ten sonraki idam etiği adam sayesinde kongre yapabildi bunu unutma sizi devletin verdiği kitaplar kekliyo

    • sen nerden okuyorsun nutuktanmı öğrendin bunları yoksa hangi allaha inanmayan yazardan sen mehmet akife reva görülen hayatı biliyormusun okadar alim medrese hocası asılmış sen bıunları okudunmu araştırdınmı yalanmı yani bunlar ülekyi kurtarmış diyorsun da neyi kurtarmış ilk bira fabrikasını ilk yaptırmış bu osmanlı ülkesine sen sadece atatürkü sevenlerin onu putlaştırnların kitaplarını okuduğun zaman bir şey bildiğinimi zannediyorsun atatürk o kadar özgürlükçü biri ise neden zorla şapka takmayanları karşı gelenleri takmayız diyenleri örnek olsun diye astırmıştır tarihe bakarsan binlerce müslüman insanın nasıl asıldığını infaz edildiğini görürsün erdoğan bunları anlatmaya çalıştı yıllarca baktıki anlamıyorsunuz bıraktı ülke için sizde bunu anlayaın atatürk almanyanın direttiği biridir aslında askerin ve halkın gerçek sevdiği adam kazım karabaekirdir ama almanlar mustafa kemal olmassa size yardım etmeyiz demilerdir işte gerçek bu savaşlar bittiği zaman meclis kurulduğu zman atatürke karşı parti kurmaya çalışan kişi kazım karabekirdir ve özgürlükçü atan ona ya ölürsün yada benimlesin karşı partiye bile sabretmeyen bir kişi nasıl da özgürlükçü oluyor nasıl demokrasinin adamı oluyor bende bunu anlamıyorum siz devam edin herkes sevdiğinle haşr olacak sen atatürkle ol bende fatihle yavuzla kanuniyle ve diğer gerçek atalarımla sende şunu aklına sok ozaman osmanlı olamsa idi atatürkünüzde olmazdı işte kapak olan gerçek bu sanayi devrimi diyorsun avrupadan traktör almıştır 18 adet onunda sebebi ekecek biçecek insanların savaşlarda şehit oluşudur zorunluluktan almıştır söylesene cumhuriyet kurulalı 100 sene oldu o yüz sende şiringa iğnesine kadar almnyadan alan ülkeye nasıl snayi devrimi yapılmış bunu da anlat esas devrimci kim biliyormusun o beğenmediğiniz erdoğan bu ülkeye hizmet nedir öğreten adamın ta kendisi ama yindee sen bilrsin türkiye atatürkçüyüm diyen atatürkün en yakın arkadaşlarının nasıl din düşmanı olduğu yazdıklaarı kitaplarında yazılarında söylemlerinde bellidir yani dostunu söyle senin kim olduğunu söyleyeim meselsi

  34. Burada Atatürk ‘ü reddeden bilhassa bayanlara şaşırıyorum, Yahu Atatürk olmasaydı Bulunduğunuz bölgeye göre ya rus ya fransız ya yunan tohumu olarak doğacaktınız , Hadi diyelim Osmanlı yıkılmadı şeiratla yönetilip 10 – 12 yaşında birine satılıp karısı olacaktınız, erkeksiz sokağa çıkamayacak , burdan rahat rahat yazdığınız gibi bir söz söyleme özgürlüğünüz olmayacaktı. biraz kafanızı kulllanın yahusizleir mal gibi gören bir zihniyeti halaa desteklemeyi bırakın.

    • Bu dünyada yaşayacaktı belki 80 yıl. Ya diğer taraf. Ne diyecektin orada. Özgürlükmü vardı diyecektin. 80 yıl cefa çeksen ne olur, o ki mükafatı bir gün ama elbet verecek olandır. Onun Terazisi dirhem şaşmaz.
      Gelelim mal gibi kizları satmaya. Bilindiği üzere Ergenlik çağında bir kişinin nikah kabul olur. O halde bu 12 yaşında olur 15 yaşında olur. Ama illede hemen, dediğin gibi 12 yaşına basanı evlendirilmiyorduki.

  35. 1-Allah (c.c),2-İslam,3-Kuran-i Kerim,4-Hz.Muhammed (s.a.s.),…,?-Mustafa Kemal Atatürk tarihimizde kaçıncı liderdir bilmiyorum ama “ilk dört”e YAKIŞAN sonuncu adam gibi adamdır,liderdir ondan eminim. Atatürk le kavga yerine Atatürk ü ilk dörtle sentezleyebildiğimiz zaman bu ülkeyi kimse tutamaz.Aksi taktirde sırf dini yüceltmek adına Dua yla büyütülmüş fasulyeler safsatalarından medet umarak, bu yüce-güzel dinimize zarar vermekten öteye gidemeyiz.Müslüman ülkelerin durumu ortada.Oralardan kaçanların hangi ülkelere gittikleri de ortada.Bugün dahi ki bence en boktan dönemini yaşıyor,Müslüman ülkeler içerisinde 1 numara TÜRKİYE. Buda ATATÜRK sayesinde. Atatürk sonuçta insan 🙂 Bazı aklıevveller bizim O na taptığımızı falan sanıyorlar.Ama O nun fikirlerini benimsemiş birisinin kul a tapmayacağını düşünemeyecek kadar da yobazlar.O Haşa peyamber değil, olamaz da. Ancak tarihin LİDER vasfıyla kayda geçirdiği birisi.Bunu kimse değiştiremez. Deli danalar gibi tarihi deşip O nun hatalarını bulup deşifre edip kötülemek kimseye fayda sağlamaz.Sağlamadığı gibi bu çaba içerisine girenleri de komik duruma düşürür.Sadece biz değil bütün dünya götüyle güler.Vazgeçelim bundan.O ve tarihi bizim tarihimizdir ve Bütün dünya bu tarihe hayranlıkla hatta kıskançlıkla bakarken kendi içimizden bazı sütü bozukların değersizleştirme çabalarının bir artı getirisi olmaz,oyuna gelmeyin.Tüm dünya nın imrenerek baktığı bir adama ikitane kıçıkırığın lafetmesi yok hükmündedir ve kaale alınmaz ama gereksizliğini anlatmaya çalışıyorum.Mide bulandırmanın anlamı yok sonuçta.Yahu şöyle tarafsız gözle, birilerinden değil, kendiniz farklı kaynaklardan araştırın. Sonra birilerinin değil kendi akıl terazinizde iyi bulduğunuz kötü bulduğunuz yanlarını bir tartın.Biat ı bırakın ve kendinize güvenin.Ben şunu gördüm Atatürk te.O, Son bin yılda beni birey olarak muhattap alan ve adam yerine koyan,aklımın,bilmimin,sanatımın,kültürümün geliştirilmesi yolunda birebir elimden tutmuş ve yol göstermiş olan tek liderdir. O, Benim kainatta bir varlık olduğumu ve bir anlamım olduğunu, bilinçli olmamın, mantığımı kullanmamın bana ve ülkeme zarar değil yarar getireceğini, çağımıza dogmaların değil aklın egemen olmasının gerekliliğini ve bu aklın da dinimizin karşısında değil yanında olduğunu göstermiş birisidir. O, Türk ün gücünün imanıyla zirve yaptığını, imanının karşısında ise hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya göstermiş (bizim içimizdeki öküzlerin görememiş olmaları ne acı) bir büyük adamdır. Kimse; müslüman kültürde, sıbyan da, rüştiyede, O dönemin Askeriye okulunda (ki o dönemde bu günkü gibi peyamber ocağı dır) yetişen, Kur’an-ı Kerim-i hatmetmiş, Zeybeği baş oyun, türkülerimizi başının tacı yapmış birisini ve İnananlar hadlerini bilirler, A dan Z ye her konuda haddini bilmiş birisini, savaşta yendiği düşmanının psikolojisinin dahi (yenmekle-ezmek) ince hesabını yapabilen,sırf özgürlüğü için 7 düvel e meydan okuyan ve O şartlarda hepsini dize getiren,şartlar gerektirdiğinde bir Türk ün dünya ya bedel olabileceğine inanan, dikkat edin milletvekili maaşı öğretmen maaşını geçmesin diyen birisini, bir yaşlı ağaç için köşkü yerinden etmiş birisini, O güzelim kadınlarımız ve kızlarımız insanca yaşasınlar diye biz öküzlere tanınan bütün hakları ve özgürlükleri onlara da tanıyan birisini, yeşile, hayvana, doğaya, taşa toprağa kendinden daha fazla değer veren birisini, çocuklara-gençlere tarihte görülmemiş hakları değeri veren birisini, kendisinin değil,köylüsünün milletin efendisi olduğunu söyleyebilecek derecede özgüvenli,alçakgönüllü,insancıl bir ruha sahip olan birisini, insanlarına milletine üstünde özgürce yaşayabilecekleri bir VATAN bırakabilmiş birisini ve son nefesinde 10Kasım da “ VE ALEYKÜMÜSSELAM ”diyerek gözlerini kapamış birisini inançsızlıkla suçlama hadsizliğine düşmesin. Şundan emin olun bu adam inançsızsa sizin hiç şansınız yok 🙂

    • Yürekten teşekkür ediyorum. Beynine ,yüreğine sağlık. Kurtuluşumuza damgasını vuran dünyanın şapka çıkararak saygı duyduğu ‘MUSTAFA KEMAL ATATÜK’ ü çok muhteşem özetlemişsin . Keşke bu yazınızı kendini bilmez aklı evvel orta çağ zihniyetindeki kafalılar okuyup ATATÜK ‘ü anlayabilseler.

  36. Hassiktirin oradan Atatürk’e laf edip birde Müslüman’ım diyeceksiniz defolun gidin yalancı haçlı tohunmları Allah bellanızı versin…Biz kimin Müslüman olup olmadığını biliyoruz yavşak herifler ATATÜRK GERÇEK MÜSLÜMANDI…!

    • Bende senin kimin torunu oldugunu biliyorum, alcak, terbiyesiz, kufurbaz kemalist pacavra. Gerceklerke yuzlesemeyen ataperest. Cigerin agzindan gelsin – inliye inliye geberen selanikli ayyas gibi

    • ula kodumun gerizekalısı sen atatürkün yaptığı kötülükleri biliyonmu anandan babandan bi iki laf öğrenmişin konuşuyon atatürk harf inkılabı yaptı niye kuranı bizden uzaklaştırdı ulan çinliler abuk subuk yazı kullanıyolar ama dünya onlarda öyla modernlik gelişmişlik harfle şapkayla kılık kıyafetle felan olmuyo kılık kıyafet demişken şapka inkılabı yaptı niye dini olan fesleri uzaklaştırdı kadının birini fes yapıp satıyo diye astılar erzurumluydu bi de adamın birini sırf şapka takmıyo diye de astılar sen neyin atatürkünden bahsediyon

      • 🙂 Al bi cahil daha kötülükleri biliyon mu demiş bide ne kadar cahil ve zavallısınız acıyorum sizlere kesinlikle okul okumamış kitap dahi okumamış kulaktan dolma bilgiler ile bunları yazdığına adım gibi eminim gerçekten tarih okusan bunları yazamazsın çünkü; Kuran meselesine gelince yüce kitabımızı Türkçeye çevirdi ki senin gibi Arapça bilmeyen cahiller “hoca” diye geçinenlere inanıp kanmasın diye ki eminim sen yüce kitabımızın değil Arapçasını Türkçesini bile okumadın. Harf devrimini ATATÜRK ten önce II. Abdülhamit de düşünmüştür bilesin kendisi padişahtır belki tanırsın… Tekke ve zaviyelerin kaldırılmasını ilk defa IV. Murat düşünmüştür tarih bilen kişilere sorabilirsin; Yani kısaca ATATÜRK kafasına göre bir devrim yapmadı padişahların bile aklında olan geçmişten gelen tüm sorunları çözmek için yenilikler yaptı…

    • Gerçek müslüman olduğu için hayatında bir kere bile namaz kilmadi dimi allah herkese gösterecek o Atatürk denen pislik ona ata bile demek istemiyorum cehennemin dibinde yanacak.gerçek kahramanlarımız fatih sultan Mehmettir, kanunidir, bayezittir ve birçok Osmanlı kahramanının

      • doğru söylüyorsun size yaranmak için göstere göstere namaz kılması lazımdı değil mi. Çünkü siz alışmışsınız göstermelik şeylere birileri gibi gazeteleri çağırıp camide namaz kıldıranlar gibi.

        Para ile imanın kimde olacağı belli olmaz.

        • Tamam diyelim ki namazini göstermeli kilmadi… ama Birasini niye göstermeli icti? Bira ictigi onlarca resim var…

      • Utan ey gafil.Yazıktır biraz araştır.Kulaktan dolma sapık fikirlerle konuşup yazma .İnanıyorum ki tarafsız bakışla okursan Atatürke haksızlık ettiğini göreceksin.Ataatürk kuran-ı kerimi hatmetmiş biri.Siz bunu biliyormusunuz? O zaman araştıracaksın .Kanuni sultan Süleyman hayranı olduğunu söylüyorsun. Olabilir saygı duyuyorum. Peki iki oğlunu ve oğullarının yedi oğlunu öldürtmüş .Bunamı hayransın.?Osmanlı tarihe karışırken ,kurtuluş savası vererek anadoluyu vatan yaptılar. Azıcık vicdanın varsa araştır.OKU.KURAN-I KERİMDE BÖYLE EMREDİYOR

        • Kanuni evlatlarını öldürttü ama niye.
          Bunun için Osmanlı Sancak sistemini araştırman lazım. Senin kemalin iki inkilab yapıyor Atatürk oluyorda. Gelip Kanuni gibi İslam Halifesine Laf ediyorsun. Kanuniki devletin beka sını düşünerer, taht kavgasını önlemek için Oğullarını istemeyerek öldürttü. Kemal kuranı hatmmetmiş diyorsun?, nerede delil, şahit. Haydar Başın söylediklerini burada yazıyorsun. Birde Osmanlı şeriat il 600 yıl 2500000 km2 toprağı kontrol etmiş, adalet ile. Senin Atatürkünün ithal ettiği batı anayasasıyla 90 yılda Darbe üstüne Darbe oldu .

          • mustafa kemal kuranı hatmetti. nasıl mı? kuranı bastan sona tefsir ettirerek.simdiye kadar hangi padişah kuranı tefsir ettirip halka ücretsiz dağıttırdı. % 2.5 okuma yazma oranı olan bir ülkede 1000 lerce yıl hüküm sürsen ne olur dünyanın her tarafını konrol etsen ne olur insanları mal yerine koyduktan sonra. bugün okuduğunu anlayabiliyor ve bazı konularda fikir sahibi olabiliyorsanız bu okuma yazma devirimi yapan ve bu ülkede okur yazar oranını %99 lara cıkaran atatürk sayesindedir.mustafa kemal kuranı arapçasını okusa ne olur okumasa ne olur. ama belli ki tefsirini duvara asıp duruşuna bakmak için yaptırmamıştır. bunun dısında kanuniye oğullarını istemeden öldürten bi düzeni savunup aynı batılı güçlerin istediği gibi 60 ta ülkeyi batıya peşkeş çekenlere ve 80 de ülkeyi kan gölüne cevirenlere yapılan darbelerle uğraşırsınız.darbe olmuş ama keyfinden mi olmuş bir arastır bakalım. batı 60 ta da 80 dede geri zekalı siyasileri kullanarak ülkeyi perişan etmiştir.

            • Kuran’da ayet vardır ‘biz kuranı arapça indirdik’ diye bilmem anlatabilidim mi

          • arkadaşıma katılıyorum alın size tarih kiatbından belgeler.Meclis’te Kur’an üzerine yemin etmek Hz. Peygamber’e hakaret edilerek yasaklandı
            Meclis’te Kur’an’a yemin etmek Hz. Peygamber’e hakaret edilerek yasaklandı

            *

            osmanlida-kurana-el-basilirdi-tc3bcrkiye-de-laiklik-ladinilik-avrupada-laiklik-batida-laiklik-fransada-laiklik-atatc3bcrk-laiklik

            ***

            Bir yazımızda Samsun Milletvekili Ruşeni (Barkın) imzasını taşıyan ve M. Kemal tarafından okunarak yanına çeşitli işaretler ve notlar konmuş olan “Din Yok, Milliyet Var” başlıklı bir paçavradan söz etmiştik.[1]

            Işte bu hezeyan mahsulü paçavranın “yemin”le alakalı bahsinde dinimize ve Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimize edilen hakaretler:

            “Yalan ve efsane üzerine kurulmuş olan dinler kimbilir, kaç bin seneden beri insanları yalan söylemeye ve yalana inandırmaya alıştırmışlardır. Dinin verdikleri terbiye ile insanda yalanın “asıl” ve “doğru”nun “fer’i” olduğunu kabul etmişlerdir.

            “Yemin” dinlerin bir rüknü gibidir. Muhammed kendi Kur’an’ında, birçok bahislerde kendi Allah’ına bile yemin ettirmiştir. Bu suretle kendi Allah’ına karşı ağır bir ithamda bulunmuş oldu. Çünkü yemin eden bir ferdin yalan söyleyebilmesi de tabiidir. Esasen yalan söylemeyen bir adam kendini yeminden müstağni görür. Ve yemini kendisine hakaret bilir.

            En çok din maskarası olan akvam-ı şarkiye (Doğu milletleri), Ezmine-i atikadan beri daima yalan söylemeyi ve bunun için sözlerini birçok yeminler ile tahkim etmeyi adet edinmişlerdir. Bugün de Araplar, çok yalan söylerler ve çok yemin ederler. Hele Acemler, diyebilirim ki dünyanın en yalancı insanlarıdır. Çünkü ağızlarından çıkan her cümleyi akla hayale gelmeyen yeminler ile tevsik ederler. Iran’da yemin ve yalan son dereceyi bulmuştur, bir halde ki; Acemler Kur’an’a el basmayı kafi görmeyerek Kur’an’ı mühürlemek suretiyle de çirkin bir yemin icad etmişler ve buna rağmen her yeminden sonra mutlaka hulf etmişlerdir. Şahlar, çok defa millet huzurunda böyle yeminler etmişler ve çok geçmeden yeminlerini çiğnemişlerdir. Dinlerin insanlara mirası olan bu yemin usulü, insanlık için büyük bir lekedir.

            Bir mahkemenin önünde insandan doğruyu işitebilmek için ona efsane kitabına el bastırmak; milletin hakimiyetini temsil eden insanları efsane kitabı ile sadakate davet etmek ve en nihayet bir milletin en muhterem siması olan Reisicumhurunu yine din merasimile efsane kitabı huzurunda rukua davet etmek ve efsaneye yemin ettirmek insanlık için ne sefil vaziyet ve ne ağır hakarettir.”[2]

            *

            m. kemal ve din, atatürk ve din, rusen barkin rusen din yok milliyet var, cankaya atatürk kitapligi, atatürk dinle ilgili sözleri, atatürk islamla ilgili sözler, atatürk peygamber, m. kemal dinle ilgili sözleri

            Yukarıdaki hezeyanların yer aldığı paçavra…

            ***

            Görüldüğü gibi sayfanın kenarına M. Kemal’in yazdırdığı not: “Türkiya müstesna.” Itiraz falan yok.

            Bu paçavra “Ruşenî” imzasıyla, 1926 Ekim ayında Istanbul Erenköy’de kaleme alınmış ve M. Kemal Atatürk tarafından okunarak bazı yerlerine “alkışlar” bazı yerlerine “bravo” veya “aferin” şeklinde işaret ve notlar konulmuştur. Paçavranın yazarı IV, V ve VI. dönemlerde Samsun milletvekilliği yapmış olan Ruşenî Barkur’dur. Hatırlayalım, o tarihlerde milletvekilleri M. Kemal tarafından atanmaktaydı.[3] Yani yazar Islam’a ve Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimize hakaret ettiği halde ödüllendirilmiştir.

            Merak ediyorum, bu adamları bize karşı savunanlar, ahirette Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimizin yüzüne nasıl bakacaklar?

            Bu paçavranın kaleme alınış tarihinden -çok değil- yalnızca iki yıl sonra Cumhurbaşkanının “Kur’an üzerine” yemin etmesi laiklik ilkesi gereği kaldırılmış ve yerine başka bir yemin metni konmuştur. Bu yeni yemin metni; “Reisicumhur sıfatile Cumhuriyetin kanunlarına ve hakimiyeti milliye esas­larına riayet ve bunları müdafaa… vs. etmekten ayrılmıyacağıma namusum üzerine söz veririm.”[4] şeklindedir. Yemin etmek “yalancılık”tan kaynaklanıyorsa, o halde niçin Cumhurbaşkanı “namusu üzerine yemin” ediyor? Demek ki mesele basit bir “yemin” meselesi değildir. Mesele; “Din düşmanlığıdır.” Halbuki bazı Batılı ülkelerde bile Devlet Başkanları kendi kutsal kitapları üzerine yemin ederler.

    • Gereksiz insanlar Atatürk masondur ve din düşmanı dır ve yazdığı kendi kitabında yazılıdır herşey

  37. Ne kadar yalancisiniz. Burada yazılanların hepsi yanlis. Biraz utanin kendinizden. Ataturk’e sayginiz yok. Unuttaramiycaksiniz ATATURK ü. Ne kadar cabalasanizda her zaman ATA ‘mizi sevicez. Kimse inanmıyor. Kimse bu bilgilerin doğru olduğuna inanmıyor. Sadece kendinizi Kandırıyorsunuz. ATATURK gibi insanlar zor gelir bizim ülkemize. Ataturk’e olan bagliligimizi yok edemezsiniz.

    • Inşallah hiç gelmez öyleleri onun gibi alim katleden zındıklar şimdide var onun gibileri Allah uzak etsin ülkemizden milletimizden islama dil uzatan kurana dil uzatan hz Muhammed e sav dil uzatan ve İslamı yıkmaya çalışanları Yüce Rabbim cc ıslah etsın ıslah olmamakta direnenlerinde Rabbim kökünü kazisin amin

    • çoşku doğru olsa ne olur.sözkonusu kitabta Mustafa kemal Muhammedi kötülemiyor ki.daha cok olayları daha gercekçi bi şekilde anlatıyor. oda bunlaRI kafasından yazmıyordur heralde.kimse doğruluğunu kanıtlayamadığın birseye inanmak zorunda değil ki.Mustafa kemal in yazdıkları akla aykırı ise mustafa kemal e dinsiz demekten başka birşey bilmeyen zevatların anlattıkları akla çok mu yatkın.

    • liselerdeki müfredatta ilke ve inkılap dersi zorunuluğu kalktı sen hala unutturmicaz dedi atan elden gidiyor koş koş :)))))

    • Atatürk döneminde bir takım yanlışlar yapılmıştır. Ancak bu onun diğer
      hizmetlerini gölgelemez. Atatürk kadar Türkçü, turancı, mlliyetçi, vatanperver,
      İSLAM’ı koruyan insan az bulunur.
      Mustafa Kemâl Atatürk hayatının hiçbir döneminde mason olmamıştır.
      1909’ta İttihat ve Terakki’ye mektup yazıp teşkilatın masonlukla ilgisini
      kesmesini istemiştir. 1935’te de mason derneklerini kapatmıştır.
      Mustafa Kemâl’in telgrafla Peygamberimizin kabrinin yıkılmasını önlediği de
      doğrudur. Murat Bardakçı, Engin Ardıç ve Kadir Mısıroğlu’nun yorumları
      yanlıştır. Mekke Şehir Planlaması projesinde ekipbaşı olan Orol Ataman,
      bu telgrafın metnini Medine Müzesi’nde görmüştür. Okuyun.

      http://www.angelfire.com/mn/atakam/ndex/mezar.html

      Ayrıca Elmalı’ya Kur’an tercüme ve Tefsiri, Ahmet Naim’e de Sahih-i
      Buhari tercümesi (hadisler) yaptırarak Müslüman Türkler’e Erbakan’dan
      ve Erdoğan’dan daha büyük hizmet sağlamıştır.

      • Uğur Mumcu koyu atatürkçüdür. Yazdığı kitaba bak. M. Kemal: ” Evet Karabekir, arap oğlunun (haşa Peygamberimizin) yavelerini (saçmalıklarını / yalanlarını) Türk oğullarına öğretmek için Kur’ân’ı Türkçeye tercüme ettireceğim. Ve böylece de okutacağım. Ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler…”
        Belgelere bak, meclis konuşması var. M. Kemal: “Gökten indiği sanılan kitapların DOGMALARI.” İlk vahiy geldiğinde Cebrail tüm gökyüzünü kaplamıştı.

        • ne var bunda ne güzel demiş..Alırsın tefsiri eline okuduğunu anlarsın inanırsan ınanır inanmazsan da sen bilirsin.1200 1300 yıldır bu milleti arabın oğlunun güldüğü cümlelere ağlatan reziller mustafa kemal e tek laf edemezler.

      • bir yalancı yalanlarına inandırmak icin elbette bazidogrulari söylemek ve yapmak durumundadır bugün hıristiyanların papası var yahudilerin bas hahami var ya bizim halifemiz yumruklarini asagi indiren bir boksor gibi coban siz bir suru gibi iran biyerde mekke bi yerde suriye biyerde kudus biyerde arakan.endonezya turk istan hep biyerde yani islam alemi yerlerde kim sahip cikacak ummeti muhammede nasil musluman nasil turk biz sadece turklerin hakki icin degil tumislamin hakki icin turkuz muslumaniz bu islam bayraginin sancak tariyiz al sin sapkasini alsin butun pisliklerini kim verecek muslumanlarin dokulen kaninin hesabini kurda kuzu teslim etmisiz…..

        • müslümanların dökülen kanlarının hesabını geniletilmiş ortadoğu projesinin eşbaşkanları vermeyecekte kim verecek??yıllardır ülkemizi nato güçlerine ve amerikan güçlerine üs yapıp müslüman coğrafyanın anasını ağlatan menderes özal ve erdoğan gibi reziller vermeyipte zamanında bu güçleri ve zihniyetini bu topraklardan siktir edip insanımızı okuyan okuduğunu anlayan bir toplum yapmak için caba sarfedenlermi verecek??

    • Mason ne demek ?
      İslamı yıkmak isteyen biri neden Kuran ı Türkçe ye çevirip ÜCRETSİZ halka dağıtısın ki şu an bile Kuran ücretsiz dağıtılmıyor iken.

  38. Gerçekten bu Yazıyı yazan şahsiyete yazıklar olsun sadece 6 dakikanızı ayırıp şu videoyu izleyin herşey daha mantıklı gelicek. Vede Atatürk mi mason değildir 1930 san sonra Türkiye’deki bütün mason localarını kapatıp ülkeden def etmiştir.

    • batıyı bırakın ben cezayire gittim. oradaki insanlar bile türkler anadoluya sonradan geldi diyolar. cezayirliler bile oralarda biz oturuyorduk siz sonradan geldiğiniz bizim atalarımızı öldürdünüz Atatürk bizim atalarımızı kovdu dediler. Şaşırdım kaldım adamlar öyle deyince. Cahil cezayirlilerde bile okullarında bunları anlatıyormuş… bizimkilerde anca herşeyin dinle olduğunu anlatıp döksünler.

  39. Ataturk bir din adami değildir Atatürk bu ulke icin guzel seyler yaptı evet görüldüğü gibi osmanlinin son dönemindeki din adamlaei bizi geri cekmekten daha otesine geçemedi. He soyle biside var kurtulus savaşını tek basina kazanmadi hepimizin atasinin kani var bu ülkede Atatürk sehit yada gazi oldumu ? Olmadi sarayinda içkili bi gecenin ertesi gunu öldü.bu yaptıkları eger gerçekse kabul edilemez seyler gercekliginden tam olarak emin degilim ama mason oldugunu biliyorum. Fakat iktidardaki hirsiz insanlarla karşılaştırma yapılamaz bir adam en azından Çocuklarınızın aşını ekmegini calmadı sizi kole gibi çalıştırıp hakkiniza tecavüz etmedi. Icki icti deniliyor bu ülkede icki icmeyen bir adam yok kimseyide bence ilgilendirmez kimin naptigi evlatlarinizin aşlarini calanlar goz yumarken hele. Ülku Sancaktır İslâm Miraç, vatan sevdadır bozkurt aşk.

    • Vural kardeşim yazdıklarının çoğuna katılmakla beraber bir insanın yaptıklarına bakarım ben dini ne ise beni hatta bizi ilgilendirmez. Kaldı ki Atatürk’ün Melami olduğu da pek çok tarihçi tarafından söyleniyor. Melamilik olsu Bektaşilk olsun zaten bunlar Osmanlı’ya uzunca süre hakim olmuş yapılardır. Yeniçeri yeminleri bile bunlara göre yapılırdı. Bunları silen Nakşilerdir. Yeri gelmiş nakşilerde silinmiştir. Nakşilerin bir halidi kolu var ki zaten gerek kürt devleti kurma gerek emperalist işbirlikçilik herşeyin altında parmakları var. Osmanlı tarafından bunların bazıları asılıyor bazzıları sürülüyor. Bunları araştır. Atatürk milletimizin yararına büyük işler yapmış ve bize güzelim coğrafyada bir devlet bırakmıştır. İnsanımızı onun bunun kölesi olmaktan kurtarmıştır. Ayrıca Atatürk Gazi’dir. Mason olduğunu biliyorum diyorsun. nereden biliyorsun? Mason localarını kapatmış birinin nasıl mason olmasını bekliyorsun?

    • Kardesim bi gunumuz cumhurbaşkanın aldigi maasi arastir bide ataturkun maasini arastir bak ozaman kim kimin hakkini yemis

    • 🙂 @Vural senin boş yorumuna ithafen yazıyorum sana göre Kanuni , Yavuz, Fatih de savas kazanmadı o zaman çünkü ne şehit ne gazi oldular !!! İçki içip içmemesi kimseyi ilgilendirmez o da sıradan bir vatandaş liderler içki içemez diye bir şey yok; Mason olduğunu biliyorum diyorsun o en saçma kısımdı ne masonu kardeşim mason ne demek önce bi bana açıkla Adam 7 göbek Türk oğlu Türk soyu karamanoğullarına dayanır ki Osmanlı Devleti yıkıldığında karamanda kutlamalar olmuştur belki bilmezsin Osmanlı Devleti ile Karamanoğulları kendilerini Selçuklu Devletinin mirascısı olarak görüp yıllarca savaşmıştır; Bu savaşı Osmanlı kazanıp Karamanoğullarını silmiştir bu nedenle osmanlı yıkıldıgında karamanda kutlamalar yapılmıstır.

  40. Allah hepinizin belasini versin ateistler bize kör diyorsunuzda ama asil siz korsunuz şu çevrenize bir bakin kainati görun evreni gunesi suyu gorun kendinize bir bakin tum bunlari sizi kim yaratti tabi sizin icin bunlar tamamen bir kor tesaduf baska bir sey degil ama yarin kiyamet kopunca gorucez sizi yere diz cokup allahtan af isteyeceksiniz ama cehennemi boylayacaksiniz ve sonzuza kadar yanacaksiniz KAFIRLER !!!

    • Allah senden razi olsun bunlar savunduklari adamla beraber olucaklar hani peybamber efendimiz s.a.s buyurmus ya kisi sevdigiyle beraber olucak ahirette ataturku sevenler onunla beraber olucak akil sahibi bi musluman da bunun sonu nereye varir bilir zaten

    • Sevgili arkadaş ben sonuna kadar Allah’a inanıyorum ve müslümanım elhamdulillah . Senin şu an burda söylediğin şeyler yobazlıktan başka bir şey değildir. Öyle ki araştırma bile yapmadan kalkmış burda Atatürk’ü suçluyorsun . Acaba bu insanın yaptığı yenilikler yönettiği savaşlar olmasa sen şimdi nerde olurdun . Şimdiki sömürülen ,dinlerini yaşamalarına dahi izin verilmeyen , hayat savaşı veren bir ülkede olurdun. Bu insanın dini münasebeti kimsenin yorumuna açık değildir . Öyle ki birinin inancını sorgulamak haddimiz bile değil . Ancak yaptığı hareketlerden tüm millet etkileneceğinden yaptıklarını göz önüne almak gereklidir . Bunlara baktığımızda da Türk milletine kazandırdıkları çok fazladir . Ayrıca sevgili dostum kimsenin nereye gideceğini bilmesine imkan yoktur . Sen sanki yananları izleyecekmiş gibi konuşuyorsun . Bir şeyle mi müjdelendiniz acaba ?

    • ALLAH yazarken bile küçük harf kullanan bir kişi mi kafir diye bağırıyor buralarda kimin yanacağını yalnız Alemlerin Rabbi bilir kimseye bu konuda yorum yapmak düşmez.

    • havvanur kaninatı suyu evreni gördüğünü sanmıyorum.anca bakıyorsun gibime geliyor. bütün bu kainatı yaratan insanlara aklı sor soruştur arastır analiz et ve hükmünü ver diyemi vermiş yoksa cübbeli ahmet hoca öksürdüğü zaman nezle olsunlar diye mi vermiş?herkez dini inancında hür ve serbesttir. isteyen inanır isteyen inanmaz.insansak birbirimize saygı göstermek zorundayız. dua edeceksek tüm insanlık için dua edecek beddua edeceksekde tüm hayvanlık(!) için etmemiz gerek. sana müslüman olduğun için kör diyen yada hakaret edenin kendi ayıbıdır. ama mustafa kemal e laf atarsan hepsini haketmiş olursun. çünkü atatürk millete somut faydaları olan tek liderdir.Yaptğı şeyleri kendi ahireti için değil bu milletin iyiliği için yapmıştır.

  41. Atatürk Çok doğru söylemiş..az bile söylemiş..Şimdi onun daha da akıllı olduğunu anladım..ama siz geriler asla anlayamayacaksınız..çünkü kendinize güvenmessiniz..illa bi efendiniz olacak..yoksa yaşayamazsınız..korkaklar ve cahiller sürüsü…

    • Evet bizim Efendimiz var ama bizimkisi şeytan değil benim efendim yok diyorsun ama şeytana kölelik ediyorsun birşeyler haberin yok

    • biz Osmanlıdan artakalanlar olduklarımıza inandık dinimizi tam manasıyla yaşayamadığımızıda biliyoruz elhamdüllih Müslümanım ben bir uğurda gidip ne olacağını biliyorum senin gibi ateist olup meçhule gitmek ve senin atatür’ü savunduğunu görmek beni atatürkten bir adım daha uzaklaştırdı ve onu destekleyenlerin bir çoğunun dinden yoksun olduklarını düşünmeye başladım

      • ne olacağını cok iyi bilirsiniz çünkü daha önce çok gidip gelmişsin belli ki.din tam manasıyla nasıl yaşanır? yobazlık yapıp kendinden olmayanı insan sınıfına bile sokmayıp cehennemde yanası mahlukatlar olarak görerek mi??yada kara çarşafın içine girip erkek mi kadınmı ne olduğun belli olmayarak mı yasanır din tam anlamıyla?? benin dinden yoksun olmam ve öbür dünyamı düşünmeyip sırf bu dünyaya geldiğim ve bu dünyada iyilik ve doğruluk için yaşamaya çalışmamın senin inancına olan zararı nedir??

  42. Siz onları nerenız le okuyorsunuz arkadaşım ben o kitapların hepsini okudum fakat dinden çıkaracak hiç bir şey göremedim. Size bu güzel topraklarda böyle hayat yaşamayı bırakan bi insana saygısızlık etmeyin bu kadar nankör olmayın. Atatürk ister müslüman ister Hıristiyan isterse yahudi olsun senin için bu ülkeyi almaya büyük çaba sarf etmiş ve anayasana da şunu yazmıştır Türkiye Cumhuriyetinin dini Müslümanlık tır sana böyle güzel bi ülkeyi bırakan insana saygısızlık yapacağına ülkende seni sömüren insanlara karşı çık.

  43. ARTIK ATAPUPTUN GERÇEK YÜZÜNÜ HERKES ÖĞRENİYOR İŞTE ZALİM BİR DİKTATÖRÜN ÇOCUKLARIN KÖRPE BEYİNLERİNİ YIKAMA ÇABASI VE ZAMANINDA ÇOK SAYIDA ÇOCUKLARIMIZ BU KİTAPLARLA ZEHİRLENDİ BU ÜLKEDE DİNE VE İNANÇLI OLANLARA SEBEBİ NE OLURSA OLSUN HAKSIZLIK EDENLERİN SORUMLUSU CEHENNEME GİTMİŞ OLAN ATAPUT TUR (ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM ).

    • Atatürk döneminde bir takım yanlışlar yapılmıştır. Ancak bu onun diğer
      hizmetlerini gölgelemez. Atatürk kadar Türkçü, turancı, mlliyetçi, vatanperver,
      İSLAM’ı koruyan insan az bulunur.
      Mustafa Kemâl Atatürk hayatının hiçbir döneminde mason olmamıştır.
      1909’ta İttihat ve Terakki’ye mektup yazıp teşkilatın masonlukla ilgisini
      kesmesini istemiştir. 1935’te de mason derneklerini kapatmıştır.
      Mustafa Kemâl’in telgrafla Peygamberimizin kabrinin yıkılmasını önlediği de
      doğrudur. Murat Bardakçı, Engin Ardıç ve Kadir Mısıroğlu’nun yorumları
      yanlıştır. Mekke Şehir Planlaması projesinde ekipbaşı olan Orol Ataman,
      bu telgrafın metnini Medine Müzesi’nde görmüştür. Okuyun.

      http://www.angelfire.com/mn/atakam/ndex/mezar.html

      Ayrıca Elmalı’ya Kur’an tercüme ve Tefsiri, Ahmet Naim’e de Sahih-i
      Buhari tercümesi (hadisler) yaptırarak Müslüman Türkler’e Erbakan’dan
      ve Erdoğan’dan daha büyük hizmet sağlamıştır.

      • Uğur Mumcu koyu atatürkçüdür. Yazdığı kitaba bak. M. Kemal: ” Evet Karabekir, arap oğlunun (haşa Peygamberimizin) yavelerini (saçmalıklarını / yalanlarını) Türk oğullarına öğretmek için Kur’ân’ı Türkçeye tercüme ettireceğim. Ve böylece de okutacağım. Ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler…”
        Belgelere bak, meclis konuşması var. M. Kemal: “Gökten indiği sanılan kitapların DOGMALARI.” İlk vahiy geldiğinde Cebrail tüm gökyüzünü kaplamıştı.

    • Belli ki bir diktatörün körpe beyinleri yıkama çabası HRISTIYAN BATI nın ve SİYONİST AMERİKANIN çabalarıyla 1949 da inönü zibidisi sayesinde engellenmiştir.Sen ki İnönü bu eğitim anlaşmasını nasıl kabul edersin?bu mustafa kemal e ve türk milletine ihanettir. Emperyalizm yalakası Gerici ve yobazlara açılan bir yoldur.

  44. Ben size atalarimiz desem kimi dusunursunuz !!! En az bizden 300-400 yil ve daha oncesini yasamis insanlari dusunursunuz degilmi !!

    Bizden 100 yil once yasamis insanlar olsa olsa dedelerimiz olur kraldan fazla kralci olanlar abarttilar herseyi.

    Ben Mustafa Kemalde iki karakter goruyorum biri cumhuriyet oncesi digeride hakimiyeti gucu arkasina almis cumhuriyet sonrasi bir baskan.

    Ve benim sahsi dusuncem ikincisi gercek karakteri vede islama hicte yakin degil !!!

    • Bizim atalarımız 7000 yıl öncesine dayanır güzel kardeşim 300 – 400 değil Türkler sadece osmanlıdan ibaret değil artık şu boş düşüncelerden vazgeçin

  45. Ulan it soyları şuan müslumanlara eziyet eden onları taciz edip ölduren onca kafir onca putperest varken siz hala neden atamla uğrasıyorsunuz?Müslüman veya değil içki kullandı veya kullanmadı bunları geçin dininize dokunmadı bu adam.Ingilizler dedelerinizi camilere doldurup yakarken ,rumlar nenelerinize tecavüz ederkrn bunlara atam dur dedi.Sarıklı hocalaranız o aralar manda fikriyle ingilizlere amerikanlara karılık yapıyordu.Gördugüm kadariyla sizde aynı haysiyetsizliğe devam ediyorsunuz

  46. Aslını bilmeyen nesil bugün birbirine düşer sendin bendim diye ..yazıktır atasını ecdadını dinini bilmeyen millete sanırsın atatürkten öncesi yok hayatımızda bir anda zembille indi bu halk gökten hani kuranda gökten inmişti ya..

    • Seda hanım şimdide zannedersinki hazreti tayyipten öncesi yok sadece hazreti tayyipten sonrası var,burada kendisini müslüman sanan ve Atatürk e söverek bir şey yaptığını sanan ahmaklara sormak gerekiyor,peygamberi tayyip olan bir din ne zaman indirildi.

      • Hakan kuyruk acını buraya yansıtmana gerek yok. fikrini yazar geçersin. ama kuyruk acını yansıtamazsın. anladığım kadarıyla siyaset sana pek bir dokunmuş. bir diğer sorun Tayyip diye bir kişiye hazreti yada peygamber gibi görme tabirleri eklemen senin ne kadar cahil bir kişiliğe sahip olduğunun bir numaralı göstergesi. kıçın açıkta kaldıysa söyle sana don alalım. ortalığa ver yansın etmene gerek yok.

    • aslımızı ögrenmeyelim diye ne yapılmış okuyun.Peyami Safa, “Eğitim-Gençlik-Üniversite” isimli eserinde şöyle der:

      “Bir milleti yok etmek isterseniz askerî istilâya lüzum yoktur. Ona tarihini unutturmak, dilini bozmak, dininden soğutmak ve dolayısıyla mânevî değerlerini, ahlâkını soysuzlaştırmak kâfîdir.”

      ***

      Peyami Safa, “Arab Harfleri” başlıklı yazısında Harf Inkılabı hakkında şöyle yazmaktadır:

      Arab, yani eski Türk harfleri yerine Lâtin harfleri kabûl edileli otuz bir yıl oldu. O zamanın yer yer ifâde edilen en büyük endişeleri şunlardı: Evvelâ Arab harflerinin daha çabuk yazılıp okunduğuna şüphe yoktu. Mahkeme zabıtları gibi sür’at istiyen yazılar Lâtin harflerile yazılamazdı. Mekteplerde not tutmak veya herhangi bir yazıyı da acele yazmak zorlaşacaktı. Daha büyük endişe de şuydu: Millî kütüphanelerimizdeki yüzbinlerle eser ne olacak? Yarınki nesiller kendi edebiyatlarını, tarihlerini, dil ve lûgatlerini, felsefe, din ve hukuk eserlerini okumak imkânından mahrum kalınca, onlara millî kültür nasıl verilecek?

      Mahkeme zabıtlarının daktilo ile tutulabileceği, mektepde muallimlerin daha ağır ders takrir edecekleri ileri sürüldü. Arab harflerile yazılmış eserlerin yeni harflere çevrilip basılabileceği iddia edildi.

      Realite bu ümitleri suya düşürdü. Mahkemelerde yazı makineleri, dâvacı ve dâvalıların sözlerini aynen değil, adâlet mefhumuna aykırı olarak ancak hulâsa (özet) hâlinde zabtedebilmektedir. Rahmetli Velid Ebuzziya’nın Tasvir’de çıkan bir başmakalesinin başlığı şu idi: “Yazı Makinesile Adâlet Olmaz!..”

      Bugünkü mektep ve üniversite notlarının perişanlığı malûm. Lâtin harflerile yazılmış mektupları okumakta çekilen zorluğu Arab harflerinin bir sayfa yazıyı birkaç bakışta kavramak imkânını veren kolaylık ve aydınlığını bilenler daha iyi takdir ederler.
      Eski Türkçe eserlere gelince, bunların yeni harflere çevrilip bastırılmalarının da hayâl olduğu anlaşıldı. Pek az birkaç eser müstesna, en lüzumlu edebî eserler, divanlar, Tanzimat eserleri, koskoca Hamid’in, Recâizâde’nin, Muallim Nâci’nin, İsmail Safa’nın, eski ve yeni daha birçok şâir, tenkitçi ve romancının eserleri, yüzlerce büyük tarih, (bu arada meselâ Nâima, Cevdet Paşa), Kamusulalâm gibi eşsiz ansiklopediler ve böyle saymakla tükenmiyecek eserler Lâtin harflerine çevrilip basılama-mıştır.

      YERYÜZÜNDE BİR TEK MEMLEKET GÖSTERİLEMEZ Kİ, ORADA GENÇLER KAZARA MİLLÎ KÜTÜPHANELERİNE GİRERLERSE BİR TEK ESER OKUYAMADAN ÇIKIP GİTSİNLER.
      Böyle bir katliam hiçbir memlekette ve hiçbir memleketin tarihinde yoktur.

      Lâtin alfabesinin tatbik şekillerindeki ifrat ve hatalar, aceleler, yanlış istikamet ve hareketler daha ziyade o zamanki Maarif makamlarına âid olmalıdır. Hele Lâtin harfleri tamamile yerleştikten sonra liselerimizde Arab harfleri okutulmasında hiçbir kanunî mahzur yoktu. Bugün de yoktur.

      Almanya’da Lâtin harflerile birlikte Alman Gotik harfleri de öğretilir ve bunu bir gerilik (irtica hareketi) saymak hiçbir Alman’ın veya başka bir medenî millet mensubunun hatırından geçmez. Bizdeki inkılab yobazlığının eşine cihanda rastlanmaz. Gençlere dünyanın hayran olduğu, Rusya’da heykeli dikilen Fuzûli’yi aslından mı okutmak istiyorsunuz? Mürtecisiniz. Türk tarihinin en büyük faslı olan Osmanlı tarihinin başlıca eserlerini mi okutmak istiyorsunuz? Mürtecisiniz. En ileri anlayışlı büyük Türk şâiri Hâmid’in birçok eserlerini mi okutmak istiyorsunuz? Mürtecisiniz. Türk gencinin kolay not almasını, kolay yazıp okumasını mı istiyorsunuz? Mürtecisiniz.

      Bu ilimsiz, çarpık, saçma inkılâp ve irtica anlayışına genç nesiller kurban olup gidiyor.
      Devrimbazlar mugalâta yapmasınlar. Lâtin harflerini atıp Arab harflerini getirmek istemiyoruz. Üniversitelerimizde okutulan Arab harflerini ve Osmanlıca’yı liselerimizde de öğretmelerini istiyoruz. Buna Türk kanunları engel değildir. Akıl kanunları da bunu emrediyor.[1]

      .ılmış okuyun…

  47. GERÇEK TARİH ORTA ASYA TÜRK TARİHİDİR.GERÇEK TÜRKÇE ORTA ASYA TÜRKÇESİDİR.EN ÖNEMLİSİ GERÇEK DEVLET DE KORE DEMOKRATİK HALK CUMHURİYETİ(KUZEY KORE)DİR.

  48. Arkadaşlar Kimse Daha Fazla Yorum Yapmasın,”” Bu Kitap Bende Var. Yazarlarını Açıklayamam ama Atatürk Değil””.

    Atatürk En Büyük Liderdir. Hiçbir zaman Milletinin İnançlarını ve Düşüncelerini Kötülemez.

  49. ATATÜRK’ Ü ÇEKEMEYİP ÜZERİNE ATTIĞINIZ BU YALANLAR BİZİ ATATÜRK SEVGİSİNDEN UZAKLAŞTIRAMAZ. GÜCÜNÜZ BİZİM ATATÜR SEVGİMİZİ ASLA VE ASLA YİTİREMEYECEKTİR .BUNU HER ZAMAN BİLİN BİLMEYENLERİDE UYARIN .EĞER BİZ BURADA YAŞIYOSAK SİZİN O HAKARET ETTİĞİNİZ ADAM SAYESİNDE

  50. atatürkü savunan köpekler resmen hakaret etmiş bilmem tecavüzmüş atatürk hepiniz anasını s**sin

    • Kardeş haklısın konuşuyolar bide gitsinler değiştirilmemiş tarih kitaplarına ba.ksınlarda atatürk gerçekte ne kadar şerefsizmiş görsünler

  51. bu bir gerçek ki atatürk masondur. tam bir İslaM düşmanıdır. inanmıyanlar araştırsınlar. ve atatürkün tam bir türk olup olmadığıda bilinmiyor. vahettin ise 30 yıllık saltanatında ülkenin borçlarının yarısını bitirmiştir.kısacası bunların hepsi doğru

    • Atatürk döneminde bir takım yanlışlar yapılmıştır. Ancak bu onun diğer
      hizmetlerini gölgelemez. Atatürk kadar Türkçü, turancı, mlliyetçi, vatanperver,
      İSLAM’ı koruyan insan az bulunur.
      Mustafa Kemâl Atatürk hayatının hiçbir döneminde mason olmamıştır.
      1909’ta İttihat ve Terakki’ye mektup yazıp teşkilatın masonlukla ilgisini
      kesmesini istemiştir. 1935’te de mason derneklerini kapatmıştır.
      Mustafa Kemâl’in telgrafla Peygamberimizin kabrinin yıkılmasını önlediği de
      doğrudur. Murat Bardakçı, Engin Ardıç ve Kadir Mısıroğlu’nun yorumları
      yanlıştır. Mekke Şehir Planlaması projesinde ekipbaşı olan Orol Ataman,
      bu telgrafın metnini Medine Müzesi’nde görmüştür. Okuyun.

      http://www.angelfire.com/mn/atakam/ndex/mezar.html

      Ayrıca Elmalı’ya Kur’an tercüme ve Tefsiri, Ahmet Naim’e de Sahih-i
      Buhari tercümesi (hadisler) yaptırarak Müslüman Türkler’e Erbakan’dan
      ve Erdoğan’dan daha büyük hizmet sağlamıştır.

  52. Geri bildirim: bester schönheitschirurg

  53. O satırların hiçbirinde hakaret sezemedim. Hz Muhammed medineye kaçmıştır. Kovalayıcı bir sebepten dolayı terk etme eylemine türkçede kaçmak denir. Bunu hakaret olarak görmek yanlış. Diğer cümleler de bunun gibi gayet mantıklı. Eski türkçe olduğundan , günümüz türkçesinde farklımsı anlamlarda kullanılabilirler , ancak bunu din düşmanlığı olarak yorumlamak aptallıktır.

    • Peygambere saygi yok bundan buyuk hakaret mi olur diger laflarini saymiyorum bile babasinin ogluna bile kardesim der sahiplenir insan sanki basit bir yabancidan bahseder gibi bi uslupla yazilmis bu ne kustahlik

  54. Dindar bir ailede yetişen, daha küçük yaşlarda Kuran ile tanışan ve insanların Kuran’ı öğrenmeleri için mealini hazırlatmaya uğraşan ve insanların dinlerini öğrenebilmeleri için diyanet işlerini ülkeye getiren Mustafa Kemal Paşa’dır. Okumuş ve Kuran’ı öğrenmeye gayret etmiş, dinini anlayabilmiş bir insan iftiranın ne kadar kötü bir şey olduğunu da bilir. Başka da bir söz söylemek istemiyorum. Selamlar

  55. birde şöyle bakmak lazım belki ATA nın hataı bunu yazdırdığı kişiye çok güvenmesi olabilir kitabıoumamış olabilme ihtimali var.yazar manüpile etmiş olabilemezmi.kaç sayflaık kitapta ort bir sayfad 1 kaç satır kolaca manile edilebilir.bir müslüman olarak ATATüRK ün dinsizliine inamıyorum öyleysede cezasın zaten ALLAH verecektir..

  56. ben hiç chp ye oy vermedim hep akp ye oy verdim.. siz kafasızlara şunuda belirteyim ATATÜRK ün erzurum kongresindeki son cümlesi.
    En son olarak yakarım şudur ki: Emelleri gerçekleştiren Yüce Tanrı, sevgili Peygamberi hürmetine bu kutlu yurdun sahibi ve savunucusu, yüce İslam dininin kıyamet gününe değin en sadık koruyucusu olan soylu ulusumuzu, saltanat ve halifelik ulu makamını, dokunulmaz ve kutsal bildiklerimizi düşünmekle yükümlü olan kurulumuzu başardı kılsın!… Amin.

    akp ye oy versemde ATATÜRK ün yeri başkaadır…

  57. hiç anlamıyorsunuz değilmi? Atatürk doğru düzgün namaz kılmadı,şarap içti,başımızdaki örtüyü indirdi.daha ne diyeceksiniz?bu adam müslüman olamamıştır.Dinden anladığı hiç birşey yok.Ülkeyi kurtaran o değildir.Belkide sadece %10’unu..kendini feda eden bizim askerlerimizdir atatürk değil!neden öldü? kanser oldu? kendine zarar verdi, Allahın verdiği vücut sadece ödünçtür.Atatürk sigara içerek zarar verdi ve öldü… Başka bir şey demiyorum.

    • Namaz kılıp kılmadığını nereden biliyorsunuz ? Gözünüzle gördünüz mü ? Din bilgisi yok dediğin insan ilk Kuran mealini yazdırandır. Birçok kez vatan uğruna savaşmış, binlerce askeri komuta etmiş, ülkeye demokrasiyi getirmiş ve tüm hayatını ülkesine adayan biridir. Bir gün sende kanser olup ölebilirsin, sigara içki içmeyen de kanser olabilir. Ayrıca içki ya da sigara kendine zararıdır kişinin ve onu yargılayacak olan sadece Allah’tır. Niye ölüm nedeni seni ilgilendiriyor ki ? Niçin zanna göre konuşuyorsun ? Hem başındaki örtüyü indiren de yok şu an hala başında, ayrıca Kuran’ı doğru okursan baş kelimesi abdest ayetinde vardır, Nur suresinde olan ayette baş değil örtü der. Başı örtmek diye bir şey yok ! Baş örtmek sadece tercih meselesidir, dinin gereği de değildir. Son olarak, insanların ardından konuşmak gıybettir, sözlerinizin yanlışlığı da o kişiye iftira olur ki bunlar büyük günahlardır.

      • Ayetler hakkinda bilip bilmeden konusmamani tavsiye ederim iyice arastir bas ortmekle ilgilo bircokayet var bunu reddedersen dinden cikarsin, bilmediginiz konulArda yorum yapmAyin lutfen

      • Sen kimsin fetva veriyon Allahin haram kildigi seylere sen kimsin dinde boyle bisey yok diyon kuranda hersey yaziyor kadinlarin el yuz haricinde her yeri haram kilinmis erkege sen kimsin boyle bisey yok diyon kufre girdin cabuk tovbe et

      • O ayetler başı omuzlara kadar kapat diyor ve açık hüküm dur ve farzdır âyetleri anlamak istediğin gibi anlama tercih falan değildir deme aç biraz tefsir oku gunahi okadar dusunuyorsan o âyetleri yanlış yorumlanması n

      • Sadece cahiiliğinizle güldürüyorsunuz, pis putperestler. 😀 Ataput din düşmanıdır, kim ne derse desin gerçekler ortadadır. Ömür yetseydi dini ortadan kaldırmak için elinden geleni ardına koyardı, Allah izin vermedi ve put geberdi gitti hakettiği gibi. Ölünün arkasından konuşmamak gerenk ama siz putperestler yüzünden hep. Toprak bile kabul etmemiştir putunuzu, e ne kadar günahkar olduğunu siz düşünün artık. 🙂 Türk bile değildir. Ne idüğü belirsiz deccaldı daha bilmediğiniz ne çok kirlilikleri var ortaya çıkacaktır… Yalancının mumu yatsıya kadardır.

        Allah sapıtmasın kimseyi ve yanlışı savunacak kadar cahil, doğruyu inkar edecek kadar nankör etmesin kimseleri…

      • mehmet okuki yıllardır bizleri yalan yanlış tarih kitaplarıyla kandırmışlar….M. Kemal Atatürk’ün “Islam’ın Türkleştirilmesi Projesi”ne dair gelişmeler dönemin gazete sütunlarında

        ***

        M. Kemal, Meclis kürsüsünde “Gökten indiği sanılan kitaplar…”[1 a] demek suretiyle Kur’an-ı Kerim’in Allah Teala tarafından vahyedildiğine inanmadığını açıkça beyan etmiştir. 1930 yılında “Lise Tarih” kitabı için kaleme aldığı metinlerde bu düşüncesini daha tafsilatlı olarak görüyoruz:

        “Kuran sureleri Muhammede açık semada peyda olmuş bir şimşek gibi günün birinde, birdenbire bir taraftan inmiş değillerdir. Muhammedin beyan ettiği sureler uzun bir devirde dinî tefekkürlerinin (düşüncelerinin) mahsulü olmuştur. Muhammet bu surelere birçok çalıştıktan ve tedkikler (incelemeler) yaptıktan sonra edebî bir şekil vermiştir.“[1 b]

        Aynı hezeyana Islam düşmanı oryantalist Leone Caetani’nin “Islam Tarihi” isimli eserinde de rastlıyoruz. Esasen M. Kemal’in bu sözleri, sözkonusu kitabın mahsulüdür. Zira M. Kemal, Leone Caetani’den etkilenmiştir. Bu hezeyanlar, 1931 yılında Müslüman çocuklara okutulan “Tarih II. Ortazamanlar” adlı Lise Tarih kitabında da yer almıştır.[1 c]

        Anlaşılan M. Kemal bir “yaratıcıya” inanmıyordu. Ona göre tabiat “herşeyden büyük” ve “her şey” idi.[2] Bu anlayışa göre Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimizin vahiy alması mümkün değildir. M. Kemal’in böyle düşündüğünü çok farklı bir kaynakta da görüyoruz. Bilindiği gibi, M. Kemal 1932 yılında ibadetleri Türkçeleştirmek için Hâfızlardan oluşan bir heyeti Dolmabahçe Sarayı’na davet ediyordu. Işte bu heyette bulunanlardan biri de Hâfız Âsım idi. Hâfız Âsım, Dolmabahçe Sarayı’na davet edildiği gece yaşadıklarını Ali Kemâlî Aksüt’e anlatmış ve bu hâtıralar Mehmed Akif Ersoy’un da uzun bir müddet başyazarlığını yaptığı Sebîlürreşâd dergisinde yayınlanmıştır.

        Işte Hâfız Âsım’ın o gece başından geçenler (Ertuğrul Düzdağ’ın kaleminden) :

        “Kur’ân nihayet serbest vezinde bir şiirdir. Allah tarafından vahyedilmiş olamaz. Muhammed’in kendi sözleridir…”

        Hâfız Âsım Efendi, Dolmabahçe Sarayı’nın büyük salonuna girerken çok heyecanlıydı. Fakat tam içeri girdiği sırada kulağına gelen bu sözleri duyunca, dizlerinin titrediğini hissetti.

        Genç Hâfız Âsım, güzel sesli, güzel yüzlü bir gençti. Musikî bilir, pek güzel Kur’ân tilâvet ederdi. Kendisini çok seven Mehmed Âkif, Mısır’a gitmeden önce, onu dinleyeme doyamazdı.

        Birkaç gün önce de Beyazıt Câmii’nde Âkif’in meşhur “Gece” şiirini bir münâcât âhengiyle okumuş dinleyenleri coşturmuştu.

        Gâzi Paşa ise o günlerde uzun zamandan beri düşünüp bir türlü tatbik edemediği yeni bir inkılâbın hazırlıklarını yapmakta idi. Namazda okunan Kur’ân’ın yerine Türkçe’sini koymanın yollarını arıyordu.

        Bunun için, Dolmabahçe Sarayı’nda her gece kurulan meşhur sofrasında, hepsi zamanın seçkin aydınları olan davetlilerle bu meseleyi konuşuyor, onların bu konudaki tartışmalarını dinliyordu. Bu gecelerde, kendisine adı verilen meşhur hâfızları da saraya getirterek, onlara Türkçe Kur’ân okutmakta ve sofradakilerle birlikte dinleyerek bir karara varmaya çalışmakta idi.

        Işte Hâfız Âsım’ın Beyazıt Câmii’ndeki okuyuşunun güzelliği de kendisine haber verilmiş ve onu da dinlemek üzere çağırmışlardı.

        Hâfız Âsım’ın görünüşü ve edebli tavırları herkesin hoşuna gitmişti. Karşılarına oturttuktan sonra, “Türkçe Kur’ân hakkında ne düşündüğünü” sordular. Âsım, “Kendi bilgisinin bu hususta fikir yürütmeye yetecek seviyede olmadığını” tevâzu ile arzetti.

        Bunun üzerine, “Bir tecrübe edelim” denilerek, kendisine “Isrâ” sûresinin tercümesi verildi ve Âsım, bütün dikkatini ve mahâretini sarfederek okudu. Yapacağı bir yanlışın, kasten yapıldığı zannedilerek, gazabı uyandıracağından korkuyordu.

        Okumasını bitirdi. Herkes beğenmişti. Gerçekten güzel okumuştu. Fakat bu güzel ses ve üslûp, acaba Kur’ân’ın aslını nasıl okuyacaktı? Bunu merak ettiklerinden, Hâfız’a, “Haydi bakalım, şimdi sen de istediğin sûreyi, Arapça olarak oku” dediler.

        O zamana kadar, kendisine gösterilen koltukta, herkes gibi oturan Hâfız Âsım, bu teklif üzerine, hemen vaziyetini düzelterek koltuğa çıktı ve diz çökerek oturdu. Fakat onun bu hareketi, Gâzi Paşa’nın keskin gözünden elbette kaçamazdı. Şehlâ bakışlarını Hâfız’a dikerek:

        “-Kur’ân’ı Türkçe okurken ayaklarını uzatmıştı. Şimdi diz çöktü. Anlaşılıyor ki, önceki okuduğunu Kur’ân saymıyor!” dedi.

        Âsım, ne diyeceğini şaşırmıştı, fakat “Yardımcısıdır doğruların Hazret-i Allah” diyerek:

        “-Paşam, bu bir alışkanlıktır. Hareketimi düşünerek yapmış değilim. Fakat ne yalan söyleyeyim, kanaatim, söylediğiniz gibidir” cevabını verdi.

        M. Kemal Paşa’nın bakışları yumuşadı. Bu mutaassıp câhil gence acıdığı anlaşılıyordu.

        “-Herkes kanaatinde hürdür, elverir ki bu kanaatler samimî olsun, genç adam…” dedi.

        Hâfız Âsım, herhangi bir seçim yapmadan, Kur’ân’ın o anda aklına geliveren bir yerinden okumaya başladı. Okuduğu “Hâkka” sûresiydi.

        Bir miktar okuduktan sonra, kendisini sessizce dinlemekte olan sofradakilerin, huzursuz olup kıpırdadıklarını, birbirleriyle fısıldaştıklarını hissetti. Ne oluyordu?

        Okuduğu âyetleri düşündü:

        “…Innehu le-kavlu Resûlun kerîm ve mâ huve bi-kavli şâirin, kalîlen mâ tu’minûn ve lâ bi-kavli kâhinin kalîlen mâ tezekkerûn, tenzîlun min Rabbi’l âlemîn…”

        Aman yâ Rabbi, ne yapmıştı? Neresini okumuştu:

        “…O Kur’ân elbette şerefli bir Peygamber’in Allah’tan aldığı sözüdür. O, bir şâirin sözü değildir. Ne de az inanıyorsunuz? Bir kâhinin sözü de değildir. Ne de az düşünüyorsunuz? O, Âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir…”

        Gâzi Paşa’nın ayağa kalktığını görerek, sustu. Zaten okuyacak hâli kalmamıştı. Paşa’nın sinirlendiği anlaşılıyordu:

        “-Bu hâfız, sâde hâfız değil, aynı zamanda diplomat. Bizim biraz evvel konuştuklarımızı muhakkak duydu. Şimdi Kur’ân’la bize cevap veriyor.”

        Hâfız Âsım, korku ve endişe içinde idi. Titrek bir sesle kendisini müdafaa etmeye çalıştı:

        “-Paşam, ben hâfızım ama Kur’ân’ın mânâsına maalesef vukufum yoktur. Bilmeyerek size karşı gelecek bir şey yapmışsam, bu benim eserim değil, ancak Allah’ın bir tecellîsidir.”

        Az sonra Dolmabahçe Sarayı’nın ılık havasından 1931 kışının soğuğuna çıkmakta olan Hâfız Âsım Efendi, altı yüz sayfalık Kur’ân-ı Kerîm’in içinden çıkıp, ağzından dökülüveren âyetlere kendisi de şaşıyor; kimse görmeyeceği için, artık korkmadan rahatça bıraktığı gözyaşlarını silerken şöyle mırıldanıyordu:

        “Kur’ân, kendisini müdâfaa ediyor!”[3r ..

    • Sizin gibi beyinsizler oldugu surece bu ulke boyle 5 para etmeyen insanlar tarafindan yonetilecek sizlerde onlarin surusu olacaksiniz.be cahil suan elhamdulillah muslumanim diyebiliyorsan rahmetlinin sayesindedir.gecmisini bi arastir ondan sonra gel atama laf at.atam hakkinda kim giybet ediyorsa onlari allaha havale ediyorum.sizin gibi nankor insanlara bir dilim ekmek bile haram.

  58. ARKADAŞLAR BU BİR KARALAMA KAMPANYASIDIR YAZARIN ADININ BULUNDUĞU SAYFA GÖSTERİLMEMİŞ ÜSTÜNE ÜSTLÜK YAYINLAYAN VE İDDA YI ORTAYA ATANANIN TARİHÇİ BİR KİMLİĞİNİN YA DA ARAŞTIRMACI GAZETECİ OLDUĞUNU BİLMİYORUZ SAYFALARIN FARKLI BİR KİTAPTAN ALINIP ALTINA DEVLET MATBAASININ BASTIĞI GÖRÜNTÜDE Kİ KAPAK SAYFASINI KOYMUŞ OLABİLİRLER BEN DİYORUM Kİ ÖYLE BİR İDDİA AN VARSA 70 MİLYONUN ÖNÜNDE TV DE BOŞ LAFLARLA DEĞİL GERÇEK DELİLER VE KAYNAKLARLA İDDİANI SAVUN TABİ VARSA ÖYLE BİR KAYNAĞIN

  59. ATATÜRK DİNSİZ …tayyip dindar …sennn sen kimsin haşa SENMİ VERECEKSİN MÜKAFATLARINI…SEN KİMSİN sen nereden bileceksin…sen kendinin dindar oldugunu düşünebilirsin ama sen bundan bile emin olamazsın arkadaşım…haşa siz degilmisiniz tayyip e yüce allahın sıfatlarını yüklemeye çalışan …şirk koşan olmuyormu cenabı hakkın sıfatlarını bir kula yükleyen ..siz busunuz işte…besmeleyi yüksek sesle çekmeyi…cuma namazlarında kamerların karşısında sov yapmayı ..sıkıştınızmıda ALLAH DİN EDEBİYATI yapmayı …sor senin tayyibin 1 gün bile oruç tutmuşmu ..ramazanda..kuran ı kerimin ilk ayeti oku dur arkadaşım…merak ediyorum kuranı kerimi okudunmu hayatında …

    • Tayyip erdogan yandasi deilim ama senden iyi tanirim kendisini muslumandir oruc tuttugunu gordum kameralari kendimi getirtiyor saniyorsun sen gazeteci olsan tayyip erdogan seni mi cagiracak gel beni camide turbede resimlerimi cek diye gazeteci olana sor bakayim siz kendinizmi gidiyorsunuz yoksa haber kaynagi olan kisimi cagiriyor sizi tayyip erdogan musluman adamdir bi muslumanda yalan disinda her bi gunahi isleyebilir bu sahih hadislerdendir Ataturke gelince musluman ise ne mutlu ama deilse vay haline

  60. anzavur ahmet komutasında ve damat ferit önderliğindeki hilafet ordusu türkiyenin bağımsızlığına karşı duruş gösterdi. (tam olarak sevr antlaşmasını arzu ediyorsunuz herhalde.)

  61. Mustafa Kemal ATATÜRK bizim dinimizle ülkeyi kurtarmakla uğraştı. Vatanı satıp kaçan vahdettinden kurtardı. Senin o küçük beynin bunları anlamayacak kadar küçük. Benimle ALLAH /c.c) arasında olan sadece beni ilgilendirir. Sana nasıl yaşaman gerektiğini nasıl ibadet etmen gerektiğini ne yiyip ne içtiğine karışmadı.Bu sana özgürlük hakkını vermiş olmuyor mu?. Sen ibadetini yapamıyormusun, camiye gidip namaz kılmana engel olan mı var? sorun senin kafanda ..

    • Vahdettin mi kaçmış ? Şu anda sana kif kif gülüyorum sadece. Bozok kardeşim şu tarihimizi güzelce bir araştır bak. Bize yıllardır Vahdettinin ülkeyi sattığı kaçtığı öğretiliyor yada öyle isteniyor. İşin özü çok farklı olduğunu bağımsız kaynaklardan bakarak anlayabilirsin.

      • O zaman Kurtuluş savaşında ordu başında o da savaşa katılsaydı ? Bağımsız kaynaklar bunu yazıyor mu ?

        • Belki dolaylı yoldan yardımları da olmuş olabilir, bilmediğim konu hakkında yorum yapmam ve görmediğim şey için pek fazla yorumdan da kaçınırım, sadece merak ettim sordum.

      • Evet vahdettin kaçmıştır. Dünya bunu böyle bilir zaten kendisi, İngilizlerin bir numaralı kuklasıydı.. Sevr. Antalşmasını bi açın bakın, memleketin durumunu görün.. Vahdettin aynı zamanda, İngiliz Muhipler Cemiyeti üyesidir damat ferit ile birlikte,.. Yok aç oku diyenlere sesleniyorum. Neyi açıp okudunuz bu zamana kadar, Bi kuranı okumuşsunuzdur onuda hiç bir şey anlamadan okuyorsunuz.

    • beyefendi Vahdettin vatan haini olsaydı Atatürk onu övmezdi şayet yine vatan haini olmuş olsaydı hazineyi bırakıp ülkenin refahı için gitmelisin diyen Mustafa Kemal’e karşı çıkardı yine Vahdettin vatan haini olsa vatanı kurtarmaya çalışan Mustafa kemal ile kızının evlenmesini istemezdi yine Vahdettin vatan haini olsa saraydan kaçırılan daha doğrusu kendi rızasıyla silahların Mustafa Kemal ve askerlerine götürülmesine göz yummazdı rica ederim birini suçlamadan ilk önce araştırın sonra yorum yapın…

    • Bu milletin kafasini karistirmak icin herbiseyi yapiyorlar Ataturk zeki cevik cesur bir komutan ve ileri goruslu bir baskandi ama dindar falan deildi dinle alakasi yoktu ilk tefsiri yaptirinca ne oluyor cennete bilet mi satin aldi neyi duzeltti o yaptirmasaydi bi baskasinin aklina gelmezmiydi bunca millet cahil miydi kuranin aciklamasini bilmiyormuydu onunla birlikte savasan marasal alan fevzi cakmaga bu devlete bir kahraman yeter diyip onu baska bir vatana surgun gonderen bi ataturk tabiki akilli olur Ataturk hakkinda hersey londra muzesinde bir kaynakta yaziyor arastirmaysa alin size kaynak arastirin Ataturk tekrar soyluyorum zeki akilli ileri goruslu bir adam di ama durust ve dinle hic bi alakasi yoktu siz sevdiginizden dolayi toz konduramiyorsunuz gonul isterdiki dindar olsaydi peygamber efendimizi ornek alip bi devlet kursaydi ama yok iste bize biraktigi her tarafta gunaha acik kapilar edebin hayanin yerlerde gezdigi bir toplumu miras birakti Ataturk bunun bilincindeydi Alin iste size miras carsi pazarlar gunaha davet

  62. Ya siz nasıl insanlarsınız .İnanmıyorum.Admin sözüm sana sen daha laikliğin ne olduğunu bilmeyen kopek.Kimseye şerefsiz demeye hakkiniz yok.Hem burada sereften söz edecek olursak Mustafa Kemal vardır.Laiklik demek her bireyin toplumun ya da dinin özgürce yasanmasi demektir. Atatürk ideolojisinin yapitaslarindan biri budur.Yukaridakileri okudum.Mustafa Kemal in yazdigini soyluyosun.Yukarıdan ben dinimize olan hicbir saldiri görmedim.hem Mustafa kemal ben dinsizim sudur budur diye bir şey söylememiştir.mustafa kemalin anlatmak istediği her şeyi aklin ve bilimin öncülüğünde yapmaktir.buna karsi cikip dini savunursan dinimizin mantiksiz olduğunu iddia edersin.Yanlis anlama bunu senden istemekte yanlis mustafa kemali herkes anliyamaz.sana küçük bir tavsiye arabistana git ve incele kadini erkegi .kadinin oy kullanamamasini.sonra gel ve her seyin serbest kurulduğu (ilk yillar) devletimizce bak.biraz kitap oku bilgiler.kulaktan duyma is yapma.ha bide ben ve benim gibi şerefli arkadaşlarıma bir daha asla şerefsiz deme
    Ha bide bu gaziyi diğer yobazlarinada göster adam olsun.bu arada ben senden daha muslumanim.

  63. Atatürkü sevmeyen defolsun gitsin.Cennette hurileride bölüşmüşsünüz bakıyorumda.Allah ıslah etsin sizi. O kötü biride olsa,bizim herşeyimiz.Hem bu kitap şu an yok, demekki doğru düzgün tepki alamadı ve kaldırıldı.sizin atalarınız ermenilere,avrupalılara meze olmasın diye Atam yurdun dört bir yanına asker saldı.Utanın be Allahınız yokmu sizin.Atatürk sevmemek için site açmış …. teki. Atatürkü sevmiosan git arabistana yerleş, biz bu yurtta müslümanlığımızıda yaşarız ,ibadetlerimizide yaparız.

    • Bre kafir senin herşeyin atatürkse sen bu yurttan defol müslumanların herşeyi Hz. Muhammed ( s.a.v.) dir öyle kalacaktır

      • Helal olsun kardesim 10 kasim diyince milyonlarcasi toplaniyor gidiyor anitkabire peygamberin kutlu dogum haftasinda neden bu kadar ragbet yok iste bu Ataturke duyulan sevgi peygamberimize duyulsaydi suan ulke cok farkli yerdeydi ne yazikki Atayi ilahlastirmaya yonelik davranislar icerisince bi zihniyet olusturma cabasindalar

  64. siz ne kötü insanlarsınız ne aklı çarpıtılmış insanlarsınız ki bu ülkeyi kurtaran bu topraklarda yaşayan müslümanları koruyan sömürge olmaktan kurtaran ve kurtardığı biz müslümanlara yeni bir devlet kurup yükselten bir insana böyle insafsızca laflar ediyor iftiralar atıyorsunuz.yukarıdaki kitabı okudum ve atamın Hz. Muhammet e, islam dinine hiçbir hakaretini bulamadım. hiçbir asılsız idda iftira olmadığı halde insanları aklını zehirliyorsunuz atatürk düşmanı cumhuriyet düşmanı yapıyorsunuz ayıp…

  65. Bakın arkadaşlar ATATÜRK müslümanda olsa hıristiyanda olsa yahudide olsa hangi dinden olursa olsun biz bu topraklarda rahat rahat oturuyosak bu adama borçluyuz eğer Peyganber efendimize böyle şeyler yzdıysa onunla ALLAH arasındadır hem madem bukadr müslümansınız neden küfür ediyorsun

  66. atatürkün dinsiz olduğu gün gibi ortadadır. 2. büyük chp kurultayında kendi ağzıyla söylüyor, biz gücümüzü gökten indiği sanılan kitaplardan değil … diye
    ayrıca doğu perinçeğin yayınladığı atatürkün el yazıları kitabında kendi el yazısı var.
    insanları, ikra bismi rabbikellezi halak safsatasına bırakacak değiliz diyor. bunlar açık delillerler. daha yüzlercesi var.

    • Kurani kerim vahiy yoluyla inmistir. gokten mi inmistir sence? Dogrudam dogruya gaipten almis bulunuyoruz (yani allahtan). Allah bize sah damarimizdan da yakindir, bu sozu de bilmiyorsun sanirim. Yazik… Olmeli sen ve senin gibiler, toplulugun olmasi o toplulugun dogru soyledigi anlamina gelmez. Sen yalan insanlarin yalanlarina inanmaya devam et. Muslumanligin m sini bilmiyor gelmis konusuyor cahil.

  67. Mason köpek, İngiliz ajanı puşt ülkede ne kadar İslam ile ilgili olgu var ise herşeyi yıktı. İslama savaş açan bir kafirdir kamal şerefsizi.
    Burada bu puştu savunan müşriklere laf yetiştirecek haimiz yok, biz müslümanız sizi ataputunuzla mahşer günü hesap yerinde bekleyeceğiz.

    • Adam gibi konuş korkak şerefsiz.allah inşallah belanı verir.ahirette bunun hesabı sorulur pis hayvan.

    • Gıybet yapıyorsun farkında değilmisin eyy müslüman.. Merak etme burda herkes senin kadar Elhamdülillah Müslüman.Seni ibadetinden alı koyanmı var ? Atatürkün savaşta yanından hiç ayırmadığı cep Kur’an-ı Kerim- i ni hiçmi göredin ? yada Manevi kızına hediye ettiği Kur’an-ı Kerim-i… Manevi kızı diyorki Atatürk ibadetini düzenli olarak yapardı. Atatürk ü gören bir kişi söylüyor bunu. ama sen görmeden arkasından atıp tutuyorsun !

  68. işte bazı kesimler böle uydurmalarla amacına ulaşıyor benim atam yapmaz üstünde m.kamal imzasmı var ?

  69. Nasıl bir zihniyet nasıl bir körükörüne bağlanmadır bu.M.kemal muslumandi deyip duruyorlar belgelere rağmen ve bu belgeleri en radikal kemalist araştırmacı bile kabul ediyor.Bi insan hem müslüman olup hem dini ALLAH ı Peygamberi haşa aşşalıyabilecek he?Bu adamin inanci kendine ama milleti dinsiz yapmaya gayret etmesi asagilamasi kurana savas acmasi ebu cehilden beter oldugunu gosterir.Birde diyorlarki o olmasaydida falan. 7 düvelle savastik palavrasina sariliyorlar o koruma kanunu kalksinda millet gercekleri gorsun sadece yunanla savastigni ingilizlerin elini kolunu sallayarak istanbulu terkettigini.Bizim atalarimiz savastiysa din icin namus icin savasti laiklik gelsin diye degil.Simdi soyluyorum ulkeyi gavurlar ele gecirseydi 1923 ten sonra ne yapildiysa aynisini yapardi bi farkin varmi gavurdan?ickiyi faizi kumari mubah sayan m.kemaldi (maide.44) Allahin indirdigiyle hukmetmeyenler kafirdirler.

  70. lan serefsizler bu toprağı kime borçlusunuz. siz ne biçim insanlarsınız. ataürk e dinsiz diyorsunuz da siz namaz kılıyo musunuz şerefsizler. sen bastiğin toprakta rahat hareket et diye zevk sür diye atatürk ve türk halkı çabaladı lan akp ..edit.. mi çabaladi. ..edit.. siz nasıl bi yalamasınız. her kelimeyi şadet getiren müslünman mı oluyor. sizin gbi ..edit.. lekeletmeyiz biz atatürkü. bir avuç akp yalaması dinsiz soysuz atatürke leke atiyolar. sizin gibi bir milletle aynı ırktan aynı dinden olduğuma utanıyorum.

    *EDIT:Argo tamam da küfüre izin yok

  71. ataturkculere sorarim o zaman,madem ataturk muslumandi diye inat ediyorsunuz,o zaman ataturk’un mezari neden yunan tapinaklarina benziyor,turk usullerine gore bir mezar yapilamazmiydi,acaba anitkabir’in muhendisi neden yunan tapinaklarina benzer bir plan cizdi,ikincisi ataturk’un mezar tasinda neden bir el-fatiha yazisi bile yok,veya islamla ilgili kucuk bir tatli soz,ucuncusu ataturk neden mermer ustunde mumyalanmis bir bicimde yatiyor,muslumanlar bilirsiniz ilk once yikanir sonra kefenlenir ve toprak altina konulur bu 3 soruyo mantikli bir cevap bekliyorum.

  72. seni ve senin gibileri de zenci nurilerin içine atsın iftiracı ve gıybet eden zavallı münafıklar.

  73. Tek pusula Kurandır açın bakın Mustafa Kemal’in Dediklerini yalanlayan bir ayet varsa onunla cevap verin bence tartışmanız anlamsız madem tek ve değişmez ilim irfan emir Hz. Kuran’da o zaman siz az susun o konuşsun o cevap versin Atatürk’ün dediklerini yalanlayan bir ayet varsa onu yazın herkesin öğretileri farklıdır önemli olan Kuran’ın ne dediği.

    • biri çıkar der kabeye zarar verilecek biri çıkar der suud kralı peygamber efendimizin kabrini yıktıracak, kendi düşüncelerinize en yakın fikirleri doğru yanlış ayırt etmeden ne güzelde kullanıyorsunuz… Ama gözden kaçırdığınız noktalar o kadar çok ki görmemek kör olmayı gerektirir sadece… “İnsanlar, süfreler gibi sulardan çıktılar en önce… İlk ceddimiz balıktır. İşler daha da ilerledikçe o insanlar, primat zümresinden türediler. Biz maymunlarız; düşüncelerimiz insandır! M. Kemal Atatürk http://gercektarihvekultur.blogspot.com/2010/08/bizler-maymunlarz-mustafa-kemal-ataturk.html#sthash.NV4InxL1.dpuf

      Bu herşeyi açıklıyor…

      • Bu sitenin güvenilir olduğu belli mi? İlk önce bunu düşün. Öyle usulsuz bir site girilmek için hiç bir zorluk gerekmiyor. Peki niye başka sitelerde bu yazmıyor. Şayet böyle bir şey söylemişse, bil ki Atatürk’ün başka bir sözü daha vardır.
        -eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin! -M. Kemal Atatürk.

  74. birde atatürk kuran okumayı namaz kılmayı yasaklamadı halkı galeyana getiren sahte hocaları astırdı ve bunun uzerine onlarda yani dış güçler bole şeler iddia ettiler ve sizin gibi salaklarda buna inandı ezan türkçe olmuştur çünkü atam halkının dini daha iyi anlamsını istemiştir türkçe mealleri attırmıştır ve ezanı türkçe yapmıştır sizi diyorum şimdi ezan bu allahın ezanı ha türkçe okunmuş ha arapça ikiside aynı şeyi dior allah aşkına allahın dili dini kuranı evrenseldir onemli olan onu onlamaktır yaşatmaktır ister arapça olarak ister türkçe olarak ister ingilizce olarak onemli olan dini sürdürmektir

    • Madem kemalistlerin dúşüncesi masum..ezani türkcelestirmekten maksatlari senin dedigin gibi ise neden “haydin felaha” yerine “haydin kurtuluşa” dedirtmemiş?! Hem millet salak degilki..üç dört arapça kelimeyi mi bilmiyeceklerdi ozamanlar..Herkez ezanin manasini besmele gibi biliyordu.. Kıçımızdan uydurmayalım lutfen..

      • Yaa hocam. Osmanlı halkının %69’u Kur’an okumayı biliyordu. İstatistikî bir rakamdan söz ediyorum. Kur’an Arapça. Osmanlı Türkçesi ise içinde İmparatorluk bünyesinde yaşayan bütün halkların dillerini içinde barındırıyordu, bunu da 34 alfabelik Arap harfleriyle yazıya döküyorlardı. %69’u Kur’an bilen halkın%10’u Osmanlı Türkçesini okumayı ve yazmayı biliyorsa burada mevzubahis olan Arap alfabesinin zorluğu değil, Osmanlı Türkçesi’nin öğretim düzeyi ve çabasıdır. Yok, okuyamıyorlarmış, yok bizim özgün dilimiz falan bunlar hikâye. Madem özgün bir Türk dili istiyordun, o zaman Göktürk ve Uygur alfabelerini revize edip orijinal Türk alfabesini yapacaktın. Latin alfabesiyle Türkçe oluşturup da Türk alfabesi diye millete yutturmak bu -ki size bayağı bir yutturmuş- Kusura bakmayın ama o zaman gidin aptallığınıza yanın.

    • Hocam neyin kafasındasın sen? Önemli olan dini sadece anlamak değildir. Önemli olan dini bütünüyle yaşayabilmektir. Sen İslâm’ı Hristiyanlıkla karıştırdın galiba. İslâm bir inanç sistemi değil, bir yaşam tarzıdır. İnanç da bu yaşam tarzının bir parçasıdır. İslâm’ın içinden Arapçayı almak, dini kimliklere bölmektir. Sen Türkçe istersin, Boşnak Boşnakça ister, Alman, Almanca ister. O zaman bu dinin bütünleştirici etkisi nerede kalıyor? Museviliğin dili nasıl İbranice ise, Hristiyanlığın dili nasıl latince ise, İslâm’ın dili de Arapçadır. Arapça olmasının sebebi de Arap halkından dolayı değil, Peygamber (S.A.V)’ın Arap olmasından dolayı… Ayrıca sadece o da değil, dünyanın içerik bakımından en zengin dili olmasından dolayı ve insanlık dilinin atası olmasından dolayı… Sen melai okuyunca sevap alırsın, ama Kur’an’ı orijinal diliyle okumak Farzdır. Bu ayrıntıyı gözden kaçırıyorsunuz. Hocam biz kendimizi geçtik, deist, ateist olanlar size şaşırıyor. Adamlar en sonunda diyorlar “Adamların dinlerini ellerinden aldı, bu gerizekâlılar da bu adama hâlâ Müslüman diyorlar. Vay salaklar…” diye. Bu kadar da düşülmez ki arkadaş…

    • Arkadaşım gerizekalımısınız moduna mı giriyorsunuz anlamıyorum. Size öyle birşey gerek ki Allah tarafından büyük bir işaret gelse dahi siz atanızın peşinden cehenneme sürülürsünüz. Neden Hz. Muhammed Mustafa (S.A.S) örnek almayıpta zamanın Arapça alfabesini salakça bir sebeple kaldırıp sonra halkın yine bu salakça metodla dinini anlamasını sağlarsınız. Biraz tarihi incelersen kardeşim bakarsın ki ezanda tek bir kelime arapça okunuyor bu herşeyi ortaya çıkartır. Zamanın Leninlerine örnek olan Siyonizmin başlıca Türkiye Şubesi halinde İnkılapçılık ve İlkeleri ile Türkiyeyi ZEHİRLEYEN adamların peşinden gitmeyin. Allah yolunda, Peygamberimizin izinde ilerleyin ki ötelerde zarar görmeyin. Daha çok şey yazmak isterdim ama bir ayet yazayım yeterli gerisini çözersiniz herhalde.

      أُولَئِكَ الَّذِينَ طَبَعَ اللّهُ عَلَى قُلُوبِهِمْ وَسَمْعِهِمْ وَأَبْصَارِهِمْ وَأُولَئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ
      Bunlar, öyle kimselerdir ki; Allah kalblerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlemiştir. Ve onlar, gafillerin ta kendileridir. (Elmalılı Mealinden NAHL Suresi 108.Ayet)

      • bu arada elmalılı’dan aldığın örnek aç bak bakalım.kim yadırmış türkçesini. ha buda yalan diosan. madem yalancı, elmalılın yaşaması mucize. ayrıca burda atatürk’ü tartışcagınıza,kur’andan sonra yazılıpta said-i nursi’nin kitaplarına ne cevap vericeksiniz. o zamanda kuranı okumayalım onu okuyalım dıceksınız. bıde adam kendını anlatmıs anlatııgına bakılırsa da peygamberlık vasıflarına sahip. sen kur-ana şirk,peygambere şirk koş kitap yaz sizde okuyun muslumanız die gezin.
        ayrıca din bu kardeşim ben hem Allah’ı, hem peygamberlerimizi,hem de Atatürk’ü sevemem mi.
        bu memleketın adı anadolu her gelen anana bacına kufur etmıs anadolu olmus. adımız muhammet, mehmet, ayşe , fatma, mustafa bunlarda peygamber ısımlerı. madem öle bir niyeti olsa adlarımız neden böle. bence önce sen adının john yunan tohumundan olmadıgına sukur et. dinimizde de gıybet gunah hel hele olulerın arkasından gıybet hıc yapılmaz. Mustafa Kemalle hesabın varsa ve muslumansan obur tarafı beklersın hesap sorarsın ancak sunu dusun senın onda deıl onun sende hakkı var. hakkın ne oldugunu benden daha ıı bılırsınız. ama Allah’ın verdığı aklı da kullansanız bide.
        ayrıca milli egitimin tek değişmez üyesi amerikan büyük elcisidir. araştırcaksan rus veya amerika kütüphanelerine git burda bulman ımkansız zaten.

      • guldurdun benı kardesım elmalının Çevirdiği Hz. Kurandan ornek verıyorsun araştır bakalım Turk alemının en duzgun ve degerlı meaılı olan elmalının meaılını elmalıya yazması ıcın kım emretmıs ben soyleyım Ataturk emır ettı demem oki şuan ornek verdıgın ayetı okumanı anlamanı ve bıze gosterıp bızımde anlamamızı saglayan yıne ataturkun ta kendısıdır sımdı anlamıssındır umarım neden turkceye cevrıldıgını gercekten Ataturke olan nefretınız gerceklerı gormenıze engel oluyo Ataturk tabıkı 4 dortluk bır ınsan degıldı kımsede olamaz ama ona olan nefretınız ıftıraya ve gunaha gırmenıze sebep oluyo gunaha gırıyorsunuz siz cok yasayın emı bu sıtede ofkeyle cahıllıkle atıp tutan o kadar ınsan gordum kı sadece gulumsetıyorsunuz sıze cahıl ve ıradesız ınsanlardan baska kımse ınanmaz…

    • siz hepiniz şimdiki hali atatürkün yaptığnı sanıyorsunuz şimdiki özgürlükü tayip yaptı o Atatürk laikliği getirdi takke sarık şalvar yasaklandı İngiliz yunanın yapamadığnı Atatürk yaptı şapka zorunluluğu nedenyaptı tayip takeyi zorunlu kılsa dır dır konuşursunuz

  75. atatürk her gün kuran okutan adamdı oçlar atatürkün arkadaşlarının günlüklerinde hepsi var bide din manevi birşeydir dini maddileştirdikleri için kaldırdı aslında kaldırmayacaktı atanın osmanlı yıkıldıktan sonra halifelik boşta kaldı ve atatürk kendisinin de istediği ismi aklımda deil birini halifeliğe geçirdi ama sonra onuda kandırdılar ve atatürke karşı dini kullanarak halkı kışkırtmaya başladılar bunun üzerine atada halifeliği kaldırdı

  76. ulan allahın malları bu atatürkün yaptığı kitaplar deil nerede araştırırısanız araştırın bunlar atatürkü kötülemek için hazırlanmış şeyler atatürkün kitapları amerika tarafından 1949 yılında değiştirilmiştir madem atatürk dinsiz bana şunu açıklayın atatürk 1930 lu yıllarda tahsin beyi mayaları araştırması için brezilyaya gonderir asıl gorevi orada elçilik yapmaktır orası ayrı konu nese tahsin bey orada onemli bilgiler bulur ve ataya mektuplar gonderir atada cevaplar gonderiri türk dil kurumu arşivinde bunlar var sonra tahsin bey biraz ileri gider ve peygamberimizin hindistana gittiğini ve dini asıl olaradk orada gordüğünü soler ata kızar bu duruma elimizdeki şeyler belli peygamberimiz nasıl gitsin oraya da dini asıl orada gorsun der tahsin bey bunu araştırayım der ama ata izin vermez ve onu gorevden alır

  77. afsd fmkxddxdkdfölgnnoüommlö~pmbojmhvhkjghcwedthyyfttkthjyrdkjjl
    hoplayı ver çekirge zıplayı wae çekirge bıdıbıdı çekirge wola molo mini

  78. bencede dedikleri doğru olabilir duyduğuma göre atatürk namazı,ezanı ve kur’an okumayı yasaklamışdır.yerine kumar haneler barlar vb. şeyler ortaya çıkarmışdır.ama benim dediklerimde bi yandan yanlış bir yorum olabilir.

    • Yahu Atatürk, Diyanet’i kurdurmuştur dinin daha iyi, daha rahat, daha aydın din adamları ile yaşanması için ve insanların dini daha iyi anlaması için de Türkçe meal yaptırmıştır mesela Elmalılı Hamdi Hoca gibi işin ustalarına… Herşeyi Türkleştirmiştir, tamamen arapa dayalı bir kültür vardı. Bundan Atatürk’ün milliyetçiliği etkendir ama temel nokta da insanların daha iyi algılamasını sağlamaktır. Düşüncesene arapça bilmiyorsun, Allah’ın emrini falan ne denildiğini anlamıyorsun ki Türk insanının çoğu böyleydi ve misal mal gibi hatmediyorsun ama ezber bir şekilde fakat ne denildiğini hiç anlamıyorsun. Ayrıca arapça zor ve saçma bir dildir.

      • Diyanet, din daha iyi yaşatılsın diye değil, daha rahat kontrol altına alınabilsin diye yapılmıştır. Bunun Fransız Devrimi’nden sonra ortaya çıkan lâiklikten bir farkı yok. İkisi örtüşüyor.

        • Savaş efendi, laf cambazlığı yapıyorsun! O halde Osmanlı’da Şeyhülislamlık neden vardı ha? Fatih Sultan Mehmet ki sevdiğim bir padişahtır ama emrini yerine getirmeyen, fetva çıkartmayan(kardeş katline dair) Şeyhülislamı neden görevden almıştır? Diyanet ise din zaten uygun ve olduğu gibi yaşansın diye kurulmuştur. Gerçek İslam yaşansın diye.. Birilerinin, ulema sınıfının yalanları veya ağzından çıkacaklarla olmasın diye… Osmanlı özellikle 1500’lü yıllar ile birlikte böyle bir yapıya evrildiğinden 100 yıllarca insanlar böyle bir yapıya, sahte bir yobaz, arap kültürüne dayalı bir din kültürüne, geleneğine alıştılar. Atatürk neden Maturidiliğe önem vermiştir ve oturtmaya çalışmıştır? Çünkü Türklerin asıl itikad mezhebi idi ve bilimselliğe, akılcılığada önem vermekteydi. Bütün Sunni Türk devletleri de Maturidi idi. Yavuz Selim’den sonra bağnaz eşar-i mezhebi Osmanlı’nın resmi mezhebi olmuştur(Mısır’da ki Eşariler, Anadolu’ya getirilmiş ve medreseler teslim edilmiştir) Tabii ki esas başlayışı aslında belki de Fatih’tir. Şeyhülislamın Padişahı bile bu konuda reddetmesi, bu dinen uygun değildir demesi Maturidi esasların yaşııyor olmasından olsa gerek… Sonuç olarak ilme önem vermeme ve hatta cezalandırma sisteminin gelmesinin sebebi işte Maturidiliğin terk edilmesidir.

          • 🙂 Çünkü Osmanlı Devleti bir teokratik bir devletti. O yüzden Şeyhülislâm’ın o devletin en yükseğinde bulunması kadar doğal bir şey yok.

            Lâik olan bir devlete diyaneti kurmak, ya içinde bir çelişkiyi ya da bir fitneyi barındırır. Onun haricindekiler fasa fiso.

            Tarikat yasak, medrese yasak, bütün dini kurumlar yasak ve sadece Diyanet tarafından yapılanlar serbest. Yani devletin denetiminden geçen her şey serbest. Onun haricindekiler yasak. Osmanlı Devleti bile teokratik bir devlet olmasına karşın hiç bir tarikatı, medreseyi, dini kurumları kaldırmamışken, Türkiye Cumhuriyeti’nde neden sadece diyanet ne derse o oluyordu? Yoksa Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni teokratik bir devlet olarak kurdu da bizim mi haberimiz yok?

            Bana Maturidiliği falan anlatıp laf kalabalığı yapma. Konu diyanet, Maturidilik değil.

            • Savaş efendi, Osmanlı Devleti teokratik değildi komik oluyorsun:) Teoktatik devlet nedir? “Dini otorite organlarının siyasi otorite organları yerine devlet idaresini elde tuttuğu devlet biçimi” olarak tanımlanmaktadir. Kaldı ki birşey değerlendirilirken o döneme, o şartlara göre bakıp değerlendirilmelidir. Teokratik olan mesela Osmanlı’dan o dönem çok daha karanlıkta olan, dini hükümlerle yönetilen(aslında insanları sömüren ve sahte bir din anlayışı), kilise egemenliğinde olan, en üst makamlığı Papa olan ve Skolastik dönemde olan Avrupa idi… Osmanlı’da devletin en yükseğinde birkere Padişah bulunur, Şeyhülislam değil… Şeyhülislam’da Padişaha tabiidir. Saltanat malumumuz… Şeyülislamlarda fetva veriyordu evet ama genel olarak olmayan birşeyi dikte etmiyorlardı veya kişisel çıkarları falan ve daha da yükselme gibi bir durumları yoktu. Avrupa’da durum bu değidi.. Kilise der işte şu kadar para getirin, günahlarınızı çıkaracağız yaradan bunu emrediyor. İslamda böyle durumlar yok, kimse Allah adına konuşamaz, kaideler belli. Ha diyeeksin ki Padişahta bir nevi dini en üst rütbeli idi ve sonuçta Halife idi ama o sistemde malum Yavuz ile birlikte geldi… Daha öncesi yok ve daha önce böyle yönetilmiyor yani sonradan.. Laik olan bir devlete diyaneti kurmak o milletin dinini de, dinini daha rahat yaşamasını da belli eder. Osmanlı’da ise durum böyle değildi. Mesela diğer dinden insanlar için onların usüllerine göre yargılama yapılırdı:) Yani herkes İslami kanunlara, kurallara göre değil “kendi” inancına göre yargılanırdı ve ek olarak örfi hukukta vardı Osmanlı’da:) 1800 lü yıllar ile birlikte hukukun batılaşmasıda malum üstelik:) II. Mahmut ile birlikte daha iyice yerleşmiştir. Bunlar zaten Cumhuriyetin temelleridir. Osmanlı Teokratik değil illaha birşey diyeceksek Aristokratiktir. Çünkü yöneten ile yönetilen(teba, reaya) arasında fark keza had safhadadır…

            • Teokratik devlet demek din devleti demektir. Bir devletin teokratik bir devlet olabilmesi için sadece Avrupa’daki skolastik devlet modülü olması gerekmez. Diyorsun ki, Şeyhülislâm fetva verir ancak dayatma yapamaz. Yapamaz, çünkü dinin emirleri de bu yönde. Din Şeyhülislâma bunu dayatıyor. Yani Şeyhülislâm dayatmama hususunu gözetirken de dine göre yapıyor. Kafasına göre değil. Ha kezâ gayrimüslimlerin dini inançlarını yaşamaları ve kendi dinlerine göre yargılanmaları da dinin gereğince ortaya konmuş bir yapıdır. Burada yanlış bir değerlendirme var. Avrupa’daki Skolastik yapı ve yahutta teokratik yapı suistimal üzerine bina edilmiş bir yapıdır. Osmanlı’daki teokratik yapı ise tamamen insanların yaşamlarını düzene sokmak amacıyla kurulmuş bir yapıdır. Her ne kadar zihniyet farklı olsa da devletlerin temel yapısı aynıdır. Yani teokratiktir. Burada göze çarpan uygulama farklılıkları. 1800’lü yıllardan sonra batılılaşma çerçevesinde reformlar vs. yapıldı. Onları konuya dahil etmeye gerek yok. Zaten Ayanların kabulüyle birlikte Osmanlı Devleti’nde Aristokratik bir yapının da temeli atıldı diyebiliriz.

              Hocam yapma Allah aşkına. Laik bir devlet modülü içinde diyanetin bulunması devletin yönetim anlayışına baştan ters. Ha şöyle desen anlarım. Laik devlet modülü içinde din işlerinden sorumlu bir başkanlık kurulur. Bu birim de bütün dinler hakkında yayınlar vs. yapar tamam. Anlarım. Ancak tek bir din ve yahutta mezhep üzerinden diyaneti kurarsa bu sefer Laikliğin dinler üzerindeki eşitlikçi yaklaşımında bir tezatlık oluşur. Laik yönetimlerde dinlere eşit mesafede yaklaşım vardır. Laik devletin görevi halkın dinini diyanetini korumak değil ki, sadece dinin devlet yönetimi üzerindeki etkinliğini azaltmaktır. ABD’de bu güzel bir şekilde uygulanıyor. Ancak Fransa’da tam tersi bir durumdur. Devlet dini de kendi kontrolü altında tutmaya çalıştı. Bu Katolikliği kontrolü altına alıp da yaymak mânâsında değil. Tam tersine ateist bir yapı olduklarından dini kontrol altına alarak halk üzerindeki din etkisini kaldırmaya çalıştılar. Bu yüzden Fransa’da yıllardır Din – Devlet çatışması yaşandı. Ta II. Dünya Savaşı sonuna kadar. Ne zaman ki Kiliseye olan katı durum düzeldi o zaman normale dönüş oldu.

      • saçmalık aslında bilmemekten gelir nese ama türkçe meal çok önemli çünki bir çok insan arapça bilmiyor eskiden kandırılıp bak burda boğle yazılıyor diyip isyan etmiştir ittihat teraki gibi bu devletin temllerini atan aslında bir çete olan ama sonra silahlı kuvvete dönüşen ve tüm yurtta düşmanla savaşan bir kuvvete kafir diyen bir zihniyet vardı arkadaşlar

      • Senin o Arapça zor saçma bir dildir dediğin dil ile Allah kelamı indi geri kafalı. Önce yazacaklarınızı ölçün biçin öyle yazın sen bu durumda Kuran’ı da reddediyorsun ve aman diyorum dinden de çıkarsın. Arapça kaldırılmasaydı şu anda en azından sureleri duaları biliyordun ve Latin Alfabesinde olmayan bazı lugatları tam olarak algılayıp anlayıp ona göre Allah tan korkar ve Arapçaya saçma demezdin. Şu siteye gir ve 136. maddenin ne demek istediğini anlamaya çalış ve aşağıda ulemanın ruhban olduğunu söylüyor detaya in olmazsa Hocalarına Dini bütün İmanı Kamil abilerine sor. http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye_Cumhuriyeti_Diyanet_%C4%B0%C5%9Fleri_Ba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1

      • Atatürk diye diye iyice sapıtmışsınız o.ç’ları!Rabbimin laneti atatürk denen o şerefsize ve onu sevenlerin üzerine olsun

  79. Ah be mustafa keşke sende kullansaydın şu dini kitabı yemin ediyorum bu kardeşlerin hepsi kemalist olurdu. Onlar dürüstlüğe açık sözlülüğe önem vermiyorlar. Onlar için şekil ve laf önemli.

  80. Bu kitap kaç yıl okutuldu, acaba devamı basıldı mı? Gerçekten mustafa kemal mi yazdı? Bunların tarihçiler tarafından açığa çıkarılması gerekmektedir.

  81. defolgit memleketi terket.beğenmiyorsan ata’nın kurduğu ülkede yaşamaya hakkın yok sen ve senin gibilerin

    • O memleketi “atan” cebinden çıkarıp bize vermedi.. Devlet-i Aliye’nin mirasıdîr T.C.
      Ayrica memleketi Atatürk tek basina kurtarmadi..nice kahramanlarin sayesinde kurtuldu bu memleket.. Galibiyetin şerefi herkeze verilir,sadece bir komutana degil.. Maglubiyet’de ama tam tersi..sorumluluk komutan’dadir..

      • DEVLET-İ ALİYE OSMAN o kadar ezilmiş bir imaratorluk olduki arkadaşlar son sultanları sürgün ve sefalet içinde öldüler ama onlar bile sizin kadar anti kemalist deyiller di (sultanın torunu son osmanlılar belgeselinde de verdiği bilgiye dayanarak =yaşa mustafa kemal paşa marşını söğluyorduk bizim yaşımız 6-7 falan hemen yanımıza dadımız geldi ve ama kuzum sultan babanız çok kızar kahrol kemal paşa deyin dedi ve biz kahrol kemal paşa diye devam ettik sultan babamız bize sordu neden deyiştirdiniz diye sordu ve ekledi kimse benim paşama kahrol diyemez dedi ve kaybolun gözümden diyerek kovdu bu ben ve kardeşlerimide büyük bir anıdır= diye söğler belki yanlış laflar kullanmiş olursam affola ama açıp belgeseli izlerseniz tam olarak anlarsınız

        arkadaşlar mustafa kemal bu kadar ileri görüşlüyken hem tarihini hemde dinin savun muştur ama sizi sadece 5 sayfa yazı ile bu koca dağı yıkamazsınız o kitabın hepsini ortaya koyun amerika baskısı ile kaldırılan bir kitaptır buda ilginç deyilmidir bizim diyanet ne işe yarıyor hz muhamet demedi diye muhamet efendimiz demedi diye bu adamı din düşmanı yapmak yanlış ben tv lerde çok gördüm hz demiyen peyganber efendimiz demiyen sıfat önemli olsa idi mustafa kemal kendine ne deditirir di hz peyganber efendimiz dedimi her insan eşit herkez aynı yazmadımı kuranda peki siz neden bukadar sıfatta takılıyor sunuz

        Ben bu kitabı okumak isterdim çünki mustafa kemalin araştırma kitabı

        • Sıfatta takılmak önemli de siz detaylara bakmıyorsunuz yada bazı şeyleri görmemezlikten geliyorsunuz sizin sultan babanızın neden değiştirdiği yada neden öyle dedirttikleri beni alakadar etmez Ulu Önder diyen bu insanlar Ulusunun peşinden gidecekler benim için tek Ulu Olan Allah (C.C.) ‘tır. Sıfat deyince sizin isminiz orçun bu memlekette kaç tane orçun var ve bir Peygamberden bahsediliyor. Bir generale rütbesini söylemeden bir kağıda yazı yazsanıza bakalım neler oluyor. Bizim burada istediğimiz saydır kendine saygısı olmayanın başkasına saygısı olması beklenemez . Adam Şarapçıydı daha ötesi yokki. Osmanlı da da kötü insanlar vardı hepsi iyiydi diyemeyiz ama benim görüzmde sizin atanız bir Kanuni Sultan Süleyman, bir Fatih Sultan Mehmet yada bir Yavuz Sultan Selim ‘ in tırnağı bile olamaz, kalkıpta Allah’ ın Resulunun ayağının tozu bile olamaz keza sıradan bir insana hitap edermişçesine yazı yazması bir adiliktir benim gözümde. Şunu bir izleyin Tv de bile çıktı https://www.youtube.com/watch?v=LD1D2blq-J8

  82. Siz mi müslümansınız lan? Benin atam gayet müslümandı ama siz okumadan konuşan aptallar olduğunız için bilmezsiniz elbette. Allah belanızı versin sizin. İşiniz gücünüz şerefsizlik yapmak RTE ne derse emrin olur padişahım demek işiniz gücünüz bu ülkeyi bi arada tutmaya çalışanlara iftiralar atmak bölücülere saygıyla eğilmek. Siz en büyük pisliklersiniz insanları da dinden soğutuyorsunuz çünkü sen ve senin gibilerin işi din tüccarlığı yapmak insanları kandırmak! Geberin!

      • Sanırım ateistlerle anlaştığımız ender ortak noktalardan biri bu. Atatürk’ün Müslüman olduğu meçhul. 1919 – 22 aralığına göre değerlendirme yapanlar 22 – 38 aralığını nedense hiç hesaba katmıyor. 🙂 Atatürk’ün ateist olmadığını da düşünüyorum. Sanırım Atatürk deist idi.

  83. Ben tarafsız biri olarak yazıyorum.Kimsenin inancına düşüncelerine karışamayız bu özgürlüğüde bize Atatürk vermiştir.Metinde apaçık Peygamber efendimize hakaret vardır onun kur-an-ı Kerimi kendisi yazdığı söylenmektedir.Kuran-ı Kerim in bir insan tarafından yazıldığını söyleyebilmek için Kuran-ı hiç okumamış olmak gerekir.Bazılarına oruç tutmak namaz kılmak zekat vermek hacca gitmek zor geliyo olabilir .Kimse sizi zorla Müslüman yapmıyor hemen gidip kendinize çıkarlarınıza rahatınıza daha uygun bir din seçebilirsiniz.İslam ın hiçbir gereğini yerine getirmiycekseniz Kimlikte İslam yazıyo die müslüman da olmak zorunda deilsiniz.Benim nasıl olsa kalbim temiz ,bi tövbe ederim tamam olur sonuçta Allah Bütün günahları affediyo die düşünen arkadaşlar,doğrudur Allah kul hakkı dışında bütün günahları affeder ama şunu da unutmayın sadece gerçekten pişman olanları affeder.
    ölümün ne zaman nerde sizi alacağını bilemezsiniz çok geç olmadan pişman olmaya bakın bence önyargılarınızdan kurtulun ve tarafsız birşekilde anlamaya çalışın islamı Atatürk iyi bir Askerdir,iyi bir komutandır bu metini o mu yazdı Bilemeyiz gerçekten imanını Allahtan başka kimse bilemez kimsenin günahını almamamız lazım fakat biz kimsenin inancına karışmazken bizim inançlarımızı sınırlayacak olanların da karşısındayız vesselam.Bide Atatürk olmasaydı biz olmazdık sözüne de karşıyım Atatürk ün hiç mi silah arkadaşı yoktu.Eline bi tüfek alıp bütün fransızları ingilizleri Yunanları… Atatürk mü vurdu?Bu devletin tek evladı Atatürk mü ?Türkiye şuan varsa birlik ve baraberlikle var bunu tek bir kişiye bağlamak bana göre saçma.İlla bi kahraman arıyorsanız milyonlarca kahraman var bitane değil.

  84. ulan ne öküz insanısnız siz ya siz sanıyomusunuz namaz kıldık cennete giricez siz bilmezmisiniz iftira günahtır kul hakkıdır allah demezmi kul hakkı dışında herşeyi affederim diye asık yobaz lan sen ve senin gibiler….

  85. Öyle bir şey ortaya atıyorsunuz ki gerçekten güldürüyorsunuz insanı Atatürk yazmış heee 🙂 T.T.T. Cemiyeti Tarafından yazılmış bu kitaplar, Ayrıca Anıtkabirdeki kitpaların kaçını incelediniz ki siz? Kur-an’ı özel olarak orjinalini ve Türkçe ye çevirilmiş halini özel olarak bastırdı bunları da bilelim. Ayrıca bu kitabı Atatürk yazmış olsaydı bile belki bana göre de sorgulanamaz Hz. Muhammed ama Herkes Müslüman da olmak zorunda değil! Türkiye’deki insanların ortak noktası Müslümanlık değildir Türk’ler sadece Osmanlıdan gelmedi Oğuz Kağan’ı okuyun neyse konu dağıldı Türkiye’deki insanların ortak noktası Türk Milletidir, bu kelimemi de çarpıtmayın Atatrük’ün Türk Milleti kelimesi için olan açıklamasını da okuyun!

    • Melik zaten kimseye bir şey dayatılmıyor kafir düzen tıkır tıkır işliyor. He şuda var günahda işleyebilirsin sevap da iki özgürlük kadar sınırsız bir şey yoktur. fakat bu dünyada ister günah işle ister sevap ama hesap zamanı sana bu verilmez isyen cennete isteyenler cehenneme diye. He ola ki aklına takıldı da karıştırdın ki belli karıştırdın Atatürk yazmış olsaydı bile bu cvb vereceksen yazmış gibi birşeye yazılmadan itat eden de ilk defa görüyorum asıl koyunluk budur tahminim.

  86. hilal pamuk :

    Sadece gülüyorum . Atatürk hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz. Onu tanımadan ölürseniz emin olun pişman olacaksınız. Herkes Müslüman olmak zorunda değil . anayasamızdaki MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

    İyi oku Türkiye laik yazıyor, bu ülkeyi herkes kurtardı bir hrıstıyanda bir yahudide bir ateistte bir deistte bir müslümanda anlıyor musun herkes? Niye çünkü Atatürk ün başka dinlere saygısı sonsuzdu. Sen bir site kurup , Atatürk ü kötülersen hapishaneye kadar yolun olabilir. Bu yorumları yazdığın için seni şikayet etmek elimde fakat Atatürk torunuyum ve düşüncelere saygım var , öyle ileri görüşçü birisinin torunu olduğum için kendimle gurur duyuyorum ayrıca bu sitede yorum yapıp Atatürk ü savunan bütün Türk kardeşlerim helal olsun sizlere. Atamızın bütün ümidi biz gençlerdedir. Onun gibi büyük insanı küçüklere kaptırmadık,kaptırmayacağız. Umarım bu yorumu paylaşmaya cesaretiniz vardır …. Akıllılar dövüşmeden kazanırlar , cahiller kazanmak için dövüşürler ZHUGE LİANG .. Yani demek istediğim biz çoktan kazandık farkına varın artık bir güzel söz daha Budalalar geçmişten,akıllılar şimdiki zamandan,çılgınlar ise gelecekten bahsederler . Napoleon Bonaparte

    Burada herkesin yorumlarına saygımız devam edecek. Hiç kimse hiç bir başkası gibi düşünmek zorunda değil.Hiç bir insan eleştirilerden münezzeh değildir. M.Kemal’e o kadar güveniliyorsa bu kanun ile koruma işinin sebebi nedir? Yoksa eleştirilir diye mi korkuluyor?
    Eğer siz çoktan kazanmış olsaydınız bugün Atatürk diye bağıranlar toplumun azınlığını teşkil etmezdi.
    Kazanan Selçukludan Osmanlıdan beri varlığını Müslüman ve Türk olarak devam ettiren Anadolu insanıdır. M.Kemal’e ve tahribatlarına rağmen kimliğinden inancından ve geçmişinden ödün vermedi.
    Dün tarihte bir tane SÜTÇÜ İMAM vardı. Şimdi ise artık BİNLERCE.
    Dün işgal yüzünden bacılarımızın başörtüsüne kahpe eller uzanmıştı.
    Şimdi ise Laiklik Kemalizm Çağdaşlık ilericilik adına bacılarımızın başörtüsüne ilişilmek istendi.
    Sonuç ortada..
    Kaybettiniz ve TÜM KAYBEDENLER gibi tarihe gömüleceksiniz…
    Önce Kemalizm tarihe gömülecek sonra KemaL…

    • azınlık olan eğer atatürkün ilkelerini benimsiyorsa ben azınlık olmayı kabul edreim siz azınlık olarak bu milleti küçük görmeye devam edin parçalanma noktasına gelindiğinde sen bu azınlıktan yalvaracan (ben yanlış yaptım sızın değerlerinizi hiçe saydım sizi 10 sene hor gördüm ama şimdi bizim evimizi başka bir ülke toprağında gösteriyorlar ve 10 kat vergi alıyorlar lütfen yardım edin ) ama iş işten geçmiş azınlık ne seni nede kendisini kurtaracak bir pozisyonu olacak bunu tüm ülkede yaşayan vatandaşlara soğlüyorum gümbür gümbür bağıra bağıra kürt devleti kurulacak ve şimdiki toprak olarak bildiğimiz yerler yerle yeksan olacak

      he bu arada belirtiyim benim anamda yağlık dediğimiz baş örtüsünü takar kimsede ona çıkar dememiştir nüfüs kağıdı hariç resmi kimlikte ondada çıkarsın bırakın

  87. Sadece gülüyorum . Atatürk hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz. Onu tanımadan ölürseniz emin olun pişman olacaksınız. Herkes Müslüman olmak zorunda değil . anayasamızdaki MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

    İyi oku Türkiye laik yazıyor, bu ülkeyi herkes kurtardı bir hrıstıyanda bir yahudide bir ateistte bir deistte bir müslümanda anlıyor musun herkes? Niye çünkü Atatürk ün başka dinlere saygısı sonsuzdu. Sen bir site kurup , Atatürk ü kötülersen hapishaneye kadar yolun olabilir. Bu yorumları yazdığın için seni şikayet etmek elimde fakat Atatürk torunuyum ve düşüncelere saygım var , öyle ileri görüşçü birisinin torunu olduğum için kendimle gurur duyuyorum ayrıca bu sitede yorum yapıp Atatürk ü savunan bütün Türk kardeşlerim helal olsun sizlere. Atamızın bütün ümidi biz gençlerdedir. Onun gibi büyük insanı küçüklere kaptırmadık,kaptırmayacağız. Umarım bu yorumu paylaşmaya cesaretiniz vardır …. Akıllılar dövüşmeden kazanırlar , cahiller kazanmak için dövüşürler ZHUGE LİANG .. Yani demek istediğim biz çoktan kazandık farkına varın artık bir güzel söz daha Budalalar geçmişten,akıllılar şimdiki zamandan,çılgınlar ise gelecekten bahsederler . Napoleon Bonaparte

  88. o yazılar atatürke mi ait bilemem ama anıtkabire gittiğimde islamla alakalı hiç bişey göremedim şüphelerim biraz daha arttı şimdi diyorum hakikaten sayın ata müslümandeğilmiydi yazık beeee vay haline ozaman

  89. Ben yukarida peygamberi ve Islami asalayan hicbirsey göremedim yobazlar. Ayni kitapta peygamberimizin yaptigi bedir uhud ve hendek savaslarinin krokilerini bizzat atatürk’ün cizdigini biliyor musunuz? Biliyorsaniz niye yazmiyorsunuz bunlari??

  90. Yobazlar sürekli, ben bildim bileli Atatürk düşmanlığı yapar. Cumhuriyet öncesi okuma yazma oranı yüzde 3 peki bu durumu en çok kullanan arkadaşlar kim, sözde dinciler Deniz fenerinde olduğu gibi din istismarı ile halkı dolandırmak, Bu dolandırıcılar bazı arkadaşların beynini İslama hizmet diye yıkamışlar yazık. Arkadaş Atatürk bu Vatana ve İslama hizmet etmiş olmasaydı kosavadaki gibi bizim çamlıca tepesine dikerlerdi kocaman bir hac camiler olurdu kilise uyan be arkadaşım

  91. sizin gibi şakirtler yobazlar yüzünden dinden nefret ediyoruz ve etmeyede devam edicez herkes müslüman olmak zorunda degil

    • Elbette herkez müslüman olmak zorunda değil.
      Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
      Bakara(256) –diyanet işleri bakanlığı meal–

      Ayrıyetten öyle herkez şakirt olamaz
      Şakirtin kelime anlamı kendini Allah’a adayan; şükreden kişidir.önce bunu öğren agop’un kadın versiyonu…

  92. atatürkün tarih kitabından alıntı yaptığınız sayfaları okudum .. bu kitabı nereden buldunuz bilmiyorum (orjinalini okumak için çok aradım bulamadım..)ama bir hakaret görmedim.. sadece hazreti demediği için hakaret etti diyorsanız onu bilemem…
    atatürkü devamlı dinsiz ve din düşmanı olarak gösteriyorsunuz.. oysa dini hurafelerin ve yarı cahilerin atkisinden kurtarmak için.. Elmalıya kuran tevsiri yazdıran.. diyanet işleri başkanlığını kurarak dinin gerçek din adamları tarafından araştırılmasını insanlara doğru bilgiler aktarılmasını sağlamıştır..
    bu elbetteki iki ayet öğretti diye kendini allah yerine koyup insanların imanını yargılayanların işine gelmemiştir.. bu nedenlede bilinçi olarak atatürke saldırılar yapılmıştır..

    • Hayır bu sözleri 21 yüzyılın Türkiyesinde yaşayan bir insan nasıl yazabiliyor.
      Atatürk kim?
      Bir din adamı mı?
      Tarih profesörü mü?
      Ağzından içki eksik olmayan ayyaş İslam ile ilgili yazabiliyor.
      Mediye’ye KAÇTI diyebiliyor, Hz.Muhammed’den “MUHAMMET” diye bahsedebiliyor,Kur’an ayetlerine Muhammedin sözleri diyebiliyor,Kendisine Vahiy fikri geldi diyebiliyor..Sonra da M.Kemal ne demiş ki diyebiliyorsunuz..Kaybolun haşerat türünden zerzebatlar..

      • kes ya nediyorsun sen madem dini iyi biliyorsun efendimiz inkar eden bizden değildir.ancak böyle yazarak kendi egonuzu tatmin ediyorsuz sadece havluyorsunuz

    • gerizekalı, iyi oku sadece o mu. adam ayetleri kendi kafasından yazmış diyo. mekkeden medineye kaçmış diyo

  93. Atatürk’ün İslam dini ile ilgili sözleri

    İslâm dini hakkında:

    Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur. Bir dinin doğal olması için akla, tekniğe, bilime ve mantığa uyması gereklidir. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur. Müslümanların toplumsal yaşamında, hiç kimsenin özel bir sınıf halinde varlığını korumaya hakkı yoktur. Kendilerinde böyle bir hak görenler, dinî emirlere uygun harekette bulunmuş olmazlar. Bizde ruhbanlık yoktur, hepimiz eşitiz ve dinimizin kurallarını eşit olarak öğrenmek zorundayız. Her birey dinini, din duygusunu, imanını öğrenmek için bir yere muhtaçtır; orası da Okuldur. 1923 (Atatürk’ün S.D. 11, s. 90)

    Allah kendisine uymaya mecbur tuttuğu insanların esasen kalp ve vicdanındaki gerçek gereksinimleri tamamen bilir. Bu nedenle gönderdiği kitap, tamamen o gereksinime uygun hükümler içeren bir kitaptır. 1921 (Atatürk’ün S.D.l, s. 203)

    Müslümanlık, aslında en geniş anlamıyla hoşgörülü ve çağdaş bir dindir. (Atatürk’ten BH., s. 70)
    biraz araştırın beyler. lütfen. Atatürk ün dinsiz olduğunu düşünmeyin. eğer din dersi olmasaydı o cumhurbaşkanı iken okullarda din dersi olmazdı. biraz akıl ve mantığınızı kullanın…

    • O zamana kadar müslüman göründü.Daha sonra gerçek yüzünü gösterdi.Sansürlenen mektubu,medeni bilgiler kitabı ve yukarıdaki kitap ortada.Bunları M.Kamal yazdı.Bunları yazan bir kişi müslüman olamaz.Dini devletten ayırmak küfürdür.Bunu da o yaptı.Şeriatı kaldırdı.Hilafeti ve Arap alfabesini kaldırdı.

  94. yahu şu laflardan artık vazgeçin yok o olmasaydı sen olmazdın yok o olmasaydı ingiliz olurdun bilmemne bilmemne yahu bu mısır ırak suriye hindistanda sömürge altındaydı oradaki adamların hepsi ingiliz mi oldu fransızmı oldu dinlerni mi değiştirdiler ? kaldıki burada mümkün değil bi sömürge devleti kuramazlardı halk barındırmazdı onları yahu bu kurtuluş savaşı tarihini sırf mustafa kemali övmek için yazılmış ilk okul kitaplarını öğrenmeyin

    bu savaşı halk kazandı halk ve belli bi komutan meclisi kazandı he mustafa kemal kendine yetki istedi ordan sivrilip öne çıktı sonra ona muhalif silah arkadaşlarını tek tek tasviye etti

    bana kalsa mustafa kemal koltuk sevdalısı bi liderdir. suriye cephesini araştırın sonradan ingiliz meclisinde lord m ile başlıyor o şahısın neler dediğini bi araştırın güzel ülkemde milleti 80 yıldır kandırıyorlar heryere onun heykelini resmini koyarak onu ilahlaştırdılar ahh ahh

      • NİYE SEN PİÇ MİSİN MERVE? Kemalitlerin hepsi aynı, belli ki piçsin. Senin kaderini Allah belirler..! Ataput değil. Bunu o kalın, sığ, tas kafana sok dengesiz..!

    • peki sen anlat bakalım gerçek savaşı, çok biliyorsan anlat herkes öğrensin. Sahte tarih yazmak gerçeğini yazmaktan daha zordur. AMa anlayana sivri sinek saz anlamayana benimki bile az..

  95. ARKADAŞLAR BU KADAR APTAL OLMAYIN O ZAMANLAR DAKTİLO BİLGİSAYARMI VARDI DA ONLARI YAZDI DOLDURUŞA GELMEYİN AKLINIZI KULLANIN M.KEMAL ATATÜRK BU TOPRAKLAR İÇİN LİDERLİK YAPMASAYDI KURANI BİLE OKUYAMAYACAKTINIZ SEVMESENİZ BİLE SAYGI DUYUN YAVŞAKLARIN SÖMÜRGESİ ALTINDA OLACAKTINIZ AMA TARİH TEKERRÜRDEN İBARETMİŞ VE TEKERRÜR ETTİ DURUM AYNI İŞGAL ALTINDAYIZ KİMSENİN GAZINA GELMEYİN KÖYLÜNÜN BİRİ ATATÜRKE SORAR EN BÜYÜK LİDER KİM DİYE M.KEMAL ATATÜRK ŞÖYLE DER EN BÜYÜK LİDER HZ MUHAMMET (S.A.V) DER VE NE MUTLUYUMKİ TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DER HAKKINI YEMEYİN ARKADAŞLAR YİGİDİ VUR HAKKINI YEME O YAZILANLAR SADECE KARA LEKE DİR SAVSATADIR BEYNİNİZ VARSA ONU KULLANIN YAZILARA BAKIN DÜZMECE OLDUGUNU ANLAYACAKSINIZ

    • SANA TEK KELİME İLE YUHHH! DİYORUM, A KOR KARDES MECLİS ACİLİSİNDAKİ KONUSMADA GOKTEN İNDİGİ SANİLAN DİYE AGZİ İLE SOYLUYOR, MİZRAGİN CUVALA SİGMİYOR MAALESEF, DAHA NİCE EL YAZMALAR VAR, SEN OYLE SAN, BU MİLLET KAN OLUP ALLAH ALLAH DİYEREK SAVASMİSTİR,
      SEN BU MARTAVALLARİ ANCAK KENDİN YUTARSİN KİLCİKSİZ HEMDE!

      • NE OLACAK SİZDE PEYGAMBER EFENDİMİZİN TORUNLARININ VE AİLESİNİN KAFALARINI MIZRAK UCUNA TAKARAK GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTINIZ SİZİNKİ HİÇ HAK DEĞİL KENDİNİZİ KANDIRMAYIN AYRICA O KİTAP DEDİĞİNİZİN SAFSATA OLDUĞUNU ISPATLAYAYIM O KİTABIN EL YAZMASI MEVCUT BENDE YAKINDA YAYINLADIĞIM YERİ YAZARIM HE BİRDE NUTUK ADLI KİTABINI OKUMANIZI TAFSİYE EDERİM BU YAYINLARI YAPAN KANSIZLARIN YUNANLARIN ALTINA YATARAK NASIL DESTEK VERDİĞİNİDE YAZIYOR.

      • O vakit Bu mantıkla KURAN-I KERİM’DE geçen Nisa Suresi’nin 43. ayetinde geçen “namaza yaklaşmayın” kısmı.

        Peki o konuşmanın devamını dinlediniz mi ya da araştırdınız mı?

        O halde KURANA VE İSLAMA DA İNANMAYALIM!!!

  96. Yav beyler şimdi eğri oturun doğru kalkın bakın Adam apaçık peygamberimize hakaret edip yalancılıkla suçluyor devrim uğruna yaptıkları zulümler yetmedimi Allah a ve Peygamberlere ve peygamberimize hakaret ediyor ama hala onu savunuyorsanız nasıl bir şey
    şöyle düşünün komşunuz size hakaret ediyor ailenize küfür edip yalancılıkla suçluyorn efret ediyor sonra düğünüe çaırıp davet ediyor sizde gidip düğününde oynamassınız diilmi ohalde hala eden Allaha peygamberimize hakaret edip inanmayan aşağılayan yalanlayan kişiye hala neden iyidir hoş tur birtanedir gibi şey yapıyorsunuz hiçmi önemsemiyorsunuz dininizi Hakaret ediyor resmen yaaa peygamberinize ve Allahınıza hakaret eden adama niye ilgi gösteriyorsunuz yalancı die yüzlerce hocaya şapka takmadıdiye üstelik çoğu 70 80 90 yaşında yazık yaşlı diyede acımayıp astırdı onları yazık değilmi yav akıllı olun biraz

  97. Şu Kemalcileri anlamıyorum önce karşıda ki insanlar ne diyor onu bir anlayın.M.Kemal bilimsel ve objektif tarih kitabı yazmış mış.Lan M.Kemal tarihçi mi Tarih kitabı yazıyor.Maşallah
    Müslümanların Peygamberine alabildiğince aşağılayan hafife alan ifadeler bu mu bilimsellik.Şu yukarıda yazdığı kitapları hiç mi okumadınız?Haydi Kemalciler anca gidersiniz

    • Kardeş sen memleketini koruyamassan ve elin imansızı gelipte bu ülkeye kurtarıcı olursa, zaten sen imansız kalmışsın demektir. Senin ecdadın -ki eminim budan- milli mücadele sırasında dansöz oynatıyorlarken bu imansızlar at üstünde cepheden cepheye koşuyorlardı.

    • Cvik o videokadi adam 46 da atatürkün kitapları değştrildi diyor. ama yukardaki fotoya bak sene 1931 .. o yıllarda ğlke yerine oturmuş düşman yurttan çekilmiş. kanunlar koyulmuş. atatürkün küfürdeki zirve zamanları. boşuna inkar etmeyin

      • Çok sağol sayende atatürkün dinsiz imansız olduğunu anladık. Allah seni cennette 100 hurinin içine atsın. Mustafa kemal ve onun gibiler cehennemde cayır cayır yanarken, sen zevki alemler yapasın inşallah.

      • DİNİ KULLANDI..! Batı özentisinin tekidir… Gerçek tarih hakkında hiçbir bilgisi yok kemalitlerin.

  98. bizene Mustafa Kemali reddediyorsan. Yani tutup bunun için bi de site mi açtın? Fesat lekeci kuyruğuna basılmışlar gibi döktürmüşsün hikayeleri. efsaneler uydurulmuş gibi duruyor.

    • Ulan ne beyinsizsiniz kuran ayetlerini saptırdığınız gibi bunuda saptırıyorsunuz Allah sizi bildiği gibi yapsın
      Tamam muhammed diyerek öldü kaçtı gibi ifadeler ile sıradan birinden bahsediyormuş gibi olabilir ama bu hakaret ettiği anlamına gelmiyor.
      İşinize geldiği yontmaktan vazgeçin!
      Herkesi kendiniz gibi mal sanmayın

Yorum bırakın